Back

Ja tenim les primeres previsions de la verema 2019 de la DO Catalunya

La DO Catalunya ja té sobre la taula les primeres previsions de la verema d’enguany que, tot i les adversitats climatològiques, s’aproximarà als valors d’una collita normal.

 

La sortida de raïms per cep ha estat similar a la de l’any passat i les vinyes presenten, en termes generals, un bon aspecte vegetatiu.

Sanitàriament, la situació a hores d’ara és molt satisfactòria. A nivell de míldiu, varies zones encara no han detectat ni tan sols la primera taca en fulla. D’altra banda, ni la malura ni el corc del raïm estan generant problemes d’importància. Si bé és cert que a l’extrem sud del país s’ha viscut una onada de calor que va provocar cremades de fulla i fruit de certa rellevància.

Pel que fa a la seqüència dels estadis fenològics, el verolat, és molt incipient i fins i tot inexistent en bona part de la zona de producció de la DO. Tot plegat indica una previsió d’inici de verema similar al de l’any passat, i al que en el conjunt dels darrers 15-20 anys, es podria considerar normal: principis de setembre.

Encara resulta complicat entrar a fer estimacions de quantitat de collita, tenint en compte que un escenari de sequera o pel contrari, de pluja generosa, durant aquest proper mes d’agost, pot suposar una retallada o un increment destacable de les produccions de raïm.

En condicions habituals de mitjans d’estiu, és prou factible pensar en què la xifra es pot aproximar força als valors d’una collita normal, o quedar una mica per sota.  

Aquest lloc web emmagatzema cookies al seu ordinador. Política de Cookies