Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

L'actualitat de la DOCat

La DO Catalunya obre a votació popular el Premi “Millor format televisiu català`` del Zoom Festival

El Zoom Festival celebra la seva 19a edició del 23 al 27 de novembre

 

La Denominació d’Origen Catalunya renova enguany la seva col·laboració amb el Zoom Festival, obrint a votació popular el premi “DO Catalunya al Millor Format de TV Català” des de l’11 d’octubre a l’11 de novembre de 2021. Totes aquelles persones que vulguin escollir el seu guanyador, ho poden fer accedint al web de la DO Catalunya i votant per aquell format que considerin que ha de ser el premiat d’aquesta categoria.

 

Els candidats a “Millor Format de TV Català” són programes que es poden veure a través dels diferents canals i plataformes de contingut a la carta. Són els següents:

 

 • A2VEUS de Televisió de Catalunya (TV3)
 • COVER  de Televisió de Catalunya (TV3)
 • DONES EN PANDÈMIA de Televisió de Badalona
 • OBRIM FIL de Televisión Española (TVE)
 • OPERACIÓ PAKI de Televisió de Cardedeu
 • PATRIMONIS de la Xarxa Audiovisual Local (XAL)
 • PERSONA INFILTRADA de Televisió de Catalunya (TV3)
 • RETRATS de Televisió de Catalunya (TV3)
 • REVOLUCIÓ 4.0 de Televisió de Catalunya (TV3)

 

Per tal d’evitar votacions fraudulentes, només es podrà votar una vegada per IP. D’altra banda, per completar la votació, s’haurà de seleccionar l’acceptació d’aquestes i altres bases. El recompte de les votacions es farà a través del web de la DO Catalunya, i els resultats d’aquesta no es faran públics fins a la gala de lliurament de premis, el proper 27 de novembre. Tot seguit, el nom del guanyador es publicarà al web de la DO Catalunya, al web del Zoom Festival i a les xarxes socials.

 

D’altra banda, a més de col·laborar amb el premi “DO Catalunya al Millor Format de TV Català”, els vins de la DO Catalunya també seran protagonistes a l’Ateneu Igualadí tant a la inauguració de la 19a edició, el proper 23 de novembre, com a la cloenda, celebrada el dia 27.

 

Barcelona, 13 d’octubre de 2021

Una tardor de vi i cultura amb la DO Catalunya

La DO Catalunya estrena la tardor amb força, sumant-se amb els seus vins a diverses iniciatives culturals. En aquest sentit, els vins de la DO Catalunya fa dies que són protagonistes a obres de teatre i festivals, com poden ser la 35a temporada del Grup Focus, l’obra 53 Diumenges i el Festival Accents. Altres accions, com la nova temporada de T’estimo si he begut, el Festival In-Edit, el Festival Zoom, La Setmana del Vi Català o el concurs de tast de vins a cegues del Restaurant Marejol estan a punt d’arrencar properament.

La DO Catalunya, present als teatres

La DO Catalunya col·labora de nou amb l’obra teatral 53 Diumenges de Cesc Gay en una gira pel territori català que va començar el 24 de setembre i s’estendrà fins al 18 de desembre. La DO Catalunya té un paper propi a l’escena en forma de product placement, així que tant la DO com les diferents referències, són directament anomenades en una de les escenes de l’obra.

D’altra banda, el 14 d’octubre s’estrena una nova temporada de T’estimo si he begut, obra teatral produïda per Dagoll Dagom, La Brutal i T de Teatre. L’obra arriba al Teatre Poliorama de Barcelona després d’haver recorregut 22 ciutats del territori català, Illes Balears i País Valencià en els darrers mesos. L’espectacle, creat a partir de 8 contes i narracions originals d’Empar Moliner i 6 cançons composades pel músic Andreu Gallén, compta de nou amb la col·laboració de la DO Catalunya.

El compromís de la DO amb la cultura, i més específicament amb el teatre, queda reforçat col·laborant amb la 35a temporada del Grup Focus, que es va inaugurar a principis de setembre i que, durant 12 setmanes, està comptant amb la presència de diferents referències de la DO Catalunya als seus teatres: Romea, Goya, Condal i La Villarroel.

Els vins de la DO Catalunya, protagonistes a diversos festivals  

El divendres 1 d’octubre es va donar el tret de sortida a la 8a edició del Festival Accents, festival de pop rock i folk que s’allargarà fins al 10 de desembre. De nou, la DO Catalunya acompanyarà les propostes musicals i culturals amb els seus vins. Els assistents, a més, podran gaudir d’un tast de vins el 19 de novembre a les 20:30h durant l’actuació de l’artista Monkey Jane al Centre Cultural de Cambrils.

Així mateix, els vins de la DO Catalunya tornaran a ser els vins oficials del Festival In-Edit de Barcelona. Del 28 d’octubre al 7 de novembre es podran degustar diferents referències de la DO en una nova edició que torna a la presencialitat i que convida als aficionats a apropar-se als cinemes Aribau de Barcelona, tot oferint una programació de més de 50 documentals.

La tardor porta també una nova edició del Festival Zoom, que tindrà lloc del 23 al 28 de novembre a Igualada i Barcelona. En aquest sentit, tant la inauguració de la 19a edició com la cloenda, celebrades a l’Ateneu Igualadí, comptaran amb la presència dels vins de la DO Catalunya.

Iniciatives per a amants del vi

Visites a vinyes, tastos de vins, experiències enoturístiques, descomptes… Aquestes són algunes de les propostes que oferirà la Setmana del Vi Català de l’INCAVI del 18 al 24 d’octubre i que, per segon any consecutiu, comptarà amb la participació de la DO Catalunya. El programa està dividit en cinc eixos: enoturisme, gastronomia i restauració, activitats comercials, cultura i vi, i activitats divulgatives.

La DO Catalunya se suma al concurs de tast de vins a cegues del restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú, que es farà el proper 18 d’octubre. La iniciativa, impulsada per Jose Gallego del mateix restaurant, va néixer com un joc entre amics i s’ha consolidat com el segon millor concurs de tast de vins a cegues per parelles a Catalunya. Els guanyadors obtindran un lot de vins DO Catalunya com a premi.

 

Barcelona, 6 d’octubre de 2021

La DO Catalunya preveu una verema de bona producció i qualitat

La DO Catalunya ja té sobre la taula les primeres previsions de la campanya de verema d’enguany, que va començar la segona meitat del mes d’agost i s’allargarà fins a la primera quinzena d’octubre. A dia d’avui, els cellers de la DO Catalunya han veremat ja més de 17 milions de kg de raïm, el que representa un 53% de la producció de l’any passat, que va ser ben curta, i un 38% respecte a la mitjana dels darrers 5 anys.

_____________________________

En termes generals, es preveu una producció habitual pel que fa a la quantitat, exceptuant l’àrea del Penedès, on es preveu que sigui inferior. Pel que fa a la qualitat, tot indica, a hores d’ara, que serà molt bona. S’estan produint algunes incidències aïllades de malura, afectant sobretot a la varietat chardonnay, i alguns focus puntuals de podridura amb els macabeus.

La sortida de raïms ha estat bona, però serà la disponibilitat hídrica la que determinarà el volum final de producció. La verema d’enguany mostra uns grans més aviat petits. Les principals varietats que ja s’estan veremant són el chardonnay, la garnatxa blanca, el macabeu i el moscatell d’Alexandria, pel que fa a raïm blanc; i el merlot, l’ull de llebre i la garnatxa negra entre els raïms negres.

L’hivern va transcorre amb les temperatures previstes per a aquest moment de l’any, exceptuant el mes de febrer, que es va presentar més càlid de l’habitual, fet que va afavorir un petit avançament de la brotada. No obstant això, l’estiu no ha vingut tan càlid com s’havia pronosticat i això, no només ha anat corregint aquesta brotada anticipada, sinó que fins i tot ha provocat un retard final de les varietats més primerenques, de 4 a 5 dies respecte a la data d’inici del 2020. L’onada de calor de mitjans d’agost va contribuir a reduir lleugerament aquesta diferència.

D’altra banda, la pluja dels darrers dies d’agost va accelerar l’entrada dels macabeus i va ajudar a incrementar la producció d’aquelles varietats més tardanes. En termes generals, les precipitacions s’han situat sobre la mitjana o lleugerament per sota, excepte a les zones del Penedès i l’Empordà, on sí que s’ha patit sequera.

S’han produït algunes pedregades puntuals cap als extrems sud i oest de la zona de producció de la DO, però sense comportar reduccions de producció ni tampoc amb incidència negativa sobre la qualitat, a nivells globals.

Barcelona, 15 de setembre de 2021

La DO Catalunya col·labora amb la Festa Major de Gràcia per 10è any consecutiu

La DO Catalunya col·labora, un any més, amb la Festa Major de Gràcia, que se celebrarà a Barcelona del 15 al 21 d’agost. Serà precisament aquest últim dia, el proper dissabte 21 d’agost a les 18h, quan es durà a terme a la Plaça Joanic de Barcelona un tast de vins de la DO Catalunya. Els assistents podran conèixer de primera mà les característiques de la denominació d’origen, els cellers i els vins que s’hi emparen.

_____________________________

La Festa Major de Gràcia s’ha adaptat a la situació sanitària actual, així que moltes de les activitats previstes han hagut de modificar el seu format. En el cas de la DO Catalunya, es durà a terme un tast guiat on es degustaran 5 referències diferents. Les places són limitades, així que per poder participar s’ha de fer reserva prèvia a través del web de la Festa Major de Gràcia. Així mateix, i com ja s’havia produït l’any 2020, es deixa la tradicional ruta “A cada carrer, tasta un vi” per a properes edicions en què la situació ho permeti.

La DO Catalunya també col·labora amb la Festa Major oferint diferents lots de vins als premiats del “Concurs de Balcons, Portalades i Comerços Guarnits”. El concurs va sorgir com a homenatge a una tradició del segle XIX, en què els veïns guarnien durant la ‘setmana gran’ els carrers i les places, i també balcons i portals. Pel que fa al funcionament, poden inscriure’s-hi tots els balcons, portalades i comerços que estiguin ubicats al nucli històric de Gràcia i que puguin mantenir-se guarnits des del 15 al 21 d’agost.

Els tres primers premis de les categories Balcons o finestres guarnides i Portalades o comerços guarnits podran guanyar lots amb diverses ampolles de la DO Catalunya. Per altra banda, aquelles persones que hagin quedat entre la quarta i la desena posició obtindran també com a premi un petit obsequi de la DO.

 

 Concurs a Instagram #FestersPower

La Festa Major de Gràcia va posar en marxa el passat 30 de juliol un concurs a Instagram per animar als assistents a compartir la seva experiència mentre gaudeixen de les diverses activitats. Les persones que hi vulguin participar, han de penjar una fotografia al seu Instagram fent servir el hashtag #FestersPower i etiquetant al perfil de la Festa Major (@fmgracia).

El concurs s’allargarà fins el proper 15 d’agost i, per poder participar, és imprescindible tenir el perfil públic, per tal que el jurat pugui accedir a la fotografia i valorar-la. La imatge més original guanyarà un lot de vins de la DO Catalunya.

Barcelona, 12 d’agost de 2021

Finalitza la primera fase del projecte de recuperació patrimonial a la vil·la romana de Mas dels Frares (Constantí), amb la participació de la DO Catalunya

Avui s’han exposat els resultats globals de les excavacions arqueològiques efectuades al jaciment de Mas dels Frares (Constantí, Tarragona) entre els anys 2019 i 2021, amb el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Constantí i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen de Catalunya, i amb el suport del Celler Experimental de Mas dels Frares, de la Facultat d’Enologia de la URV.

_____________________________

El projecte de recuperació patrimonial a la vil·la romana de Mas dels Frares, dirigit per l’investigador de l’ICAC Josep Maria Macias, combina recerca, docència i divulgació; amb la voluntat de crear un centre d’explotació vinícola d’època romana que vinculi la recerca amb les activitats formatives del Celler Experimental de Mas dels Frares.

Els treballs arqueològics de l’ICAC, per la seva banda, han servit per caracteritzar el nivell de conservació del jaciment romà, alhora que s’han constatat el ventall cronològic de la vil·la. S’han trobat vestigis d’una primera fase d’ocupació del segle I aC, com correspon a l’actual àrea de Constantí, una de les primeres zones de l’‘Ager Tarraconensis que fou conreada a partir de colons itàlics.

Les darreres evidències se situen en el segle VII dC, a les acaballes del període visigòtic. L’època d’esplendor del jaciment cal ubicar-la entre els segles I-III. Un dels fets anecdòtics més rellevants ha estat la recuperació d’un abocament d’ostres fruit d’un àpat rellevant.

La intervenció arqueològica més recent al jaciment de Mas dels Frares ha tingut lloc del 28 de juny al 30 de juliol de 2021, dia en què es cobriran les restes arqueològiques del jaciment perquè es puguin conservar correctament. Els treballs formen part del projecte de recerca Estudi i difusió de la vil·la romana del Mas dels Frares (Constantí, Tarragonès), I Fase (Projecte quadriennal CLT009-18-00100), sota la coordinació de Josep Maria Macias, cap de l’equip de recerca en Arqueologia Cristiana i de l’Antiguitat Tardana, i la direcció tècnica de Karen Fortuny i Francesc Rodríguez.

La vil·la romana del Mas dels Frares s’ubica al terme municipal de Constantí, a 1,5 km d’aquesta localitat i al costat del Celler Experimental de la Facultat d’Enologia de la URV. Existeixen indicis arqueològics que apunten a l’existència d’una vil·la romana amb estructures productives de caire vinícola. Es tracta d’un jaciment construït durant el canvi d’Era que perdurà fins al segle VII. En les campanyes de 2019 i 2020 s’ha pogut constatar que era una vil·la senyorial i s’hi han trobat restes d’un magatzem agrícola amb grans tenalles.

Els treballs arqueològics en aquesta vil·la romana van començar el 2019, en el marc d’un conveni de col·laboració entre la Universitat Rovira i Virgili (URV), l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i l’Ajuntament de Constantí per a potenciar la recerca arqueològica al jaciment rural de Mas dels Frares i valorar l’entitat patrimonial d’aquesta vil·la romana de l’antic territorium de Tàrraco. El projecte compta també amb el suport del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Catalunya, que suposa més del 50% del vi català embotellat amb DO i que sempre ha mostrat un gran interès en els projectes de recuperació històrica i patrimonial.

Un dels trets més destacables de l’elaboració de vi a Catalunya i de la DO Catalunya en l’actualitat és precisament la seva llarga tradició, des de que fenicis i romans van arribar a les nostres costes. La recerca de l’ICAC pot aportar nous testimonis històrics d’aquesta mil·lenària tradició i demostrar que en un espai contigu al mateix celler experimental del Mas dels Frares, on avui dia es formen futurs enòlegs, ja s’hi feia el vi en l’època romana.

 

Barcelona, 27 de juliol de 2021

DO Catalunya i Grup Focus uneixen teatre i vi català

La Denominació d’Origen (DO) Catalunya, amb més del 50% del vi català amb DO, arrenca una nova col·laboració amb Grup Focus, la primera empresa de l’estat en producció i explotació d’esdeveniments escènics i culturals, líder en el sector amb els seus teatres: Romea, Goya, Condal i La Villarroel. De nou, el binomi vi-teatre segueix agafant embranzida dins l’univers de la DO Catalunya per reivindicar com ha fet sempre, el seu suport a la cultura, de la qual el vi en forma part. Aquest cop, ho fa per a tota la temporada 21/22 i amb l’objectiu que sigui la temporada que retorni la  normalitat a les sales, després d’un exercici marcat per la pandèmia i molt complex per ambdós sectors.

La col.laboració ha estat formalitzada aquest mateix matí pel President del Consell Regulador de la DO Catalunya, Xavier Pié, i el President del Grup Focus, Daniel Martínez de Obregón.

En aquesta ocasió, la DO Catalunya serà el vi en exclusiva als teatres del grup, on els assistents podran gaudir d’una copa de vi català. Però el maridatge anirà més enllà del bar del teatre i donarà el salt també a alguns dels escenaris. En els propers mesos, s’aniran desvetllant els detalls.

Es tracta d’una iniciativa que pretén consolidar l’aposta de la DO Catalunya per la cultura i l’art i de l’èxit de les participacions del Consell Regulador en projectes com “T’estimo si he begut” o “53 diumenges” als teatres catalans.

 

La DO Catalunya renova el seu suport al programa Tast Vertical edició d’estiu

Amb la mateixa vocació de fer arribar el vi al gran públic, la DO Catalunya renova, la col·laboració amb el programa ‘Tast Vertical’ en la seva setena temporada consecutiva, conduït per l’escriptora Empar Moliner, a Catalunya Ràdio. Un any més es comptarà amb la presència del cantautor i wine lover Àlex Torío i amb el periodista especialitzat, professor i sommelier professional Ramon Francàs. Es podrà escoltar tots els dissabtes i diumenges, de 12 a 13 hores, i tindrà una duració de 12 programes. L’estrena serà el proper dissabte 24 de juliol i s’allargarà fins diumenge 29 d’agost.

La nova temporada del ‘Tast Vertical’ farà un recorregut pels millors podcasts registrats fins ara i abordarà temes tan diversos com els maridatges, el consum de vi a Catalunya durant la pandèmia, el vi a l’antiguitat o les dones agràries i del vi. Com sempre, no hi faltarà el consultori del programa, botigues especialitzades o parelles del vi català.

 

Barcelona, 22 de juliol de 2021

Gran acollida de la DO Catalunya al Festival Cruïlla 2021

Gairebé 10.000 copes DO Catalunya servides al Festival Cruïlla

_____________________________

La Denominació d’Origen Catalunya tanca la seva primera participació al Festival Cruïlla de Barcelona amb gairebé 10.000 copes de vi servides. El Consell Regulador ha tingut un espai de degustació de vins durant els 3 dies de festival a Barcelona amb un equip de més de 10 persones oferint un ampli ventall de vins. A més, el públic del Cruïlla ha comptat amb sommeliers que orientaven i ajudaven en l’elecció segons les preferències del consumidor. L’acció ha comptat amb el suport d’INCAVI, que ha facilitat copes de vi retornables en una aposta per oferir el millor servei de vi possible d’una manera sostenible.

Es tracta de la primera col·laboració de la DO Catalunya amb el festival Cruïlla i la valoració és molt positiva. Xavier Pié, president del Consell Regulador, afirma: “El vi català amb DO havia de ser present en un dels festivals de música que és referent al nostre país. La vocació de la DO Catalunya és apropar-se al consumidor i ser present en els seus espais d’oci i esbarjo”. La col·laboració, que arriba setmanes després de l’estrena de l’espot El meu vi, les meves normes, és una nova aposta pels nous moments de consum. Així, la DO Catalunya es manté fidel al missatge de la seva campanya d’enguany, d’apropar-se al consumidor final, donant major visibilitat a les seves necessitats i a les seves maneres de fer, que són ben diverses.

Durant els 3 dies de festival, i amb un aforament màxim de 25.000 persones per dia, el nou espot de la DO Catalunya s’ha emès a les pantalles dels diferents escenaris, amb l’objectiu de donar tota la divulgació possible al vi català en general, i amb DO Catalunya, en particular.  A més, tots i totes les artistes que han actuat al Festival Cruïlla han rebut també un lot de productes DO Catalunya.

Els seguidors de les xarxes socials de la DO Catalunya van poder optar a guanyar un abonament doble, entrant en un sorteig que es va llançar des de les pròpies xarxes socials. Per participar, simplement havien d’accedir a l’Instagram de la DO Catalunya i seguir les instruccions que es detallaven a la publicació corresponent al sorteig.

El Festival Cruïlla, tot un referent cultural a Catalunya, aposta també per la sostenibilitat del projecte en un sentit ampli i, en conseqüència, també pels productes de proximitat. Són valors que, sens dubte, la DO Catalunya també promou.

Des de la DO Catalunya es vol fer arribar una sincera felicitació a tot l’equip del Festival Cruïlla per una excel·lent organització en la seva edició més complexa, i una aposta decidida per a generar un espai de cultura segur que aposta pel producte de proximitat.

 

Barcelona, 12 de juliol de 2021

La DO Catalunya arrenca un estiu ple d'activitats

Amb la temporada d’estiu, la DO Catalunya surt al carrer per tal que els seus vins acompanyin nombroses iniciatives estiuenques, aptes per a tots els públics. Algunes d’elles ja fa dies que es van posar en marxa, com és el cas de Terrats en Cultura o Cinema a la Fresca a la Sala Montjuïc. D’altres, estan a punt d’estrenar-se properament com el Festival Cruïlla o la Festa Major de Gràcia.

_____________________________

Torna Cinema a la Fresca del 2 de juliol al 6 d’agost

Un any més, arriba el cicle Cinema a la Fresca de la Sala Montjuïc, amb la projecció de diverses pel·lícules de qualitat, cinema d’autor, clàssic i de culte, com poden ser Nomadland, Joker, Intocable, Parásitos o Amélie, entre d’altres.

Els vins oficials de la sala són els de la DO Catalunya, col·laboradora habitual del cicle. Els vins maridaran tota la programació d’aquesta nova edició, que es va estrenar el 2 de juliol i s’allargarà fins al divendres 6 d’agost.

 

9a Edició de Terrats en Cultura

Els Terrats en Cultura, organitzats per l’associació Coincidències, són una sèrie d’activitats culturals que transcorren en diferents terrats de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. El programa d’aquesta 9a edició va començar el 22 d’abril amb les Festes de la Primavera, celebrades a l’Hospitalet de Llobregat.

La DO Catalunya, a més de maridar les diverses activitats de Terrats en Cultura, serà coprotagonista, com cada any, d’un dels espectacles de la temporada. Serà el dissabte 17 de juliol a les 20:30h, maridant la proposta de cabaret d’improvisació del grup ‘Dejabugo’.

D’altra banda, els dies 6 i 8 de juliol a les 19:30h tindrà lloc La Taula, activitat paral·lela i complementària de Terrats en Cultura que suposa un punt de trobada d’idees i pensaments sobre qüestions fonamentals. Aquesta activitat està emmarcada dins del projecte European Creative Rooftop Network, cofinançat per Europa Creativa. La DO Catalunya serà l’única marca present en aquesta taula, que oferirà una copa de cortesia a tots els assistents.

 

Biblioteques amb DO: tots els dilluns de juliol a les 19h

Durant el mes de juliol torna Biblioteques amb DO, iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). Enguany, tindrà lloc tots els dilluns del mes de juliol a les 19h a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus.

Les activitats, maridades amb els vins de la DO Catalunya, van començar ahir, dilluns 5 de juliol, amb Jam poètica. Gabriel Ferrater va ser l’objecte d’aquest recital obert a la participació. Després d’una introducció que va recollir diversos testimonis sobre la seva relació amb el suïcidi, es va donar pas a la lectura de poemes seus i d’altres poetes.

