Back

Expliquem què és el concepte Bacuspèdia

La Bacuspèdia ha estat la nova aposta d’enguany, ja que es tracta d’una enciclopèdia animada que té com a objectiu explicar, a través de breus píndoles, conceptes relacionats amb el món del vi d’una manera divertida gràcies a personatges animats del còmic.

El llançament del projecte, idea d’en Raúl Deamo, creador i guionista, juntament amb l’Àlex Roca, il·lustrador i animador -ambdós responsables del nostre projecte Vinòmics-, es va fer aquest mes de març, i ja compta amb tres vídeos molt curts titulats R, de Rosat, on s’aclareix  perquè es diu que un vi és rosat, A, d’Afruitat, on es defensa l’existència de grans i bons vins rosats, i X, de Xarel·lo, on es parla de com va sorgir aquesta varietat de raïm.

Així doncs, la Bacuspèdia es publicarà cada dues setmanes a la nostra pàgina web i amb ella es pretén desmitificar algunes idees i prejudicis que a vegades ens fan allunyar del sector vitivinícola, especialment, als més joves.

La aposta forma part de la secció recent oberta al web de la DO Catalunya de Consells per a winelovers, on es poden trobar  els vídeo-consells de la sommelier Clara Isamat a través de les càpsules Com fer-ho, produïdes en col·laboració amb La Conca 5.1.

Aquest projecte dóna continuïtat a una línia de treball que va arrancar al 2016 amb la publicació de la primera edició de Vinòmics.

Recentment la Pili García, del programa de ràdio Som Terra, va entrevistar a la nostra Directora de Comunicació, Sole García, sobre el projecte Bacuspèdia. Escolta el programa sencer aquí.

Els autors

En Raúl Deamo és el creador de Vinòmics, un projecte que li ha permès unir dues de les seves passions: l’amor pels còmics, en què treballa habitualment desenvolupant històries com a guionista, i el seu més recent interès pel món del vi que el va portar a rodar el documental Deconstruint el vi català (2013).

L’Àlex Roca, creador de personatges i històries amb picades d’ull al cinema fantàstic, les sèries de TV i els còmics de culte, ha realitzat animacions per a televisió i cinema, així com a vídeos virals com el conegut Españistán.

Aquest lloc web emmagatzema cookies al seu ordinador. Política de Cookies