Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

La Quinta de la DOCat

Parlem amb...

Convidats de perfils diversos ofereixen una mirada pròpia sobre el món del vi

La secció “Parlem amb..” de la DO Catalunya recull, durant més de 3 anys, converses amb convidats de perfil divers per oferir una mirada pròpia i particular sobre el món del vi.

Un espai per a la reflexió i el debat on sommeliers de reconegut prestigi, il·lustradors i autors de còmic de llarg recorregut i actors i músics amants del món vitivinícola, entre molts altres convidats, ens parlen de la seva carrera i la seva relació amb el món del vi i la gastronomia.

Aquí et deixem un petit tast!

Converses entorn el vi

El Joan Lluís Gómez treballa des de fa prop de 10 anys encapçalant el servei i la gestió de la carta de vins al restaurant Sant Pau de Carme Ruscalleda que acull prop de 800 referències de vi de tot el món.

Miguel Gallardo. Reconegut il·lustrador i autor de còmics amb un llarg recorregut professional des de l’època del tebeo underground fins a l’actualitat,  és un dels artistes que protagonitzen els ‘Vinòmics’.

Parlem amb membres del col·lectiu ‘A taula, vi català’. Una iniciativa promoguda des de la DO amb l’objectiu de reconèixer la divulgació del vi de proximitat amb denominació d’origen que duen a terme els restauradors.

Actor, director, cantautor i músic, en Marc Martínez és també un gran amant del vi. Tot i assegurar que no és un expert en la matèria, sí que diu saber detectar quan un vi és bo i quan no.

Kike Piñeiro i Eloy Cancela són els responsables del restaurant A Horta d’Obradoiro, en Santiago de Compostela, i van ser els encarregats d’harmonitzar el tast de vins de la DO Catalunya a Enofusión 2017. Mediterrani i Atlàntic units en un mateix espai.

El periodista Xavier Graset, director i presentador del programa ‘Més 324’, al canal informatiu 3/24, és un apassionat del món del vi a més d’un gran defensor dels vins catalans, dels quals se’n declara “militant”.

Aida Oset, actriu i cantant, coneguda pel gran públic gràcies a la sèrie ‘El Cor de la Ciutat’, i més recentment per la seva participació en l’exitosa’ Cites’. Actualment es troba entre el repartiment del musical ‘Molt soroll per no res’, que dirigeix l’Àngel Llàcer al Teatre Nacional de Catalunya.

Quart Primera és un grup de música pop amb reminiscències folks liderat per Pere Jou. Va començar a caminar fa 10 anys, organitzant concerts a petita escala a salons de cases particulars. Ara, amb el tercer disc al mercat, rematen la seva gira als Terrats en Cultura de Barcelona, on no podia faltar una copa de vi DO Catalunya.

Manel Fondevila, un dels vinyetistes més coneguts i reconeguts del país ha creat infinitat d’historietes per a ‘El Jueves’, a on va néixer la seva famosa sèrie La Parejita, i és el pare de la revista satírica ‘Orgullo y Satisfacción’. Actualment, forma part de l’equip dels Vinòmics, el projecte que marida vi i còmic i que es pot seguir al web de la DO Catalunya.

Parlem amb Quim Casellas, guardonat amb Estrella Michelin, sobre l’èxit del seu restaurant Casamar a Llafranc i la seva passió pel producte de proximitat i el vi català, després del tast harmonitzat que vam co-organitzar a Alimentaria 2016.

Josep Pedrals ens rep a la seva biblioteca familiar per xerrar sobre la seva trajectòria poètica i les seves trobades i experiències en el món del #vi.

Aquest mes el protagonista de “Parlem amb…” és Llucià Ferrer, un comunicador nat, un home de ràdio i un apassionat del món del vi i la gastronomia.

Ens desplacem fins al Teatre Condal de Barcelona per trobar-nos amb el Mag Lari, un dels mags més reconeguts pel gran públic. Sota els focus del teatre, xerrem amb ell sobre la seva precoç carrera i com veu el món del vi.

Lluís Tolosa, sociòleg i escriptor. Ha dedicat gran part de la seva carrera professional al coneixement del vi i el seu territori, circumstància que ha plasmat en una dotzena de llibres, inclòs el darrer ‘Barcelona Wine’.

L’actor Isaac Alcayde, que ens obre les portes de casa seva per parlar del projecte que va iniciar ara fa ja 3 anys i que el manté ocupat quan no està rodant o dalt d’un escenari. És el seu bar a L’Escala: Medusa, un lloc per gaudir de la cultura, la gastronomia i el vi, davant del mar…

Josep Roca és tot un referent i un dels més grans ambaixadors de la cultura del vi al món. Des del 1r Congrés Internacional d’Enoturisme de Girona, parlem de #vicatalà amb en Pitu Roca, que dirigeix, conjuntament amb els seus dos germans, El Celler de Can Roca, considerat el millor restaurant del món.