 

Edició d’estiu de Mr. Vin, col·laboració amb Enoturista

Cada dijous, aquest simpàtic personatge es desplaçarà a nous escenaris per gaudir del vi amb DO Catalunya. L’1 de juliol va veure la llum el primer vídeo de l’edició estiuenca, en el qual Mr. Vin es va desplaçar a La Pedrera-Casa Milà per degustar els vins de la DO Catalunya.

Els clips breus, que es podran visualitzar al web i a les xarxes tant d’Enoturista com de la DO Catalunya, donen continuïtat a la campanya “El meu vi, les meves normes”, ja que demostren que és possible gaudir del vi català DO Catalunya on vulguis, quan vulguis i amb qui vulguis.

 

Els vins de la DO Catalunya al Festival Cruïlla

La DO Catalunya se suma al Festival Cruïlla 2021, que se celebrarà a Barcelona els dies 8, 9 i 10 de juliol. Durant aquests tres dies, la DO Catalunya comptarà amb un espai on hi haurà un ampli ventall de vins i professionals que podran recomanar i prescriure als assistents -unes 25.000 persones diàries- la referència més afí als seus gustos.

 

A l’agost, Festa Major de Gràcia

Del 15 al 21 d’agost arriba la Festa Major de Gràcia amb els vins de la DO Catalunya, col·laboració que s’ha anat realitzant durant pràcticament 10 anys i que, any rere any, bat rècords d’assistència. Enguany, es podrà gaudir de la tradicional Ruta de vins amb la DO Catalunya “A cada carrer, tasta un vi”. Ara bé, per garantir les mesures de prevenció per la COVID-19, totes les activitats requeriran inscripció prèvia, a més d’altres mesures, com la mascareta obligatòria durant tota l’activitat, exceptuant el moment de tastar el vi.

 

Barcelona, 6 de juliol de 2021

La DO Catalunya se suma al festival Cruïlla 2021

La DO Catalunya comptarà amb un espai amb un ampli ventall de vins i professionals que podran recomanar i prescriure als clients i clientes la referència més afí als seus gustos

_____________________________

La DO Catalunya se suma al Festival Cruïlla 2021, que se celebrarà a Barcelona els dies 8, 9 i 10 de juliol. La col·laboració, que arriba setmanes després de l’estrena de l’espot El meu vi, les meves normes, és una nova aposta pels nous moments de consum. Així, la DO Catalunya es manté fidel al missatge de la seva campanya d’enguany, d’apropar-se al consumidor final, donant major visibilitat a les seves necessitats i a les seves maneres de fer, que són ben diverses.

Durant aquests tres dies, la DO Catalunya comptarà amb un espai on hi haurà un ampli ventall de vins i professionals que podran recomanar i prescriure als assistents -unes 25.000 persones diàries- la referència més afí als seus gustos. Amb aquesta col·laboració, que es converteix en una de les més rellevants per a aquest estiu, la DO Catalunya manté el seu compromís amb la cultura, entenent que el vi forma part també de la nostra cultura.

Per altra banda, la DO Catalunya també farà arribar un lot de vins a tots els artistes i grups que hi participen. Els sectors de la cultura i del vi tenen molts denominadors comuns després de mesos de pandèmia, que els ha castigat durament, així que la DO Catalunya posa de manifest la necessitat de sumar i col·laborar més que mai.

Els seguidors de les xarxes socials de la DO Catalunya podran optar a guanyar un abonament doble, entrant en un sorteig que s’allargarà des del 28 fins el 30 de juny. Per participar, simplement hauran d’accedir a l’Instagram de la DO Catalunya i seguir les instruccions que es detallen a la publicació corresponent al sorteig.

Per altra banda, a més de la cultura, el Festival Cruïlla aposta també per la sostenibilitat del projecte en un sentit ampli i, en conseqüència, també pels productes de proximitat. Són valors que, sens dubte, la DO Catalunya també promou.

El Festival Cruïlla es realitzarà els dies 8, 9 i 10 de juliol del 2021 al Parc del Fòrum sense distància de seguretat i amb un aforament de 25.000 persones al dia gràcies a la col·laboració amb la Fundació de Lluita Contra la Sida i Malalties Infeccioses i el vistiplau de les conselleries de Salut, Cultura i Interior de la Generalitat de Catalunya.

Per fer-ho possible, caldrà que tots els assistents, incloent artistes, treballadors i periodistes, realitzin un test d’antígens cada dia abans d’accedir al recinte. Un cop fet el test s’entregarà una mascareta FFP2 que s’haurà de portar durant el festival, excepte en el moment en què s’estigui bevent o menjant.

 

Barcelona, 28 de juny de 2021

La DO Catalunya inaugura el seu estiu maridant arquitectura i vi en el cicle de tastos 'La Pedrera amb DO'

La DO Catalunya celebra l’arribada de l’estiu estrenant el cicle de tastos ‘La Pedrera amb DO’. La iniciativa, que sorgeix gràcies a la col·laboració de La Pedrera-Casa Milà, l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i les diferents Denominacions d’Origen catalanes, és una oportunitat única per gaudir d’un tast de vins en el millor escenari modernista.

______________________________

Durant els mesos de juny, juliol, setembre i octubre, cada DO tindrà l’oportunitat de presentar els seus vins durant el cap de setmana corresponent mitjançant dos tastos guiats a la Sala Gaudí de La Pedrera. En aquest sentit, la DO Catalunya és l’encarregada de donar el tret de sortida a aquesta acció, realitzant els dos primers tastos de ‘La Pedrera amb DO’ durant el primer cap de setmana de l’estiu de 2021.

El dissabte 26 o el diumenge 27 a les 12h, totes aquelles persones que hagin adquirit les seves entrades prèviament, podran gaudir d’una experiència única que fusiona arquitectura i vi. L’activitat, que té una durada aproximada de dues hores, té un cost de 25€ i inclou un tast de 6 referències de diferents cellers emparats sota la DO Catalunya. L’aforament del tast és limitat així que és imprescindible adquirir entrada amb antelació a través del web de La Pedrera.

 

La DO Catalunya arrenca un estiu ple d’activitats

Amb la temporada d’estiu, la DO Catalunya surt al carrer per tal que els seus vins acompanyin nombroses iniciatives estiuenques, aptes per a tots els públics. Algunes d’elles ja fa dies que es van posar en marxa, com és el cas de Terrats en Cultura.

D’altres, estan a punt d’estrenar-se durant les properes setmanes, com poden ser el Cinema a la Fresca a la Sala Montjuïc, on els vins oficials de la sala seran els de la DO Catalunya; la Festa Major de Gràcia, col·laboració que s’ha anat realitzant durant pràcticament 10 anys i que any rere any bat rècords d’assistència; o les Biblioteques amb DO, entre d’altres, on cada setmana es durà a terme una activitat cultural diferent a la biblioteca central Xavier Amorós de Reus.

 

Barcelona, 22 de juny de 2021

La DO Catalunya estrena nou espot 'DO Catalunya: el meu vi, les meves normes'

El meu vi, les meves normes”. Aquest és el missatge del nou espot de la DO Catalunya, que veu la llum avui, seguint en la línia de la campanya anterior “El vi sense complexos”. Amb aquest nou llançament la DO Catalunya s’apropa al consumidor final, donant major visibilitat a les seves necessitats i a les seves maneres de fer, que poden ser ben diverses.  

______________________________

Es tracta d’un anunci dinàmic i amb un aire estiuenc que ens mostra com les seves dues protagonistes, amb dos estils de vida totalment oposats, duen a terme la mateixa acció: comprar el vi, servir-se una copa i gaudir-lo en bona companyia. Si analitzem com ho fan, ens trobem que la protagonista més adulta no dubta en comprar el vi en una botiga especialitzada, preparar-se una taula de formatges per a maridar el vi i fer servir una copa adequada per a la ocasió.

En contraposició, la protagonista més jove ens mostra una realitat diferent: compra la seva ampolla a la secció de vins d’un supermercat, es prepara un aperitiu amb rapidesa i se serveix el vi en un got de vidre. Tot i les diferències, les dues protagonistes han acordat trobar-se al terrat de casa seva on brindaran plegades i amb l’emoció per tastar els vins DO Catalunya.

Al brindis s’uneixen altres personatges que donen visibilitat a formats com poden ser el vi en llauna. Aquest nou format, de gran èxit en altres mercats internacionals, va aterrar a Catalunya a principis d’any amb l’objectiu de convertir-se en una alternativa trencadora al consum de vi gràcies a la versatilitat del seu envàs, i complementant l’oferta en la categoria de vi català amb DO.

L’objectiu de la campanya és promoure el consum de vi DO Catalunya, i per extensió de vi català amb DO, quan, com i on es vulgui. Sempre amb moderació però deixant de banda tota mena de prejudicis o idees preconcebudes sobre com gaudir d’una copa de vi i que, a la vista de diversos estudis de mercat, allunyen alguns consumidors i consumidores del producte, al que atribueixen complexitat i/o un excés de sofisticació.

La DO Catalunya, el segell que representa més del 50% dels vins catalans tranquils de qualitat sota DO, ofereix infinitat de maneres per gaudir d’una copa de vi: envoltats d’amics, a casa o a la platja, entre d’altres. L’espot és, en definitiva, la materialització de l’esperit integrador i innovador de la DO Catalunya i del seu objectiu de satisfer les demandes de tot tipus de consumidors i consumidores.

Amb aquesta vocació d’integrar nous moments i noves formes de consum, també el pla de mitjans apostarà per formats digitals, de televisió a la carta i esdeveniments culturals importants, que tornaran a ser presencials aquest estiu i que s’aniran desvetllant en les properes setmanes.

Després de l’estrena d’avui, la DO Catalunya presentarà l’espot de forma presencial, en el marc del Most Festival, demà divendres dia 11. La presentació tindrà lloc durant la jornada formativa prevista per a les 09:30h al Centre d’Interpretació del Cava Fassina de Sant Sadurní d’Anoia. Durant l’acte, que compta amb el suport de la DO Catalunya, es farà una mirada estètica als 10 d’anys d’anuncis del Most Comunicació del Vi Collita 2021 i, a continuació, es donarà pas al llançament de l’espot de la DO Catalunya.

Barcelona, 10 de juny de 2021

Els vins de la DO Catalunya maridaran el primer acte de la mostra Temps de Vi 2021

El proper dissabte 5 de juny tindrà lloc l’aperitiu Petit Temps de Vi by DO Catalunya a Vilanova i la Geltrú. L’acte forma part del programa d’activitats incloses a la mostra Temps de Vi, que enguany se celebra el cap de setmana de l’11 al 13 de juny. En aquest sentit, els vins de la DO Catalunya seran els protagonistes d’un acte que, a més de donar el tret de sortida a la mostra, s’emmarca també a la II Jornada Gastronòmica del Peix i el Marisc de Vilanova i la Geltrú.

______________________________

Durant l’aperitiu, que se celebrarà de 12h a 15h a la Llotja de la Confraria de Pescadors (Rambla del Port) de Vilanova i la Geltrú, es podrà gaudir d’una bona representació de vins de diversos cellers de la DO Catalunya. El maridatge, com no podia ser d’una altra manera, vindrà de la mà dels pescadors de la confraria, que oferiran una proposta gastronòmica amb productes de proximitat, com poden ser sardines a la brasa, fideus rossejats o gambes de Vilanova, entre d’altres.

L’acte comptarà també amb l’actuació musical de l’actriu i cantant Aina Balasch, qui convidarà als assistents a cantar i ballar amb bona música en viu, interpretant la seva versió de temes populars.

Les persones que decideixin participar hauran de reservar la seva plaça prèviament al web de Temps de Vi, per tal de controlar l’aforament i garantir així les mesures sanitàries actuals. La modalitat de reserva s’ha plantejat amb taules per a dues o quatre persones i amb packs de consumicions ja inclosos en el preu.

