Tots els vins de la DO Catalunya poden cercar la màxima expressió de la matèria primera: el raïm, mitjançant la fermentació dels mostos en tines d’acer inoxidable i sota un estricte control de la temperatura. O bé, presentar el bouquet característic del contacte amb la fusta de roure, que a la vegada els enriqueix de complexitat.
Entre la diversitat de vins trobem:
1. Vins blancs, rosats i negres.
2. Criançes, reserves i gran reserves, amb una estada mínima en bóta en el cas dels vins negres, de 6, 12 ó 24 mesos, i un període d’envelliment total del 2, 3 ó 5 anys respectivament.
3. Vins d’agulla i els vins de licors.
Trobarem cupatges insòlits d’acord amb les múltiples opcions que ofereix el seu ampli ventall de varietats de raïm autoritzades. Les varietats de conreu tradicional a Catlaunya es conjuguen sovint amb les varietats forànies darrerament implantades al nostre territori.
Varietats
Les 19 varietats de raïm blanc són: Albarinho, Chardonnay, Chenin, Garnatxa blanca, Gewürztraminer, Macabeu, Malvasia, Malvasia de Sitges, Moscatell (d’Alexandria i de Frontignan), Parellada, Pedro Ximénez, Picapoll blanc, Riesling, Sauvingnon blanc, Sumoll blanc, Viognier, Vinyater i Xarel·lo.
Varietats
Les 17 varietats de raïm negre són: Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Garnatxa negra, Garnatxa peluda, Garnatxa roja (Garnatxa gris), Garnatxa tintorera, Merlot, Monastrell, Petit Verdot, Picapoll negre, Pinot noir, Samsó (Carinyena), Sumoll, Syrah, Trepat, Ull de llebre i Xarel·lo vermell.
Mercat principal
d’ampolles comercialitzades
Principals destins
Països tercers