L’Associació Vinícola Catalana organitza cada any els PREMIS CARTAVÍ per fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants de Catalunya. Enguany s’han valorat les cartes de vins de fins a 50 restaurants de tot el territori finalment, aquest dilluns 4 de març hem pogut conèixer els guanyadors d’aquesta edició.
Durant l’entrega a més, s’ha habilitat un espai de degustació amb vins de les diferents Denominacions d’Origen Catalanes, entre elles la DO Catalunya, que un any més ha col·laborat amb els Premis Cartaví.
El jurat d’aquesta edició ha estat format per Valentí Roqueta, President de l’Associació Vinícola Catalana, Pere Chias, President del Gremi de Restauració de Catalunya, Xavier Agell, Coordinador General de l’INCAVI, Xavier Pie, President de la D.O Catalunya, Rubén Pol, Sumiller i membre de l’Associació Catalana de Sommeliers, Paco de la Rosa, representant de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, Domingo Valiente, representant de FIVIN i Carles Playà, representant de l’Associació Catalana d’Enòlegs.
I després d’analitzar detingudament els restaurants finalistes, aquests han estat els guanyadors segons les diferents categories (la C per a restaurants amb menús fins a 20€; la B per a aquells que estan entre els 20€ i els 40€; i l’A per als restaurants de més de 40€):
Barcelona Ciutat
- Categoria A: Sergi de Meià
- Categoria B: Restaurant La Clara
- Categoria C: El Tros Vall Llach
Província de Barcelona
- Categoria A: Restaurant L’Ó, Sant Fruitós de Bages
- Categoria B: El Cigró d’Or, Vilafranca del Penedès
- Categoria C: La Gurmeteria, Terrassa
Província de Girona
- Categoria A: Vicus, Pals
- Categoria B: Es Baluard, Cadaqués
- Categoria C: Macabeu, Palamós
Província de Lleida
- Categoria A: La Boscana, Bellvís
- Categoria B: Cal Xirricló, Balaguer
- Categoria C: Ca l’Agustina, Preixens
Província de Tarragona
- Categoria A: Villa Retiro, Xerta
- Categoria B: L’Hostal Sport, Falset
- Categoria C: Calaix de Sastre, Falset