En cas de ser dues persones, la reserva costarà 25€ i inclourà la taula -una bota a mode de taula alta amb dos tamborets-, dues copes, 8 tiquets de consumicions i una bossa de Patates Piqué, col·laboradors habituals de la mostra. Per a grups de quatre persones, es podrà reservar una taula per 50€ i gaudir també d’un pack amb quatre copes, 16 tiquets de vi i dues bosses de patates.

 

Col·laboració de la DO Catalunya amb Temps de Vi

La DO Catalunya col·labora amb Temps de Vi des de fa anys, ja que es tracta d’un marc ideal pel que fa a la seva afluència i públic. Es caracteritza per atraure un públic jove gràcies a la seva oferta vinícola i també a les propostes musicals i gastronòmiques.  

Durant edicions passades, la DO Catalunya hi ha participat de maneres ben diverses: celebrant la festa Electronic Wine Sunset, projectant el curt Bohèmia -un dels projectes estrella de la DO d’aquell moment-, o organitzant un ‘escape room’ amb el vi com a fil conductor, entre d’altres.

Barcelona, 3 de juny de 2021

Famosos catalans combinen vins de la DO Catalunya amb formatges, xocolates i altres productes a What the Food

El cicle “Con(vi)dats” comptarà, de moment, amb 4 peces que s’aniran publicant cada setmana al web de la DO Catalunya, a whatthefood.cat i a les xarxes socials.

Miki Puig, Xavi Bundó, Candela Antón o Gessamí Caramés es posaran a prova per trobar les millors combinacions amb diversos vins de la DO Catalunya.

______________________________

Aquest dissabte s’estrena el cicle “Con(vi)dats”, una sèrie de peces audiovisuals amb la col·laboració de la DO Catalunya on diversos famosos juguen amb vins de la DO Catalunya i formatges, xocolates o embotits per trobar les millors combinacions. En aquest sentit, coneixerem algunes curiositats dels famosos, com quin és el seu plat preferit, quins vins compren més sovint o què en pensen de les pizzes amb pinya.

Aquest cicle de vídeos, que compta amb quatre capítols d’entre dos i tres minuts, s’anirà publicant al web de la DO Catalunya, al web de What The Food i a les xarxes socials. Un dels objectius d’aquest projecte conjunt és el de fusionar el món del vi, la gastronomia i l’entreteniment.

 

La DO Catalunya amb l’entreteniment

La DO Catalunya ha col·laborat històricament amb diverses iniciatives culturals i gastronòmiques, com poden ser cicles de concerts, obres de teatre o festivals i premis cinematogràfics. Aquesta vegada, la DO Catalunya fusiona l’entreteniment, la gastronomia i el vi en un programa que vol acostar-se al públic general i no necessàriament gran coneixedor del món del vi.

Per altra banda, What the Food és la nova plataforma digital de gastronomia i entreteniment en català. És un mitjà que parla del menjar i el beure d’una manera desenfadada, directa i sense filtres, on les tendències, les recomanacions i el nou talent gastronòmic hi tenen un paper protagonista.

Barcelona, 21 de maig de 2021

La DO Catalunya participa al 'Día Movimiento Vino DO' per 5è any consecutiu

La DO Catalunya s’ha sumat, un any més, al ‘Día Movimiento Vino DO’, celebrat el passat dissabte 8 de maig a les 13:30h en format digital. L’acció, organitzada per la Conferencia Española de Consejos Reguladores Vitivinícolas (CECRV) va néixer l’any 2017 amb l’objectiu de reivindicar el vi amb Denominació d’Origen i apropar-lo al públic en general, convidant a tot aquell que vulgui participar a brindar de manera col·lectiva juntament amb més de 25 DO de l’Estat Espanyol.

______________________________

Les tres primeres edicions s’havien celebrat de manera presencial i giraven entorn del brindis col·lectiu, que era considerat l’acte central de la jornada. A continuació, cadascuna de les DO comptava amb una programació pròpia i activitats diverses. Enguany, i com ja va passar l’any 2020, el ‘Día Movimiento Vino DO’ s’ha celebrat virtualment.

Les diferents DO participants s’han unit de manera simbòlica per gaudir d’aquest dia sense perdre l’essència de la jornada: mantenir un caràcter festiu i reivindicar el vi amb DO, a més de valors com qualitat, diversitat, autenticitat, arrelament cultural, estil de vida saludable, protecció del medi ambient i sostenibilitat, entre d’altres.

La DO Catalunya s’ha sumat a la reivindicació compartint el brindis a través de les seves xarxes socials i convidant als usuaris a unir-se a la celebració fent servir el hashtag #VinoDOJoya, impulsat per la CECRV. En aquest sentit, l’objectiu d’aquesta 5a edició ha estat promocionar les ‘joies’ de cada territori: llocs emblemàtics, espais naturals, museus, monuments, gastronomia tradicional, etc. En definitiva, tot allò què, juntament amb el vi, han de ser reconeguts com una autèntica joia.

Accions passades de la DO Catalunya durant el ‘Día Movimiento Vino DO’
La DO Catalunya es va sumar a la reivindicació des d’un l’inici, l’any 2017. La primera acció emmarcada dins del “Día Movimiento Vino DO” va tenir lloc a l’Estació Enològica de Reus on, a més del brindis col·lectiu, els assistents van poder tastar els vins de la DO Catalunya i acompanyar-los amb unes avellanes, gràcies a la col·laboració de la DOP Avellana de Reus. També van completar la proposta gastronòmica amb unes tapes de proximitat i els olis de la DOP Siurana.

L’any següent, en 2018, es va celebrar al mateix emplaçament i, a més de tastar una àmplia gamma de vins de la DO Catalunya, els assistents van poder maridar-los amb una proposta gastronòmica de proximitat i música en directe. Per últim, a l’edició de 2019, l’acte es va celebrar al Palau Robert de Barcelona i es va poder gaudir del curt Bohèmia, a més d’una reproducció de l’espot DO Catalunya, estrenat aquell mateix any.

Barcelona, 10 de maig de 2021

La DO Catalunya se suma a la 9a edició de Terrats en Cultura

El proper 22 d’abril arrenca la 9a temporada de Terrats en Cultura i, un any més, els vins de la Denominació d’Origen Catalunya hi estaran presents per tal de maridar les diferents accions culturals. Organitzats per l’associació Coincidències, els Terrats en Cultura són una sèrie d’activitats que transcorren en diferents terrats de la ciutat de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat i que giren al voltant de la música, el teatre, les arts del moviment i la poesia.

______________________________

Durant la presentació, celebrada ahir a la tarda a l’Antiga Fàbrica Damm, es van donar a conèixer les diferents activitats d’enguany que inclou una vintena de propostes culturals: 15 espectacles, tres debats en cultura i dues taules participatives. Com a novetat d’enguany, i a diferència de temporades anteriors, les activitats passen de ser quinzenals a allargar-se durant els mesos d’abril, juny, juliol i setembre per gaudir de la cultura des d’una perspectiva diferent.

El programa d’aquesta 9a edició comença el proper dijous 22 d’abril a les 19:30h amb les Festes de la Primavera, celebrades a l’Hospitalet de Llobregat. A més de maridar les diverses activitats de Terrats en Cultura, la DO Catalunya serà coprotagonista, com cada any, d’un dels espectacles de la temporada. Serà el dissabte 17 de juliol, maridant la proposta de cabaret d’improvisació del grup ‘Dejabugo’.

L’agenda d’aquesta novena edició dels Terrats en Cultura finalitzarà el dissabte 18 de setembre a les 21h amb la Nit del Piromusical, acompanyada de la proposta musical de Nike June. Després d’anys de celebració, aquesta activitat s’ha convertit ja en un clàssic dels Terrats en Cultura, que a més coincideix amb les Festes de la Mercè.

L’última novetat d’enguany fa referència al preu de les entrades. Aquelles persones que decideixin comprar-les abans del 19 de maig, podran beneficiar-se d’un 20% de descompte sobre el preu de l’entrada general per a tots els espectacles de Barcelona que se celebrin entre el 19 d’abril i el 19 de maig. En el cas de l’Hospitalet de Llobregat, tots els espectacles seran gratuïts amb reserva prèvia.

 

Passades edicions de Terrats en Cultura

Els vins de la DO Catalunya mariden els actes de Terrats en Cultura des de la 4a temporada, celebrada l’any 2016. Després d’anys de col·laboració, la DO Catalunya demostra així la seva implicació amb la cultura i decideix sumar-se any rere any a la reivindicació dels terrats com a espais identitaris de les ciutats.

Al llarg d’aquestes darreres edicions, pels Terrats en Cultura han anat passant artistes de l’escena musical com Sidonie, The New Raemon i El Niño de Elche, entre d’altres. En les arts del moviment, s’ha comptat amb la participació de Quim Bigas, Belen Maya o Fernando López. En teatre, s’han unit dramaturgs diversos com Ivan Morales, Marta Buchaca o Marc Rosich.

Barcelona, 20 d’abril de 2021

Es donen a conèixer els guanyadors del Digital Wine Contest, en una gala telemàtica seguida per més de 500 persones

Els guanyadors i guanyadores de cada categoria s’han donat a conèixer aquest vespre en una gala telemàtica que s’ha pogut seguir a través de Youtube i Zoom i on no han faltat les sorpreses i sobretot, el vi català amb DO Catalunya

______________________________

Amb més de 150 candidatures i gairebé 20.000 vots rebuts per part del públic, aquesta s’ha convertit sens dubte en la edició amb més participació del concurs de la DO Catalunya des de la seva creació el 2008, llavors sota el nom de BlocDOCat.

Les mesures sanitàries actuals no han fet possible celebrar el ja mític sopar i gala d’entrega de premis, no obstant, enguany s’ha celebrat una gala telemàtica que ha permès seguir la vetllada no només a tots els finalistes, sinó també al públic general, que enguany han tingut un paper decisiu en la elecció dels guanyadors del concurs a través de les votacions populars.

La gala ha començat a les 19:15h de la mà de la periodista Sole Ga. Insua, responsable de comunicació de la DO Catalunya, que després d’explicar breument com ha estat el funcionament del concurs i de saludar als finalistes ha donat pas a l’inici de l’entrega de premis que s’ha anat intercalant amb un seguit de vídeos i intervencions dels membres del jurat del concurs, del secretari i del president de la DO Catalunya.

Els guanyadors de les 4 categories, per odre de lliurament, han estat:

 • Millor vídeo sobre #vicatalà i cultura vitivinícola – Slow Wine, de Jordi M. Junoy
 • Millor imatge sobre #vicatalà i cultura vitivinícola – Feina feta. Descans, de Miquel Monfort
 • Millor text sobre #vicatalà i cultura vitivinícola – Estraperlo, de Robert Monton
 • Millor prescriptor sobre #vicatalà i cultura vitivinícola – Demos Bertran

La gran sorpresa de la nit

Tot i no poder celebrar una gala presencial, la DO Catalunya no s’ha volgut resignar a realitzar el lliurament de premis, per això s’ha enviat un equip de reporters a casa de cadascun dels guanyadors on se’ls ha fet entrega en directe del trofeu i el xec del premi (1500€ en les categories de vídeo, imatge i text, i 2000€, en la de prescripció). Ha estat la gran sorpresa de la nit ja que cap dels finalistes en tenia coneixement.