Jordi Herrera és el xef responsable del restaurant Manairó de Barcelona, guardonat amb una Estrella Michelin des de 2008. La seva cuina és creativa i valent, un reflex a taula del que és la seva personalitat.

Fermí Fernández. Conegut i reconegut pel gran públic sobretot gràcies a la televisió. El Fermí es troba immers actualment en un projecte teatral que té molt a veure amb el món del vi: ‘El Sommelier’.

El cantautor, poeta i referent gastronòmic Pere Tàpias torna aquest estiu a Catalunya Ràdio amb les seves ‘Tàpias Variades’. Aprofitem per xerrar amb ell sobre gastronomia, cultura i, és clar, bon vi!

Els Amics de les Arts xerren sobre música, cultura i vi amb la DO Catalunya quan celebren el seu 10è aniversari. Justament el grup va ser l’encarregat de cloure el 10è aniversari de la DO fa 6 anys. Tot un bon maridatge.

Xavi Ayala, sumiller i co-fundador de “Vi per vida”. Ens explica l’activitat de l’associació benèfica que recapta fons per a la investigació contra la metàstasi del càncer en macrotastos de vi amb gran èxit i suport del sector del vi català

Del Víctor Quintillà se n’ha parlat molt en els últims temps. Motius sobrats: ja l’any 2012 va ser considerat el millor Jove cuiner per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i el seu restaurant Lluerna (2001), que porta amb la seva dona, la cap de sala i sommelier Mar Gómez, va rebre la primera estrella de la Guia Michelin

Carles Xuriguera i Fel Faixedas treballen junts des fa gairebé 20 anys. Junts van participar en la formació de Teatre de Guerrilla i ara amenitzen La Tribu de Catalunya Ràdio a diari. Però a més d’amants del teatre, de la ràdio i de la televisió, són amants del vi català. En aquesta conversa amb la DO Catalunya, ho deixen més que clar…

Carlos Latre, un autèntic winelover, és el protagonista de l’última conversa. Amb un dels actors cómics i imitadors més estimats de l’Estat, xerrem sobre la seva passió pel vi i sobre com seduir a un públic tan heterogeni com el seu. A més, en Carlos ens regala algunes de les seves fantàstiques imitacions.

Avui parlem sobre el vi a l’Imperi Romà amb la Mònica Miró.

En Josep Sucarrats és director de la Revista Cuina i col·laborador ‘gastronòmic’ de multitud de mitjans, que acaba de publicar, conjuntament amb Sergi Martín,”Històries de la Barcelona Gormanda”.

Xerrem amb l’escriptora Empar Moliner sobre la seva passió pel vi i sobre com apropar-lo al públic més jove.

IV Concurs BlocDOCat al millor bloc vitivinícola català i al millor post sobre vi català fet fora de Catalunya: gala de lliurament de premis al Teatre Nacional de Catalunya (7 de juliol de 2014), organitzada per la DO Catalunya i amb la col·laboració de moltes de les IGP i DOP catalanes.

El periodista Marcel Gorgori resulta un rostre molt popular gràcies a la seva ditalada experiència en televisió i en la ràdio. El seu nom està lligat a dos passions: l’òpera i el vi. En Clau de Vi, Nit d’Arts o Va d’Òpera són només alguns dels programes que han quedat en la retina de l’espectador.

Xerrem amb tres destacats ponents de la X Conferència Internacional de la Dieta Mediterrània (Barcelona, abril 2014) sobre el paper del vi en la dieta saludable per excel·lència

Avui parlem… De calçots i vi DOCatalunya. Alimentària 2014

La DO Catalunya presenta una nova conversa, en aquesta ocasió amb l’escriptor Joan C. Martin que ens ofereix una perspectiva històrica del vi català.

El periodista Ramon Francàs és col·laborador de diversos mitjans com La Vanguardia, Vinos y Restaurantes, Planeta Vino o Selectus Wine i director adjunt del Diari de Vilanova. Conversem amb ell i coneixem la seva visió com a comunicador en el món del vi.

Meritxell Falgueras ha esdevingut una de les sumillers i periodistes especialitzades amb més ressò mediàtic, des de que amb 25 anys va guanyar el Nas d’Or com a Jove Promesa. Hereva d’una llarga tradició familiar vinícola, reflexionem amb ella entorn el món del vi i la seva personal visió

Joan Gómez Pallarès és autor del bloc De Vinis i guanyador del 1r concurs BlocDOCat, al millor bloc vitivinícola català organitzat per la DO Catalunya.
Autor d’una àmplia bibliografia, acaba de publicar “Vinos Naturales en España” (RBA, 2013). Catedràtic de Filologia Llatina del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana de la UAB i recentment nomenat Director de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica