Back

LA DO CATALUNYA TORNA A SER PRESENT A LA FIRA TEMPS DE VI

Dissabte celebra un maridatge gurmet al Teatre Principal

L’escenari nord tornarà a ser l’epicentre de la música i els vins DO Catalunya

La Denominació d’Origen Catalunya serà present en la fira Temps de Vi, que arriba a la seva tretzena edició, amb un Tast Maridatge Gurmet el pròxim dissabte 8 de juny a les 18h al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú (Rambla Principal, 4). En el tast, els assistents podran gaudir d’un maridatge dels millors vins de la DO amb una selecció de productes gurmet. Les persones que decideixin assistir al tast hauran de reservar la seva plaça prèviament al web de Temps de Vi.

Enguany la mostra Temps de Vi se celebra del 6 al 9 de juny a Vilanova i la Geltrú, i com ja és habitual arriba carregada d’una àmplia oferta musical. Continuant amb el compromís de la DO Catalunya amb la cultura catalana, la DO estarà molt present a un dels dos escenaris musicals amb els quals compta la fira, fent una aposta per unir vi i música a una simbiosi perfecta.

Taula rodona del canvi climàtic a la vinya

El Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú serà escenari de la taula rodona oberta al públic general al voltant del canvi climàtic que tindrà lloc el divendres 7 de juny a les 12h, en la que la Denominació d’Origen Catalunya hi formarà part. Es tracta d’una de les novetats d’enguany de Temps de Vi, i que posarà sobre la taula el debat sobre el canvi climàtic i els seus efectes sobre el cicle de la vinya en termes generals i més concretament a la comarca del Garraf.

La DO Catalunya ha estrenat aquest any el distintiu Barcelona Sustainable Catalunya, que té per objectiu donar visibilitat i reconèixer els cellers que disposin de la verificació de càlcul de la petjada de carboni i que treballen per fer front el canvi climàtic. Precisament, aquest nou distintiu serà un dels temes que es tractaran a la taula rodona.

La xerrada comptarà amb representants de diferents institucions i empreses del sector vitivinícola: Marc Vicens, cap de la Unitat de Sòls de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya; Josep Miró, climatòleg; Carles Gasol, docent de la UAB de sostenibilitat ambiental; Enric Bartra, propietari i enòleg del Celler Vega de Ribes; i Lluís Giralt, investigador de l’INCAVI.

Col·laboració de la DO Catalunya amb Temps de Vi

La DO Catalunya col·labora amb Temps de Vi des de fa anys, ja que es tracta d’un marc ideal pel que fa a la seva afluència i públic. Es caracteritza per atraure un públic jove gràcies a la seva oferta vinícola i també a les propostes musicals i gastronòmiques.

Durant edicions passades, la DO Catalunya hi ha participat de maneres ben diverses: celebrant la festa Electronic Wine Sunset, projectant el curt Bohèmia -un dels projectes estrella de la DO d’aquell moment-, o organitzant un ‘escape room’ amb el vi com a fil conductor, entre d’altres.

Reus, 6 de juny de 2024