El Top 4 de cada categoria

Dins dels finalistes, el 4 més votats de cada categoria han estat (ordenats alfabèticament):

Millor Vídeo

 • Days of Wine and Roses – Sommeliers
 • El conreu de la vinya a la Vall d’Horta – Josep Alavendra
 • Slow Wine – Jordi M. Junoy
 • Una ocasión especial – Alexandre Rúas

Millor Imatge

 • Ajuda’m a veremar – Nadezhda Filatova
 • Feina feta. Descans – Miquel Monfort
 • Llevataps – Juan Miguel Ortuño
 • Lluna de vi – Miriam Rebés

 

Millor Text

 • El vi més viral – Ramon Francàs
 • Estraperlo – Robert Monton
 • Josep Grau, viticultor en Montsant – Fernando Mayoral
 • Verema de veremes… – Montserrat Serra

Millor Prescriptor

 • Demos Bertran
 • Javier Campo
 • Marta Clot
 • Ramon Francàs

 

Les mencions especials

A banda de l’entrega de premis als guanyadors, el jurat professional, tot i que en aquesta edició no decidia els guanyadors/a, sí que ha atorgat dues mencions especials per a les categories de vídeo, imatge i text. Han estat les següents:

Millor vídeo:

 • “Days of Wine and Roses”, de sommeliers. Menció especial a la unió de dues expressions culturals com són la música i vi, en una proposta jove, fresca i creativa.
 • “Estima la terra, estima el vi”, de Joan Feixas. Menció especial per la seva sensibilitat i per la seva capacitat de transmetre l’amor pel món del vi

Millor imatge:

 • “Llevataps”, de Juan Miguel Ortuño. Menció especial per la seva qualitat tècnica i l’elegància del resultat final.
 • “2020”, de Sergi Bernet. Menció especial al valor fotoperiodístic: per ser capaç de condensar el 2020 vitivinícola en una sola imatge.

Millor Text:

 • “Més vins locals a les taules catalanes”, de Carme Gasull. Menció especial a l’estil i per la seva crida a consumir més vins de proximitat a la restauració catalana.
 • “El vi caduca?”, de Jordi Bes. Menció especial pel seu valor periodístic i documental. Per una mirada del sector del vi entenedora i divulgativa.

Tots els guanyadors i mencions especials es poden consultar també al web de la DO Catalunya.

També podeu reviure la gala al Youtube de la DO Catalunya.

—————–

A la DO Catalunya només ens queda felicitar als guanyadors/es i donar les gràcies a tota la gent que ha fet possible aquesta edició del Digital Wine Contest. Des dels participants fins a tota la gent que, ja sigui votant o compartint el concurs a les xarxes socials i els mitjans digitals, ens ha ajudat a fer-ne difusió perquè avui haguem pogut gaudir d’un vespre envoltat d’amics, cares conegudes i #vicatalà.

Ens retrobem a la propera edició!

Barcelona, 25 de febrer de 2021

Arriba Mr. Vin, la nova col·laboració de la DO Catalunya amb Enoturista

Cada dijous, Mr. Vin ens demostrarà que és possible gaudir del vi català DO Catalunya sense complexos: on vulguis, quan vulguis i amb qui vulguis.

Es tracta de clips breus on aquest simpàtic personatge es desplaçarà fins on faci falta per maridar un vi DO Catalunya en diferents escenaris. Què tal unes tapes? O una pizza? I si anem de pícnic? O perquè no… avui dinem de menú!

No és la primera col·laboració de la DO Catalunya amb l’Enoturista, amb qui ja es van publicar conjuntament les Enoidees, consells pràctics i curiositats sobre el vi. Enguany però, en la línia de la campanya de la DO Catalunya “el vi sense complexos”, volem seguir difonent aquesta idea de poder gaudir del vi sense pretensions i fer-lo accessible també a aquelles persones que encara no s’atreveixen a demanar una copa de vi.

En total, gairebé una desena de vídeos que a més pretenen donar difusió i suport a la restauració, que tan mal parada està sortint d’aquesta crisi sanitària.

 

La DO Catalunya i la restauració

El compromís de la DO Catalunya amb la restauració ha estat una constant des de la creació d’aquesta, amb projectes com el col·lectiu “A Taula, vi català”, que va néixer l’any 2016 amb l’objectiu de

 

reconèixer els restaurants que fan una aposta clara pels vins catalans i que a la vegada serveix per informar els consumidors sobre els establiments on trobaran una especial atenció pels vins propis.

Barcelona, 28 de gener de 2021

Torna, renovat, el concurs de continguts digitals de la DO Catalunya: Digital Wine Contest

El Concurs, abans conegut com a BlocDOCat, adapta així la seva imatge als nous formats i canals de comunicació sobre vi català i cultura vitivinícola.

______________________________

La convocatòria per participar-hi s’obre avui 3 de desembre i s’allargarà fins el proper 25 de gener en el cas de les categories de Millor imatge, vídeo i text; i fins l’1 de febrer per a la categoria de Millor prescriptor. No us perdeu totes les novetats!

______________________________

La Denominació d’Origen (DO) Catalunya organitza el concurs Digital Wine Contest DO Catalunya (abans, BlocDOCat) que des de la seva concepció ha tingut la finalitat de reconèixer i premiar les iniciatives digitals particulars de divulgació i reflexió al voltant de la cultura del vi i, especialment, del vi català, i sempre des d’una visió innovadora i creativa.

Al llarg de 14 anys, des de la celebració del primer Concurs BlocDOCat -un dels primers certàmens de l’estat en premiar aquest tipus d’iniciatives dins el sector-, el món de la comunicació ha viscut grans canvis, amb l’aparició de nous suports i canals en detriment d’altres que han perdut pes i/o presencia. Aquest any a més, cal sumar-hi la situació excepcional arran de la pandèmia global de la Covid19, que ha suposat un augment tant de la creació com del consum de continguts digitals, també en el sector del vi, i que de nou ha posat de relleu la necessitat d’innovar i d’adaptar-se a nous llenguatges i canals.

És per aquesta necessitat d’adaptar-se, que el Digital Wine Contest presenta algunes novetats amb la intenció de fer que els usuaris formin part del procés, no només de participació sinó de selecció dels participants i guanyadors.

Categories i premis

El concurs comptarà en aquesta edició amb quatre categories, les tres ja conegudes i una de nova per reconèixer els agents prescriptors de la cultura i qualitat del vi català en un sentit ampli.

 • Millor imatge sobre #vicatalà i cultura vitivinícola, amb un primer premi valorat en 1.500€
 • Millor Vídeo sobre #vicatalà i cultura vitivinícola, amb un primer premi valorat en 1.500€
 • Millor text sobre #vicatalà i cultura vitivinícola, amb un primer premi valorat en 1.500€
 • Millor prescriptor de #vicatalà i cultura vitivinícola’ amb un primer premi valorat en 2.000€

En el cas de la categoria de ‘Millor prescriptor’, a més de les candidatures personals, els usuaris també podran proposar un perfil. En aquest cas, l’organització s’encarregarà de comunicar-ho a la persona proposada per confirmar si vol formar part del concurs.

Selecció dels guanyadors i calendari

Un dels principals canvis d’aquesta nova edició és el procés de selecció dels guanyadors a les diferents categories.

Tot i que es manté la valoració d’un jurat professional en les tres primeres categories (Millor imatge, vídeo i text), aquest només decidirà el 50% del resultat, ja que l’altre 50% es decidirà per votació popular a través del web www.docat.cat.  D’altra banda, hi haurà dues fases en les votacions: la primera per seleccionar el 8-10 finalistes per a cada categoria. I la segona per triar els guanyadors.

La categoria de Millor prescriptor de #vicatalà i cultura vitivinícola, un cop presentades totes les categories i obert el període de votació, serà plenament decidida per votació popular.

La convocatòria per presentar-se al concurs s’obre avui 3 de desembre i s’allargarà fins el proper 25 de gener per a les categories de Millor imatge, vídeo i text; i fins l’1 de febrer per a la categoria de Millor prescriptor.

 

Participació i requisits

La vocació de la DO Catalunya ha estat exportadora i internacional des de la seva creació. És per això que la 7a edició d’aquest concurs no compta amb categories en funció de l’origen o la ubicació dels participants. Qualsevol persona, de qualsevol país, podrà presentar-se a qualsevol de les 4 categories establertes, sempre que compleixi amb els requisits que marquen les bases i empleni correctament el formulari d’inscripció que es troba al web www.docat.cat/digital-wine-contest

Un concurs amb recorregut i molts guanyadors

El concurs, que ha anat superant el número d’inscripcions a cada edició (aquesta serà la setena), ha comptat entre els seus guanyadors amb Anna Toledano (Millor imatge), Meritxell Falgueras (Millor vídeo) o Glops d’Història (Millor text), vencedors de la 6ª edició. Així com el premi a Millor bloc per Malviatge, o el Millor post per a Mileurismo Gourmet a la 4ª adició (2014), entre d’altres.

En total, 14 anys caminant junts per donar veu a la comunicació digital del món del vi català i del sector vitivinícola i que esperem que segueixi sumant seguidors i experiències, ara com a Digital Wine Contest.

 

Barcelona, 3 de desembre de 2020

La DO Catalunya col·labora amb la comèdia de Cesc Gay ``53 diumenges`` que aquest dijous es preestrena al festival Temporada Alta

Amb l’anunci de reobertura dels teatres, el festival de teatre Temporada Alta de Girona reprèn l’activitat i allarga la seva programació fins el proper 22 de desembre, tant presencial com en format digital.

La DO Catalunya col·labora així una vegada més amb T de Teatre en una producció de Misògines, Elefant, Mola i Teatre Romea amb el suport de l’ICEC. Recordem que actualment la DO Catalunya ja col·labora amb una co-producció de T de Teatre, Dagoll Dagom i La Brutal a la obra T’estimo si he begut, adaptació de la novel·la d’Empar Moliner.

En aquesta ocasió, la DO Catalunya té un paper propi a l’escena en forma de product placement, que vol per tant, la DO i les referències que hi col·laboren, seran directament anomenades en una de les escenes de l’obra. Aqueta referència serà diferent a cada passi, per donar cabuda a tots els cellers que han decidit participar-hi.

L’obra de Cesc Gay, és una comèdia que narra la història de tres germans i el repartiment està encapçalat per Pere Arquillué, acompanyat de les actrius Marta Marco i Àgata Roca i l’actor Lluís Villanueva. I tot i que l’estrena es farà dins el marc del Festival de Teatre Temporada Alta el proper dijous 26 de novembre i s’allargarà fins el diumenge 29, la temporada fixa tindrà seu al Teatre Romea, del 3 de desembre al 10 de gener del 2021.

Amb aquesta nova col·laboració, el binomi vi-teatre segueix agafant embranzida dins l’univers de la DO Catalunya per reivindicar com ha fet sempre, el seu suport a la cultura.

Barcelona, 24 de novembre de 2020

Dues peces de la DO Catalunya seleccionades per a la secció collita del Most Festival d'enguany

Ahir es va presentar als mitjans la 10a edició del Most Festival, el Festival internacional de Cinema del Vi i el Cava, que comença el compte enrere per obrir les portes el proper 5 de novembre.

La DO Catalunya, col·laboradora enguany del Most Festival, compta en aquesta edició a més amb dues peces audiovisuals finalistes a la secció Collita. Es tracta de dues peces que formen part del cicle de vídeos que la DO Catalunya va llençar en ple confinament. Concretament, es tracta de les peces “Afegeix vins de proximitat en la teva compra” i “Tornarem a brindar”.

El Most Festival celebra el seu desè aniversari enmig d’un nou moment de canvis i restriccions per les noves mesures sanitàries. No obstant, a l’espera de possibles indicacions del Procicat, la programació seguirà amb normalitat i ja es poden reservar les entrades a través del web del Festival. Enguany hi haurà més de 40 projeccions en sales de cinema de 15 municipis del Penedès i el Priorat i una selecció de 21 títols a través de la plataforma Filmin que podrem gaudir des de casa, com a part de la proposta híbrida d’aquesta edició.

