Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

La Quinta de la DOCat

Aquest any 2017 tornen els Vinòmics.
La DO Catalunya segueix amb l’aposta ferma per aquesta iniciativa. Historietes inspirades en el món del vi i signades per autors de reconegut talent i proximitat.
Vinòmics és un projecte col·lectiu, online i periòdic format per 7 relats gràfics realitzats amb els colors del vi. . Diversitat de gèneres narratius i estils gràfics que formen un maridatge original i fantàstic entre còmic i vi que el públic podrà degustar mensualment.
Els Vinòmics es poden llegir en català, castellà i anglès.

També podeu descubrir o retrobar els 

Indecisió

Bea Tormo

Bacus to the future

Andrés Palomino i Àlex S. Roca

Els Sentits del Vi

Jordi Carrión i Martín Tognola

La memòria del vidre

Jaime Martín

In Vino Veritas

Raule i Roger

Vides Monacals

Ana Belén Rivero

Autors

Miguel Gallardo

Reconegut il·lustrador i autor de còmics amb un llarg recorregut professional des de l’època del tebeo underground fins a l’actualitat. Realitza cartells, il·lustracions per premsa i també àlbums de còmic biogràfics. Una de les seves obres més conegudes és “Maria i jo”, autobiografia de la seva relació amb Maria, la seva filla autista. Obra per la que ha rebut el Premi Nacional de Catalunya de còmic (2008).

Jaime Martín

És el creador de Sangre de Barrio, Lo que el viento trae o Las guerras silenciosas. Treballa quasi sempre amb material biogràfic i les seves obres estan impregnades de certa crítica social. Actualment treballa principalment pel mercat franc-belga encara que els seus còmics es publiquen en molts països. Jamás tendré 20 años és el seu darrer àlbum, guanyador del premi a Millor obra d’autor espanyol al Saló del Còmic de 2017.

Bea Tormo

Autora riojana afincada a Catalunya des de fa molts anys. El seu fort és el còmic d’humor impregnat de quotidianitat i crítica social. Ha fet historietes per la revista El Jueves i actualment col·labora a la revista satírica digital Orgullo y Satisfacción. També s’ha encarregat de dibuixar diversos llibres infantils i ha participat el diferents projectes col·lectius com Caniculadas, un webcòmic estival format per un grup d’autores.

Raule

Prolífic guionista que treballa quasi exclusivament pel mercat francès. Ha col·laborat amb diferents dibuixants espanyols com Gabor, Juan Luis Landa, Josep Mª Martín Saurí però sobretot amb Roger Ibáñez amb qui ha realitzat Hole’n’Virgin, Amores muertos i Cabos Sueltos. Jazz Maynard és la darrera obra d’aquest tàndem, una saga de gènere negre ambientada al Raval de Barcelona.

Roger Ibañez

Dibuixant de còmic amb un estil propi i un entintat elegant i inconfusible. Va començar a publicar als 90 per a les revistes Otaku, Penthouse Comix i Amaníaco, i moltes de les historietes eren de gènere eròtic. La major part de la seva obra l’ha fet en tàndem amb el seu company guionista Raule. La seva darrera aportació és Jazz Maynard, exitosa saga de gènere negre de la que ja s’han publicat 4 volums.

Àlex S. Roca

Il·lustrador, animador i creador d’historietes de caire friki i amb un personal estil. És fundador de la productora de vídeo i postproducció Quarantados. Ha realitzat animacions per TV, cinema i vídeos virals com Españistán. L’Àlex és creador de personatges i històries amb picades d’ullet al cinema fantàstic, les sèries de TV i els còmics de culte. Es coautor, amb Andrés Palomino, de ¿Dónde está el guionista?.

Andrés Palomino

Prolífic escriptor, monologuista i autor de còmic. Des del 2008 publica les tires del seu webcòmic Las crónicas PSN protagonitzades per uns aficionats als còmic, jocs de rol i videojocs. Ha publicat Manual para padres frikis, ¿Dónde está el guionista? i el llibre Generació Tomàtic. Paral·lelament treballa com a guionista del programa infantil de TVC, El Club Super3. La seva última obra, finançada per crowdfunding, és Por Crom, aventuras épicas de un heavy rolero.

Martin Tognola

Il·lustrador nascut a Buenos Aires que viu Barcelona des de fa més de 20 anys. Ha treballat per La Vanguardia, Le Monde, The Washington Post, The New York Times, Hollywood Reporter i Time Out. Actualment treballa en el món editorial, dibuixant historietes i realitzant projectes més personals. També coordina el projecte grupal Los lunes, autismo. Els seus dibuixos han cobrat vida gràcies a l’animació a la façana del Ajuntament de Barcelona i a l’Auditori de Barcelona.

Jorge Carrión

Escriptor i director del Màster en Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra- BSM de Barcelona. Ha publicat, amb Sagar Fornies, el còmic Barcelona. Los vagabundos de la chatarra (Ed. Norma). I, entre altres llibres de no ficció, Teleshakespeare (Ed. Errata Naturae), Librerías (Ed. Anagrama) i Barcelona: libro de los pasajes (Ed. Galaxia Gutenberg).A més, escriu regularment en The New York Times en espanyol.

Ana Belén Rivero

Artista descarada i divertidíssima amb muntanyes de seguidors a les xarxes socials. Ha publicat mitjançant crowdfunding Mens sana in corpore ni tan mal i Somos pobres en euros pero ricos en pelos del coño, aquest últim tot un best seller. S’ha encarregat de les il·lustracions del llibre de la tuitera Perra de Satan i ha publicat les seves vinyetes a Yorokobu, Divinity, Mongolia o FHM. Actualment col·labora setmanalment al web de El Jueves.

Coordina

Raul Deamo

Creador inquiet dedicat al disseny, l’audiovisual i la escriptura de còmics. Des de ben petit se’n va enamorar dels còmics com a lector i més tard va introduir-se en el món de la historieta com a guionista. Ha desenvolupant diversos personatges i sèries, fent tàndem amb el seu germà Dani i signant com a Deamo Bros. Publica regularment a la revista Amaníaco la sèrie d’humor Días Moscosos juntament amb Jan (autor de Super López). El seu interès pel món del vi és més recent i va donar com a fruit el documental transmèdia i col·laboratiu Deconstruint el vi català (2013).