Back

La DO Catalunya tanca la verema amb un lleuger descens de producció però més qualitat

La Denominació d’Origen (DO) Catalunya tanca la verema 2019 amb un 4,4% menys de producció derivat de la falta de pluges durant l’any i el cop de calor de finals de juny, que ha fet que aquesta collita hagi estat més baixa respecte les anteriors, especialment al sud de Tarragona. Tot i que en els territoris més afectats hi ha un descens de la producció del voltant del 20-25%, en altres zones la producció no només no s’ha reduït, si no que ha estat superior al 2018. La campanya 2019 es tanca amb 47,5 milions de kg de raïm destinats a la producció de vi DO Catalunya.

 

D’altre banda, la qualitat i sanitat de la verema han estat molt bones. Cal destacar els pocs tractaments que s’han hagut de fer a la vinya per les bones condicions climàtiques que s’han donat durant tota la campanya, amb una maduració molt progressiva que ha propiciat una de les veremes més llargues dels últims anys.

 

Pel que fa a les varietats, cal destacar l’augment de la collita de pinot noir (+34%), monastrell (+43%) o garnatxa tintorera (+33%). Varietats com la garnatxa blanca, garnatxa negre o merlot, amb volum important dins el total de la verema, s’han mantingut al voltant de les mateixes xifres de la verema passada.

 

Per tant, tot i que la situació climatològica ha afectat el volum de la collita, finalment no s’ha vist afectada tant com es preveia en un principi degut a les diferències entre territoris. L’anyada 2019, a més, es caracteritza per una bona qualitat del raïm que ha de permetre l’obtenció de grans vins.

Aquest lloc web emmagatzema cookies al seu ordinador. Política de Cookies