
Un any més, la Denominació d’Origen Catalunya ha tornat a participar a Enofusión, el Congrès Internacional del Vi, que enguany ha celebrat la seva 8a edició durant els dies 22, 23 i 24 de gener en el Palacio Municipal de Congresos de Madrid.
L’acte principal de la DO Catalunya ha estat el tast harmonitzat per tal d’unir el Mediterrani i el Japó de la mà del restaurant Umiko i la seva cuina japonesa fusió. El tast va tenir lloc el dimarts 23 a les 15h on es va poder gaudir de la següent proposta formada per 5 tapes maridades amb 5 referències de la DO Catalunya:
- Ramen sec de carabiner
Sentits blanc de Cellers Puiggròs - Amanida de molleja
Domenio Sumoi de Cellers Domenys - Bolognesa de tonyina
Poesia Jove de Vins Padró - Niguiri de peix
Plana d’En Fonoll Chardonnay de Sant Josep Vins - Món Dolç
Viña Esmeralkda blanco de Cellers Torres

La presentació va anar a càrrec de Juan Alcaide, soci i fundador d’Umiko i Clara Dalmau, sumiller de la DO Catalunya, que guiarà el maridatge.
La DO Catalunya també va estar present als altres dos espais que conformen Enofusión: l’EnoBar, amb una barra on es van poder tastar dues referències de negre i rosat; i Expobodegas, amb un espai divulgatiu per donar a conèixer el Consell Regulador.