Amb tot plegat, la DO Catalunya referma el seu compromís amb la divulgació cultural del món del vi, i no hi ha un escenari millor per fer-ho que el Most, que cada any deixa patent que el vi, és cultura.

 

Barcelona, 28 d’octubre de 2020

Free Way debuta avui internacionalment al Festival Devour de Canadà

El documental sobre Carme Ruscalleda i Raül Balam amb la participació de la DO Catalunya,

FREE WAY DEBUTA AVUI INTERNACIONALMENT AL FESTIVAL DEVOUR DE CANADÀ

El Festival Devour és un dels esdeveniments culinari-cinematogràfics més importants de l’actualitat i serà l’escenari de la premiere internacional del documental, després del seu pas per San Sebastián

La projecció està prevista per a les cinc de la tarda, hora local, al Al Whittle Theatre de WolfVille (Nova Escòcia). D’altre banda, un cop finalitzada la projecció, està prevista una entrevista amb Bob Blumer, professional “gastronauta”, creador i presentador de programes com The Surreal Gourmet o Glutton for Punishment, que l’han dut al cim dels docurealities i li han suposat algunes nominacions com a Millor Presentador.

El film, que segueix els passos del xef Raül Balam, fill de la també xef Carme Ruscalleda (i co-protagonista del documental), es va estrenar oficialment el passat 24 de setembre al Festival de San Sebastián, amb una presentació prèvia per part dels protagonistes, del director, Àngel Parra i del productor, Pedro Peira (Festimania). Ara, amb aquesta projecció a l’altre banda del món, inicia una gira que, tot i la situació sanitària global, es presenta esperançadora i contempla gairebé tots els continents, els festivals més destacats i alguns canals de televisió internacionals.

Barcelona, 22 d’octubre de 2020

La DO Catalunya i Cupatges inicien un cicle audiovisual de receptes maridades amb vi català

El cicle comptarà en total amb 7 peces que s’aniran publicant cada setmana per mostrar-nos receptes maridades amb vi de diferents tipus i varietats

Les peces es podran veure cada setmana a través de les xarxes socials i del web de la DO Catalunya, així com al web de Cupatges i mostraran de manera àgil i senzilla l’elaboració de les receptes i el tipus de vi que triarem pel maridatge.

El cicle pretén donar continuïtat a la col·laboració amb el mitjà, amb qui l’any passat es va produir el cicle “El vino sin complejos”, amb la sommelier Macarena Muñoz, dedicat a trencar tòpics al voltant del món del vi.

 

La DO Catalunya i la gastronomia

És indiscutible que la relació entre el vi i la cuina va més enllà del maridatge, es tracta d’una concepció cultural que inevitablement apel·la a la nostra història i tradició culinària, a la cuina mediterrània.

D’altra banda, durant el confinament, la DO Catalunya va publicar a les xarxes un conjunt de clips curts on es proposaven un seguit de maridatges, i posteriorment es van publicar quatre peces dedicades a posar de relleu els valors del vi i l’entorn. Una d’elles dedicada concretament al binomi entre el vi i la gastronomia.

De fet, dues de les peces d’aquest cicle per posar en valor el vi, han estat seleccionades per participar a la secció Collita del Most Festival: “Afegeix vins de proximitat a la teva compra” i “Tornarem a brindar”.

Barcelona, 15 d’octubre de 2020

La tardor de la DO Catalunya comença carregada de propostes culturals

La DO Catalunya col·laborarà de nou al Festival Accents i s’uneix a la programació d’Escenes Singulars del Festival Grec amb una “Ruta del vi sense complexos”

Aquesta mateixa setmana s’ha presentat el cartell d’enguany del Festival Accents, el festival de pop, rock i folk que celebrarà la 7ª edició del 3 d’octubre al 12 de desembre i que manté el seu compromís amb la música en directe i la cultura. La DO Catalunya col·labora amb el festival des de l’any 2018 acompanyant les propostes musicals i culturals amb vi català. A més de gaudir dels vins DOCat a tots els espectacles, el proper 27 de novembre se celebra Vi glossa i estrelles, una proposta que anirà acompanyat d’un tast/maridatge de vins de DO Catalunya.

D’altra banda, dins el marc d’Escenes Singulars (Festival Grec), la DO Catalunya se suma a la col·laboració d’enguany de Coincidències i l’associació Menja’t Montjuïc per crear la “Ruta del vi sense complexos”. Durant el cap de setmana del 2 i 4 d’octubre, amb la compra de l’entrada, els participants podran gaudir d’una copa de vi DO Catalunya a qualsevol dels establiments que hi participen i que es poden consultar al web de la DOCat. D’altra banda, la promoció s’allargarà fins al 12 d’octubre a través de la compra d’uns talonaris que podran adquirir als mateixos locals.

Amb tot plegat, la DO Catalunya dona suport a la cultura segura en uns mesos especialment difícils també per al sector.  Ara més que mai, #elviéscultura.

Barcelona, 1 d’octubre de 2020

Aquest dissabte s'estrena el Tast Vertical de Catalunya Ràdio amb el patrocini de la DO Catalunya

El programa de ràdio estiuenc, dedicat al món del vi, emet enguany la seva 7a edició amb Empar Moliner de nou al capdavant, i amb nous continguts i seccions.

Àlex Torío (music i cantautor) i Ramón Francàs (periodista i sommelier) acompanyaran l’Empar Moliner al llarg de 12 programes que podrem seguir durant el mes d’agost, tots els dissabtes i diumenges, de 12 a 13h. En cada Tast Vertical es presenta un vi DO Catalunya, que col·labora amb el programa de Catalunya Ràdio des dels seus inicis.

Entre les novetats d’aquesta edició, trobem una nova secció d’opinió amb grans noms del món del vi, tant nacionals com internacionals. Entre ells, personatges com Álvaro Palacios, un dels enòlegs i cellerers més prestigiosos d’Espanya; Quim Vila, propietari de Vila Viniteca; el president de la DO Rias Baixas, Juan Gil; Frédéric Rouzaud,el propietari d’una de les grans cases del Champagne: Louis Roderer; Gaia Gaja, del Celler Gaja a la regió italiana del Piemonte, més de cinc generacions fent vi; o el mateix president de la DO Catalunya, Xavier Pié. 

Pel que fa als temes que es tractaran: el vi i la solidaritat, la campanya de promoció conjunta de les Denominacions d’Origen catalanes, els vins de baixa graduació, restaurants on serveixen vi amb mínima intervenció, els animals i la vinya o la resurrecció dels vins novells catalans, seran alguns dels motius de debat. Tot plegat amenitzat per la selecció musical d’Àlex Torío, especialment triada pel al tema que es tracti cada dia.

 

Les mesures davant del Covid-19

Degut a les mesures de seguretat actuals, el programa no podrà realitzar-se des dels estudis de Catalunya Ràdio, ja que aquest no permet mantenir les distàncies de seguretat mínimes. Per tant, en aquesta ocasió, tots els programes se celebraran de del Wito, Wine Tools Center, un espai dedicat al servei del vi a Barcelona.

 

Barcelona, 23 de juliol de 2020

El vi sense complexos: la nova campanya de DO Catalunya

La DO Catalunya arrenca una nova campanya apostant per una idea molt clara: gaudir del vi sense complexos i sense prejudicis.

Amb la irrupció del COVID 19 en les nostres vides, les accions de la DO Catalunya han anat molt enfocades a incidir en la importància del consum de productes de proximitat, de manera responsable i sostenible. A més de gaudir i aprofitar els moments feliços.

Seguint la premissa de llibertat que caracteritza els vins de la DO, i sota el lema “El vi, sense complexos”, l’objectiu de la campanya és promoure el consum de vi català quan, com i on es vulgui. Sempre amb moderació però deixant de banda tota mena de prejudicis o idees preconcebudes sobre com gaudir d’una copa de vi i que, sovint, allunyen alguns consumidors i consumidores del producte, al que atribueixen complexitat i/o un excés de sofisticació.

La DO Catalunya, el segell que representa més del 50% dels vins catalans tranquils de qualitat (sota DO), us ofereix mil maneres de fer-ho: envoltats d’amics, tranquils a casa, en una terrassa o a la platja. Si no tenim copes, podem fer servir uns gots. Al cap i a la fi els vins DO Catalunya són perquè els gaudeixi tothom. Com és cosa de cadascú i de cada moment.

 

Barcelona, 22 de juliol de 2020

L’estiu de la DO Catalunya

L’activitat de la DO Catalunya durant els mesos d’estiu sempre ha estat marcada per la presència a diferents festivals, fires i accions a l’aire lliure. I com a defensors de que, efectivament, el vi és cultura, enguany no podia ser d’una altra manera, malgrat que sempre respectant les mesures de seguretat establertes.

 

Una de les novetats que ja es poden anunciar és la col·laboració amb la Revista Cuina per a un concert en petit format que se celebrarà el proper 16 de juliol a Casa Vicens, amb els The New Raemon com a protagonistes. La DO Catalunya sorteja ja a través de les seves xarxes socials vuit entrades dobles.

També aquesta setmana, estrenem nova secció de la mà de la Meritxell Falgueras, amb qui cada setmana publicarem un nou podcast al voltant del món del vi per parlar de temes molt amens. A mida que es vagin publicant els podcasts els podreu anar recuperant a través de Spotify a la playlist “Podcasts DOCat”.

 

Tampoc us perdeu…

Terrats en Cultura va presentar la setmana passada la seva programació per a l’estiu 2020, una programació que va de principis d’agost a principis d’octubre i que de nou se celebrarà a diferents terrats de Barcelona i l’Hospitalet. L’aforament s’ha ajustat a les mesures actuals però hi hau na cosa que no canvia: els vins DO Catalunya a la barra.

Sala Montjuïc va anunciar fa poc més d’una setmana que finalment aquest estiu si que podrem gaudir del cinema a la fresca. Els vins DO Catalunya maridaran una vegada més els vespres de projecció a Montjuïc i abans de cada passi els espectadors podran tornar a veure l’espot de la DO Catalunya “Un univers en cada ampolla”.

El Tast Vertical de Catalunya Ràdio torna a la programació d’estiu de l’emissora amb la 7a edició. Empar Moliner torna a posar-se al davant d’aquest espai d’entreteniment al voltant del vi i la DOCat manté la seva col·laboració. Ben aviat s’informarà a les xarxes socials de l’inici de les emissions.

Les Festes de Gràcia 2020 també tindran un espai dedicat al vi, si bé no serà possible celebrar la ja mítica ruta “A cada carrer, un vi”, de ben segur podrem gaudir d’algun tast guiat dins el marc de la fira. De nou, s’informarà de totes les novetats a través de les xarxes.

La DO col·laborarà també en dues activitats dins el Cicle de Biblioteques amb DO, a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus.

Aquesta és només una part de les activitats que la DO Catalunya té programades al llarg de l’estiu, però per estar al dia de totes les novetats, consulteu les xarxes i el web de la DO.

 

Barcelona, 6 de juliol de 2020

La DO Catalunya estrena GIFs propis per apropar la cultura del vi

La DO Catalunya s’estrena en el món dels GIFs perquè tothom pugui incloure’ls a les seves històries d’Instagram o compartir-los a través de les xarxes socials i WhatsApp

Seguint amb l’objectiu d’apropar el vi català i la cultura del vi a tothom, la DO Catalunya publicarà cada dimarts un nou GIF al voltant del món del vi per tal que els usuaris puguin utilitzar-los i compartir-los a les seves xarxes socials. Aquests GIFs ajudaran també a millorar la comunicació a les xarxes, que sovint presenta mancances a l’hora de parlar de vi, i sobretot de vi català.

