Uns 200 professionals van passar ahir pel congrés per gaudir d’unes jornades dedicades als sector de la restauració, la sommelieria i l’hostaleria.
A les 9:30h s’inaugurava el Congrés RestCat de la mà de Xavier Ayala, coordinador del congrés i ponent, i Xavier Pié, president de la Denominació d’Origen Catalunya: “es tracta d’un congrés per crear sinèrgies i donar eines de profit tant al món del restauració com al món del vi: estratègies digitals, estratègies de com expliquem els vins… sempre enfocat a aconseguir el nostre objectiu final, que és la satisfacció del consumidor”. La proposta de la DO Catalunya dedicada als diferents àmbits de la restauració ha aconseguit reunir 200 professionals de diferents àrees: cuiners, sommeliers, cambrers, caps de sala, botigues especialitzades o cellers, entre d’altres.
Una programació dividida en dues sales, la Sala REST, a la Great Room del W Barcelona, dedicada a les ponències de gran format, com la taula rodona o els maridatges. I la Sala CAT, al Studio 6, pensada per acollir les sessions en format taller i que ha tingut un alt nivell de participació i interacció per part del públic. Un dels principals objectius del Congrés era crear debat al voltant del binomi del món del vi i la restauració, i també a la manera d’enfocar el paper del vi a la restauració. En aquesta línia, alguns dels ponents han manifestat que “Cal obrir ampolles i que el client pugui tastar. Cal ser flexibles i donar marge”, Albert Alonso, director del Restaurant l’Olivé; o que “El vi català ha millorat molt en els darrers 15 anys. Aquesta transformació ha ajudat a que la gent confiï en les recomanacions del sommelier”, són paraules de Quim Casellas, xef del Restaurant Casamar.
Dinar maridat amb vins DO Catalunya Un altre dels atractius del congrés, a banda de l’elevat nivell dels ponents, ha estat el dinar ofert per l’Hotel W Barcelona que els assistents han pogut maridar amb més de 75 referències DO Catalunya de 14 cellers i que ha servit per mostrar la diversitat, la versatilitat i la qualitat dels vins que s’elaboren als nostres territoris. Els cellers participants han estat: Ca n’Estruc, Castell d’Or, Cellers Grau i Grau, Clos d’Agon, El Grial, L’Olivera, Marco Abella, Mas de la Pansa, Més que paraules, Padró i família, Pla de Morei, Roqueta Origen, Sant Josep Wines, Vinyes de l’Albà i Visendra.
El paper de la DO Catalunya en el món de la restauració
En els darrers 12 anys, la DO Catalunya ha treballat sempre per generar sinèrgies i millorar la comunicació entre el món de la restauració i del vi, entenent que molts reptes són comuns, però també el principal objectiu: la satisfacció del consumidor/a final.
Ja amb motiu del 10è aniversari del Consell Regulador, es va realitzar un cicle de tastos a gremis de restauració arreu del país durant tot un any. Més tard arribarien campanyes de promoció com “Restaurants recomanats” o la més actual “A taula, vi català”, iniciatives que han pretès posar en valor els restauradors que han mostrat sensibilitat pel vi amb Denominació d’Origen en general i pel vi elaborat a Catalunya (producte de proximitat), en particular, i també sumar en difusió i promoció d’aquests establiments.
La nova infografia de la DO Catalunya
Entre ponències, els assistents han pogut visionar de nou el espot de la DO Catalunya “Un univers en cada ampolla” i també la nova infografia que la DO Catalunya ha creat per il·lustrar millor com funciona la DO.