A Catalunya fem vins des de fa més de 2.500 anys
Encara no els has tastat tots?
El clima de la DO Catalunya
Un clima mediterrani
Els nostres vins
Tots els vins de la DO Catalunya poden cercar la màxima expressió de la matèria primera: el raïm, mitjançant la fermentació dels mostos en tines d’acer inoxidable i sota un estricte control de la temperatura. O bé, presentar el bouquet característic del contacte amb la fusta de roure, que a la vegada els enriqueix de complexitat.
Entre la diversitat de vins trobem:
- Vins blancs, rosats i negres.
- Criançes, reserves i gran reserves, amb una estada mínima en bóta en el cas dels vins negres, de 6, 12 ó 24 mesos, i un període d’envelliment total del 2, 3 ó 5 anys respectivament.
- Vins d’agulla i els vins de licors.
Trobarem cupatges insòlits d’acord amb les múltiples opcions que ofereix el seu ampli ventall de varietats de raïm autoritzades. Les varietats de conreu tradicional a Catalunya es conjuguen sovint amb les varietats forànies darrerament implantades al nostre territori.
Les varietats
36 varietats de raïm autoritzades, autòctones i internacionals
Varietats
RAÏM BLANC
Les 19 varietats de raïm blanc són: Albarinho, Chardonnay, Chenin, Garnatxa blanca, Gewürztraminer, Macabeu, Malvasia, Malvasia de Sitges, Moscatell (d’Alexandria i de Frontignan), Parellada, Pedro Ximénez, Picapoll blanc, Riesling, Sauvingnon blanc, Sumoll blanc, Viognier, Vinyater i Xarel·lo.
Varietats
RAÏM NEGRE
Les 19 varietats de raïm negre són: Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Garnatxa negra, Garnatxa peluda, Garnatxa roja (Garnatxa gris), Garnatxa tintorera, Mandó (Garró), Marselan, Merlot, Monastrell, Petit Verdot, Picapoll negre, Pinot noir, Samsó (Carinyena), Sumoll, Syrah, Trepat, Ull de llebre i Xarel·lo vermell.