El primer ja està disponible a través de la plataforma de Giphy – que recentment ha estat comprada per Facebook – on podeu descarregar-lo per compartir-lo. Però també el podeu fer servir en forma de sticker a través dels Instagram Stories si el cerqueu amb les paraules clau: #vicatalà, #docatalunya o #ampolladevi entre altres.

Aquesta crisi sanitària, ha normalitzat encara més una tendència que ja s’estava evidenciant: el llenguatge digital és la revolució del segle XXI, i les xarxes socials, en són el principal canal de comunicació.

La comunicació verbal queda sovint en un segon pla en un mitjà on predominen sobretot els missatges audiovisuals (Instagram i sobretot TikTok són les xarxes que més han crescut durant aquesta crisi), i concretament els GIFs, han revolucionat plataformes com WhatsApp. És per això que la DO Catalunya se suma a aquest moviment.

 

La DO Catalunya recolza la iniciativa “Enoturismo para sanitarios”

I si parlem de tendències en el món digital, no podem deixar de mencionar la iniciativa solidària #EnoturismoParaSanitarios que va sorgir a mitjans d’abril amb el propòsit d’agrair i premiar als professionals sanitaris degut al seu gran esforç per fer front al Covid-19.

Actualment, centenars de cellers i consells reguladors de tot l’Estat hi col·laboren amb propostes enoturistiques. La DO Catalunya posarà també el seu granet de sorra oferint algunes experiències enoturístiques per a grups.

 

Barcelona, 26 de maig de 2020

Nova peça audiovisual de la DO Catalunya amb un missatge d'optimisme i futur

El quart i darrer vídeo del cicle va dedicat a totes les coses a les quals no volem renunciar: les trobades, el contacte personal, les mirades, les olors, els somriures i compartir un bon vi.

 

 

El cicle acumula a Youtube més de 8.200 visualitzacions des de la publicació del primer capítol a finals d’abril. Durant aquestes setmanes, la DO Catalunya ha volgut posar en valor, a través d’aquests missatges audiovosuals, la importància de triar productes de proximitat i tenir cura del nostre entorn, del nostre paisatge i del nostre patrimoni: el vi català.

En un moment d’incertesa tan delicat com el viscut per la irrupció del COVID-19, aquests missatges ens han de servir per recordar les coses importants. I ara, que finalment comencem el procés de desescalada en alguns territoris, la DO Catalunya publica el darrer vídeo com a declaració d’intencions: ens en sortirem i ens trobarem als carrers, als restaurants i a les terrasses.

El cicle ha tingut una gran acollida a les xarxes socials, on ja suma més de 90.000 impactes. Si voleu recuperar el quatre capítols ho podeu fer a través del canal de Youtube de la DOCat o a través del web: www.docat.cat.

 

 

Des de la DO es treballa ja per seguir oferint continguts divulgatius de qualitat, i sempre fidels al nostre vincle amb el territori, la cultura i el vi català. Ara, més que mai, no deixeu de descobrir un univers dins de cada ampolla de vi DO Catalunya.

 

Barcelona, 12 de maig de 2020

El binomi vi i dieta mediterrània al tercer capítol del cicle audiovisual de la DO Catalunya

El cicle de quatre vídeos ha publicat aquest dilluns el tercer capítol i ja sumen més de 5.400 visualitzacions a Youtube, sempre sota un mateix missatge: posar en valor els vins de proximitat i l’entorn.

Les setmanes passen ràpid i ja en fa tres que es va llençar el primer capítol d’aquest cicle de missatges audiovisuals, sota el lema “Que el confinament no et prengui el teu moment del dia”.

La segona entrega ens recordava la importància, ara més que mai, d’afegir productes de proximitat a la nostra compra online, i el tercer fa referència, com no podía ser d’una altre manera, al binomi vi i gastronomia. El vi és una part molt important de la nostra gastronomia i de la Cuina Mediterrània, això és indiscutible. Però a més, comptem amb la sort de tenir a l’abast productes de proximitat d’una gran qualitat, per això és important cuidar-nos i cuidar el nostre territori.

El cicle de vídeos, que finalitzarà la propera setmana amb la publicació del quart i últim capítol, ha comptat també amb una gran acollida a les xarxes socials de la DO Catalunya, acumulant fins a la data més de 73.000 impactes.

Una ampolla de vi DO Catalunya conté l’expressió del nostre territori i del paisatge que ens envolta, i ens permet connectar-hi en aquestes setmanes de distància social, sobretot ara, que comencem a veure la llum al final del túnel.

 

Barcelona, 5 de maig de 2020

 

 

Proximitat, pertinença i entorn: la DO Catalunya estrena un cicle de peces audiovisuals

Quan fa poc més d’un mes que es va decretar l’Estat d’Alarma degut a la irrupció del COVID-19, la Denominació d’Origen (DO) Catalunya aposta de nou pel canal audiovisual per a compartir amb els usuaris i usuàries valors i missatges relacionats amb el vi i l’entorn.

Es tracta d’un cicle de quatre vídeos que posaran en valor el vi com un dels nostres productes de proximitat, lligat als nostres costums i a la nostra dieta. Tots ells, són valors que ens defineixen i que cobren més importància que mai en la situació d’incertesa, d’inquietud i de confinament que vivim.

De moment, ja podeu gaudir de la primera peça, que sota el títol “Que el confinament no et prengui el teu moment del dia”, ens recorda la importància de gaudir dels petits plaers que ens dona la vida, com ara gaudir d’una copa de vi amb tots els sentits. Una ampolla de vi DO Catalunya conté a més l’expressió del territori, del nostre paisatge, i ens permet connectar-hi en aquestes setmanes de distància social.

 

La DO Catalunya i el món audiovisual

La relació de la DO Catalunya amb el canal audiovisual ja ve de lluny i de fet, sovint col·labora amb sommeliers i periodistes especialitzats en la creació d’aquest tipus de continguts divulgatius. A més, tot sovint aposta per la creació pròpia, com l’espot que es va estrenar fa tot just un any, o la producció del curtmetratge Bohèmia, que aquests dies es pot visualitzar a través del canal de youtube de la DO.

 

Barcelona, 21 d’abril de 2020

 

DOCAT Wine Tips: En marxa un nou cicle de vídeos de la DO Catalunya amb consells pràctics sobre vi

La DO Catalunya se suma al moviment digital propiciat per la situació actual i ofereix als usuaris continguts digitals didàctics i d’entreteniment.

La irrupció del COVID-19 i les mesures de confinament general han posat a prova l’enginy de tots els sectors, inclòs el del vi, que ha trobat en el món digital una eina eficaç per acompanyar als consumidors.

És el cas de la DO Catalunya, que des de fa una setmana ha posat en marxa un cicle de vídeos amb consells pràctics sobre el vi que tots podem posar en pràctica a casa. Es tracta de vídeos curts, clips de no més de 20 segons que ens expliquen des de “Com guardar el vi a casa”, fins a la funció del decantador o la temperatura idònia de servei del vi.

Aquests consells pràctics es comparteixen a les xarxes socials de la DOCat amb el hashtag #docatwinetips, però també es poden consultar tots a la secció creada al web de la DO.

Recordem que la DO Catalunya va anunciar ja la suspensió temporal dels tastos previstos per a les properes setmanes, i se suma a la campanya #joemquedoacasa per fer front al contagi, en aquest cas, oferint entreteniment digital en forma de #docatwinetips.

Barcelona, 25 de març de 2020

 

La DO Catalunya suspèn preventivament els tastos previstos pel mes de març per fer front al Covid-19

La decisió s’ha pres davant les mesures anunciades divendres per la Generalitat de Catalunya, i ahir diumenge pel Govern de Pedro Sánchez, per fer front a la propagació del CoVid-19

La DO Catalunya col·labora en una gran quantitat d’activitats culturals, educatives i solidàries amb l’objectiu de difondre sempre la cultura del vi i especialment del vi català, tant a casa nostra com en altres indrets de l’estat.

No obstant, davant de l’amenaça del CoVid-19 (Coronavirus) i de les darreres mesures preses per les administracions, primer per la Generalitat de Catalunya el passat divendres, i més recentment pel president del Govern Pedro Sánchez per fer front a la propagació del contagi, la DO Catalunya ha decidit suspendre temporalment qualsevol activitat que impliqui la participació del ciutadans.

És una mesura necessària i, en aquests moments, el deure de la DO Catalunya és no comprometre, per sobre de tot, la salut de les persones.

És per això que ens sumem també a la iniciativa #joemquedoacasa i desitgem que la situació pugui tornar a la normalitat el més aviat possible amb l’ajuda i la solidaritat de tots plegats, per poder seguir gaudint de la vostra companyia i del vi català DO Catalunya.

Barcelona, 16 març 2020

 

 

Més de 100 persones participen a la 7a edició del tast a cegues per parelles, patrocinat per la DO Catalunya

Ja podeu conèixer tots els guanyadors d’aquesta edició, celebrada ahir a la nit al Restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú, que enguany ha reunit 62 parelles

 

La vetllada començava a les 20h amb el tast guiat de la Denominació d’Origen (DO) Catalunya previ al tast a cegues, els assistents van poder tastar alguns vins de la DO de la mà de la sommelier Clara Dalmau.

 

Durant el tast a cegues cada parella ha hagut d’esbrinar el país, la zona d’origen, la Denominació d’Origen, la varietat o varietats de raïm, l’anyada, l’elaborador i la marca de fins a vuit vins, més un novè vi fora de concurs, que ha estat tastat de manera independent i individual per part dels participants al concurs.

 

Finalment, els guanyadors del concurs han estat la parella formada per Josep Queralt i Ton Colet, que s’emporten el primer premi valorat en 750 euros en vals per adquirir vins. El segon premi ha estat per Òscar Martí i Mercè Cusco (500€) i el 3r per Jaume Vilaseca i Laia Esmel (250€). També es va atorgar un premi especial, que van guanyar la parella formada per Sebastià Geira i Amador Subirats: una ampolla de 27 litres que es va compartir amb tots els assistents.

 

El concurs del restaurant Marejol, que també compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, està obert a professionals i també a aficionats i s’ha consolidat com el segon més important de Catalunya.

 

Barcelona, 21 de gener de 2020

 

La DO Catalunya tornarà a acompanyar la festa de la 12a edició dels Premis Gaudí 2020

El proper diumenge 19 de gener se celebrarà la gran festa del cinema català, i la Denominació d’Origen Catalunya repeteix col·laboració La Denominació d’Origen (DO) Catalunya col·labora amb els Premis Gaudí per segon any consecutiu. Els assistents a la Festa posterior a la gala de lliurament de premis podran gaudir d’un ampli ventall del seus vins. L’acció s’emmarca en una col·laboració de la DO Catalunya amb l’Acadèmia del Cinema Català que pretén ser de llarga durada i que en els propers mesos es materialitzarà en altres actuacions. D’aquesta manera, el vi català pretén acompanyar al cinema català. Entenent el vi com a part de la nostra cultura i història, aquesta col·laboració se suma així a l’aposta de la DO pel món de les arts. La DO Catalunya, de fet, ja és col·laboradora habitual de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC) i, al llarg de l’any, hem pogut trobar el vins de la DO Catalunya a diferents esdeveniments: Cicle de Cinema a la fresca de Sala Montjuïc, Mostra Internacional de Films de Dones, La Berlinale (col·laboració amb Catalan Arts!), Festival In-Edit de Barcelona, o més recentment, el Zoom Festival, dedicat als nous formats audiovisuals. A banda de la difusió i creació de continguts propis en col·laboració amb l’Enoturista, Meritxell Falgueras o Macarena García, entre d’altres. L’edició d’enguany dels Premis Gaudí se celebrarà al CCIB (Centre de Convencions Internacionals de Barcelona), que ja havia estat la seu dels Premis entre el 2016 i el 2018. La gala es restransmetrà de nou per TV3 i de moment, ja es pot veure l’espot, protagonitzat per l’Eduard Farelo i Bad Gyal, pare i filla a la vida real.

