Back

El teatre es reinventa en temps de confinament

Si bé és cert que la situació que ens està tocant viure ha portat molta incertesa a tots els sectors, inclòs el del vi, també és cert que ens ha obligat a pensar noves estratègies per arribar al públic. Un exercici de creativitat que està donant com a resultat iniciatives que de ben segur, no només canvien la nostre manera de consumir cultura a curt termini sinó que influiran notablement en el nostre consum futur.

És el cas del món del teatre, un sector amb el qual la DO Catalunya col·labora de manera habitual i que tradicionalment, ha manifestat com a fortalesa el contacte directe amb l’espectador. Amb la situació de confinament actual però, el món del teatre ha hagut de reinventar-se, i vaja si ho ha fet!

A continuació algunes de les iniciatives que podeu gaudir des de casa, sobretot avui, que celebrem el dia mundial del teatre!

El TNC a Casa

Els darrers anys, el Teatre Nacional de Catalunya ha publicat nombrosos títols teatrals, juntament amb Arola Editors. Doncs bé, durant aquests dies, el TNC ofereix la possibilitat de llegir en format digital més de 60 llibres, a més de pròlegs, articles i altres textos. D’altre banda, des de les xarxes socials del TNC, s’organitzen periòdicament trobades amb membres dels equips artístics a través de Instagram Live. Una magnífica oportunitat per viure l’experiència del teatre des d’una altre perspectiva.

Avui sense anar més lluny, celebren la primera trobada a l’Instagram Live del TNC amb l’autor i el director de l’obra Justícia, Guillem Clua i Josep Maria Mestres.

LliureAlSofà

Sota el lema #TheShowMustGoOn el Teatre Lliure de Barcelona ha llençat un seguit de iniciatives per gaudir d’una programació digital en temps de confinament.

La primera d’elles, #LliureAlSofà, permet visionar obres teatrals completes a través del seu canal de Youtube.

Si ho preferiu, podeu consultar el #TeatreAlFil, textos teatrals per llegir al fil de twitter. O fins i tot seguir #15dies15anècdotes al seu canal d’instagram on revelen 15 fets curiosos d’espectacles emblemàtics del Teatre Lliure.

Altres iniciatives

Mercat de Les Flors online – La dansa també es pot gaudir des de casa. Des del seu web, el Mercat de les Flors permet visionar espectacles sencers, a més de consultar altres continguts com articles, textos, etc. A les xarxes els podeu seguir sota el hashtag #NoEtDesballis

#TeatreaCasaEs tracta d’una iniciativa per gaudir del teatre de manera online a través del portal del Grup Focus. El Teatre Romea, La Villaroel, El Teatre Condal o el Teatre Goya entre d’altres, s’han unit ja a aquesta iniciativa.

Són molts els teatres i les companyies, no només de Barcelona sinó d’arreu del territori, que davant la situació han aprofitat els canals digitals per compartir el seu contingut, sens dubte una ocasió magnífica per gaudir del teatre acompanyats d’una copa de vi DO Catalunya, almenys fins que puguem tornar a les sales, esperem que ben aviat.

Com dirien els amics del teatre, molta merda!

Aquest lloc web emmagatzema cookies al seu ordinador. Política de Cookies