Back

El Consell Regulador de la DO Catalunya enceta un nou mandat

Encapçalat pel viticultor Xavier Pié Dols, el nou ple tindrà entre els seus principals objectius treballar per la millora de la sostenibilitat dels vins de la DO Catalunya

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen (DO) Catalunya ha encetat un nou mandat. Aquest dilluns, el ple de constitució ha revalidat el viticultor Xavier Pié Dols com a president. En total, la junta estarà formada per deu vocals: cinc viticultors i cinc representants de cellers, tant embotelladors com no embotelladors.

Com a representants dels viticultors i viticultores, el nou ple comptarà amb: Xavier Pié, Enric Ferré, Francisco Roselló, Francesc Baiges i Mercè Sangüesa. Com a representants dels cellers embotelladors i no embotelladors hi seran: el celler Miguel Torres (Josep Amadó), Unió Cellers del Noya (Meritxell Parera), el celler Masies d’Avinyó (Ramon Roqueta), el celler Codorniu (Diego Pinilla) i La Vinícola de Gandesa (Elias Gil).

De cara a aquest nou mandat, l’actual equip destaca la millora de la sostenibilitat entre els principals objectius, per tal de generar més valor per a tota la cadena, en un moment d’especial dificultat per la sequera que viu el país aquest any.

 

La DO Catalunya, una de les Denominacions d’Origen que més vi embotella

Així les coses, comença un nou mandat per a una Denominació d’Origen referent a Catalunya. Fundada l’any 1999, n’és una de les més joves però alhora de les que més vi embotella actualment: representa més del 50% del vi català embotellat amb Denominació d’Origen.

La DO Catalunya compta amb 43.000 hectàrees de vinyes esteses en 426 municipis, amb un total de 36 varietats de raïm. El distintiu de la DO Catalunya en una ampolla sempre és garantia de qualitat i d’origen per al consumidor/a.

 

 

Barcelona, 20 de juny de 2023

Aquest lloc web emmagatzema cookies al seu ordinador. Política de Cookies