Back

EL DIGITAL WINE CONTEST TANCA EL TERMINI DE VOTACIÓ POPULAR AMB UNA PARTICIPACIÓ RECORD: GAIREBÉ 20.000 VOTS

Els guanyadors i guanyadores de cada categoria es donaran a conèixer el proper 25 de febrer en una gala telemàtica plena de sorpreses.

Enmig d’una situació sanitària excepcional, la DO Catalunya va decidir mantenir el calendari i celebrar una nova edició del concurs bianual de continguts digitals. No obstant, el conegut concurs BlocDOCat, que va celebrar la primera edició fa més de 13 anys, s’ha renovat enguany, no només amb una nova imatge, sinó també amb un nou nom: Digital Wine Contest.

Però aquestes no han estat les úniques novetats, ja que també s’han revisat els mecanismes per seleccionar els finalistes i guanyadors, incorporant per primera vegada la votació popular a través del web de la DO Catalunya i afegint una nova categoria: Millor Prescriptor/a sobre #vicatalà i cultura vitivinícola.

Aquests darrers canvis responen sobre tot a l’evolució que ha patit la comunicació digital ens els darrers anys, i molt especialment en els darrers mesos, on les xarxes socials encara han pres un paper més important en la tasca de divulgació i reflexió al voltant de la cultura del vi.

Èxit en les votacions populars

Tot i que el concurs de la DO Catalunya sempre s’ha anat superant en participació edició rere edició, les xifres del Digital Wine Contest 20/21 han superat totes les previsions amb gairebé 20.000 vots rebuts al web del Consell Regulador, entre les quatre categories que opten a premi (Millor Text, Millor imatge, Millor Vídeo i Millor Prescriptor/a sobre #vicatalà i cultura vitivinícola).

Si bé és cert que s’ha mantingut la presència d’un jurat professional format per experts en diferents àmbits (món editorial, sector audiovisual, periodistes, experts en fotografia…), el paper d’aquest ha estat enguany menor que en altres edicions. En el cas dels guanyadors/es del concurs, aquests han estat triats íntegrament per votació popular, tot i que el jurat es reserva el dret de fer fins a dues mencions especials per categoria, en cas que ho cregui necessari.

Gala i lliurament de premis

Les restriccions vigents no permeten enguany celebrar el ja tradicional sopar i gala de lliurament de premis, no obstant, la DO Catalunya està treballant ja en la realització d’una gala telemàtica molt especial  que se celebrarà el proper dijous 25 de febrer a les 19:15h i que tothom podrà seguir en directe a través de Youtube. Ben aviat es publicarà a les xarxes socials i al web de la DO l’enllaç per seguir la gala en directe.

Els guanyadors i guanyadores es desvetllaran directament durant la gala, on hi ha preparades algunes sorpreses i, on l’objectiu principal és, a més d’oferir un bon contingut d’entreteniment, posar en valor la tasca de tots els participants del concurs (finalistes o no) en la divulgació del vi, i especialment del vi català en un any on el sector s’ha vist afectat pel tancament prolongat de l’hostaleria i la restauració.

Els premis del Digital Wine Contest

La DO Catalunya repartirà en total 6.500€ en premis

  • 500€ per als guanyador de les categories de Millor Imatge, Millor Vídeo i Millor Text sobre #vicatalà i cultura vitivinícola
  • 000€ per al Millor prescriptor sobre #vicatalà i cultura vitivinícola

Aquest lloc web emmagatzema cookies al seu ordinador. Política de Cookies