Cada dijous publicarem una nova càpsula, un vídeo breu amb un consell o curiositat al voltant del món del vi.
L’encarregada de fer-ho serà la sommelier Macarena Muñoz, amb la col·laboració de Cupatges, una de les principals revistes en llengua catalana de divulgació de la cultura del vi i la gastronomia.
T’ho perdràs?
Tot i que fa relativament poc que la Macarena es dedica al món del vi, això seu és vocacional. Des de petita ja jugava envoltada d’ampolles i productes gourmet mentre ajudava al seu pare al Colmado Quílez.
El 2009, després d’un temps allunyada de la ciutat comtal, canvia de professió i torna a Barcelona a treballar amb el seu pare al Colmado, al principi portant la paperassa tot i que poc a poc, descobreix la seva passió pel vi i comença a apuntar-se a cursos i tastos fins que finalment, el 2013 comença el curs de sommelier a l’ESHOB.
Actualment es formadora en cava i tècnica especialitzada en vins generosos i vinagres de Montilla-Moriles. A més a més, col·labora amb el cursos i maridatges que s’imparteixen al Colmado Quilez i s’apunta a tots els cursos, tastos i fires que pot.
Les xarxes socials, concretament Instagram, són un hobby que li permet arribar a més gent ensenyant les coses que li apassionen perquè, tal i com ella predica, fa falta “més gent que gaudeixi del vi i menys tecnicismes per comunicar”.