Barcelona, 16 de gener de 2020

 

El Marejol celebra el seu 7è Concurs de ast a cegues patrocinat per la DO Catalunya

Ja s’han obert les inscripcions per al concurs de tast de vins a cegues, on 70 parelles competiran per endur-se els 1.500 euros en premis, el proper dilluns 20 de gener

El restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú ja ha obert les inscripcions per a participar a la 7a edició del seu disputat concurs de tast de vins a cegues per parelles, que s’ha consolidat com el segon més important de Catalunya i que enguany espera la participació d’unes 70 parelles.

El concurs s’ha convocat pel proper dilluns 20 de gener, a les 21 hores. Però una hora abans, com a prèvia, la Denominació d’Origen Catalunya oferirà un tast guiat dels seus vins, guiat per la sommelier de la DO Catalunya, Clara Dalmau.

El restaurant del Passeig de Ribes Roges manté la quantia dels premis en un concurs que l’any passat va viure la seva edició de més nivell. S’hi espera la participació de les millors parelles de tast de vins a cegues de Catalunya i de nou, les tres parelles guanyadores es repartiran vals per adquirir vins per valor de 1.500 euros. El primer premi està dotat amb 750 euros, el segon amb 500 i el tercer amb 250.

 

El concurs del restaurant Marejol, que també compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, està obert a professionals i també a aficionats. Els participants hauran d’enfrontar-se enguany a vuit vins més un novè vi fora de concurs, que haurà de ser tastat de manera independent i individual per part dels participants al concurs. Qui l’encerti es podrà endur una mostra de cadascun dels vins participants en aquesta setena edició.

Cada parella ha d’esbrinar la següent informació dels vins escollits: país, zona d’origen, Denominació d’Origen, varietat o varietats de raïm, anyada, elaborador i marca.

Les parelles interessades a participar en aquesta cinquena edició poden formalitzar la seva inscripció (100 euros per persona) al telèfon 93 815 56 82, o bé a l’adreça de correu electrònic restaurantmarejol@restaurantmarejol.com, fins que es completi l’aforament.

 

Barcelona, 15 de gener de 2020

 

La tardor de la DO Catalunya arrenca amb novetats i la renovació de col·laboracions

L’octubre marca a la DO Catalunya l’inici del curs i ho fa renovant col·laboracions, com la del Festival Accents o el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), però també amb noves propostes audiovisuals al voltant del vi.

La Denominació d’Origen Catalunya estrena avui una nova secció que sota el nom “Vins sense complexos, by Macarena” pretén posar sobre la taula tots el clixés al voltant del vi per trencar amb els tòpics. L’encarregada de presentar-los és la sommelier Macarena Muñoz, que comptarà a més amb la col·laboració de Cupatges, una de les principals revistes en llengua catalana de divulgació de la cultura del vi i gastronomia.

Macarena Muñoz es va formar com a sommelier a l’ESHOB i actualment és formadora en cava i tècnica especialitzada en vins generosos i vinagres de Montilla-Moriles. A més a més, col·labora amb els cursos i maridatges que s’imparteixen al Colmado Quilez.

LA DO Catalunya segueix apostant per la cultura

La DO Catalunya renova la seva col·laboració amb projectes culturals, com el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i també amb la nova edició del Festival Accents.

El Festival Accents de pop, rock i folk, celebra la seva 6a edició del 5 d’octubre al 20 de desembre. Com a novetat d’enguany, se celebrarà un concert maridatge amb el grup Menut i el vins DO Catalunya. Serà el proper 8 de novembre cançons al Centre Cultural (Sala Àmbits) de Cambrils, on el cantautor de Móra la Nova presentarà per primer cop les seves cançons.

Col·laboracions amb l’ICEC

La Denominació d’Origen Catalunya continua promocionant els espectacles culturals amb segell català de la mà de la plataforma Catalan Arts! de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

 

WOMEX (The World Music Expo): del 23 al 26 d’octubre una trentena d’empreses catalanes participaran a l’estand de Catalan Arts – Generalitat de Catalunya i un any més, els vins DO Catalunya acompanyaran als participants.

 

Fira Internacional del Llibre de Guadalajara: del 30 de novembre al 8 de desembre se celebra una nova edició de la Fira. El vins de la DO acompanyaran a més d’una trentena d’editorials per què trobin distribuïdor a Llatinoamèrica i contactes amb Federacions d’editorials internacionals, etc.

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota el paraigua de Catalan Arts!, el portal de les indústries culturals catalanes, amb una important xarxa d’oficines a Europa amb seus a Berlín, Brussel·les, Londres i París,  treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura. La DO Catalunya hi és present en aquestes trobades per tal d’acompanyar als agents culturals i maridar les seves propostes artístiques amb els seus vins.

Barcelona, 3 d’octubre de 2019

Entrades exhaurides a l'Escape Room de la DO Catalunya a Barcelona

L’Escape Room al voltant del món del vi que la Denominació d’Origen Catalunya organitza aquest cap de setmana coincidint amb la Mostra de Vins i Caves de Catalunya i les Festes de la Mercè a Barcelona, obre les seves portes al públic amb el total de les entrades exhaurides, i repeteix així l’èxit que ja va tenir l’acció en el marc de la fira Temps de Vi del passat mes de juny a Vilanova i La Geltrú. L’empresa Scaparium, especialitzada en escape rooms, és l’encarregada de la creació del joc, de l’adaptació a l’espai, ubicat a carrer Floridablanca 3, així com de l’ambientació i la gestió de participants. La bona rebuda de l’acció fa que demà, 20 de setembre, obri les portes amb les entrades exhaurides tot i haver ampliat l’horari dues vegades per arribar a un màxim de participants. Els equips són d’entre 2 i 6 jugadors i aquells equips que superin la prova s’enduran cap a casa un obsequi molt especial: una ampolla de vi DO Catalunya i un tiquet de consumició a la Mostra de Vins i Caves de Catalunya. A la web docatescaperoom.cat es pot llegir la història protagonista, un personatge fictici anomenat Manel Estranyafort, que serveix com a fil conductor d’aquest joc de misteri al voltant del vi i on es posaran a prova tots els vostres sentits.   Barcelona, 19 de setembre de 2019

DO Catalunya, vins oficials de la 37a edició de la Setmana del Llibre en Català

Avui s’ha presentat la nova edició de La Setmana, que se celebrarà del 6 al 15 de setembre a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona

Enguany la Denominació d’Origen Catalunya s’estrena com a patrocinadora i es converteix així en el vi oficial de la 37a edició, de manera que els vins DO Catalunya es podran trobar a la barra de La Setmana. D’altre banda, la DO Catalunya serà l’encarregada d’acompanyar un cicle d’activitats anomenat  “Fem una copa DO Catalunya amb…” on un periodista cultural conversarà amb diferents autors. Els autors que hi participaran són:  Ferran Torrent, Jordi Lara, Marc Pastor, Irene Solà, Toni Sala, Mireia Sallarès, i un “Fem una copa amb…” amb diversos autors i editors de Quaderns Crema.   Un dels esdeveniments culturals més importants del país La Setmana del Llibre en Català està considerat un dels esdeveniments culturals més importants del país, ja que permet reconèixer la tasca de les editorials que editen en català i dels llibreters, que en donen visibilitat. Un punt de trobada per lectors, llibreries, editorials i revistes amb una àmplia proposta d’activitats per a tots els públics. La DO Catalunya, ferma defensora del vi com a part del nostre patrimoni cultural, no podia faltar a la cita.

Barcelona, 18 de juliol de 2019

La DO Catalunya col·labora de nou amb el Tast Vertical de Catalunya Ràdio, dirigit per Empar Moliner

Es tracta de la 6a temporada del programa que com ja és costum comptarà amb la col·laboració de Ramón Francàs i Àlex Torío per omplir l’estiu de refrescant vi

El programa ‘Tast Vertical’, conduït per Empar Moliner, torna per sisena temporada consecutiva aquest estiu a Catalunya Ràdio, amb el patrocini de la Denominació d’Origen Catalunya. El refrescant programa de vins també compta un any més amb el cantautor Àlex Torío i amb el periodista especialitzat i sommelier professional Ramon Francàs. Enguany la cita amb els vins a Catalunya Ràdio serà tots els dissabtes i diumenges, de 12 a 13 hores. La nova temporada, que compta amb 11 programes, s’estrenarà el diumenge 28 de juliol i s’allargarà fins a l’1 de setembre. Les accions de la DO Catalunya per a promoure el consum de vi català a la restauració, les varietats ancestrals de raïm d’abans de la fil·loxera que s’estan recuperant, l’aposta per les varietats autòctones (des de l’escanyavelles al sumoll tot passant pel macabeu i la garnatxa peluda), la compra de vi a l’avançada, els maridatges i fins i tot algunes de les parelles catalanes que treballen conjuntament (i discuteixen) elaborant vins, protagonitzaran aquesta sisena edició del ‘Tast Vertical’. No hi faltarà una àmplia selecció de vins de la DO Catalunya, de tota la geografia catalana, i la música més escaient per a harmonitzar amb les refrescants propostes.

Barcelona, 18 de juliol de 2019

La DO Catalunya es vesteix d'estiu: agenda de les properes activitats

La Denominació d’Origen Catalunya inicia la temporada d’estiu amb el Cinema a la fresca a la Sala Montjuïc, les Festes de Gràcia i molt més. Descobriu totes les activitats previstes per les properes setmanes

    Amb la temporada d’estiu la Denominació d’Origen Catalunya surt al carrer perquè el seus vins acompanyin un munt d’iniciatives molt estiuenques i aptes per a tots els públics. Algunes d’elles ja fa dies que van engegar, com és el cas de Terrats en Cultura, que va obrir la programació el passat mes de maig a Barcelona amb el trio de veus de The Sey Sisters. Enguany, el cicle ha estat nominat als Premis Butaca, com a Millor iniciativa per a públics, i un any més, podreu maridar tots els espectacles (música, dansa, teatre) amb vins DO Catalunya.   Cinema i festes majors   El cicle de cinema Sala Montjuïc presenta del 28 de juny al 2 d’agost una selecció de pel·lícules que combina títols comercials de qualitat, cinema d’autor, clàssics, musicals i pel·lícules de culte. Els vins oficials de la Sala són els de la DO Catalunya, col·laboradora del Festival. A banda, la DO oferirà 2 tastos guiats de vi DO Catalunya en petit format, el primer aquest vespre, abans de la projecció de Lady Bird.   A mitjans de mes, la DO viatjarà a Menorca per segon any per col·laborar de nou amb el Festival de Cinema de Menorca, un destí que sempre ve molt de gust i que del 15 al 20 de juliol passarà per la Ciutadella, Maó i l’Illa del Rei.   Ja ben entrat l’agost, torna la Festa Major de Gràcia. Per 8è any consecutiu la DO Catalunya col·labora amb les Festes, que se celebraran del 15 al 21 d’agost i on de nou podrem gaudir de la Ruta de vins de la DO Catalunya “A cada carrer, tasta un vi”, que l’any passat va batre rècord d’assistència i que enguany compta amb la participació de 12 carrers.   Macrotastos i concursos – A banda, com ja és costum, se celebraran dos macrotastos a l’espai gastronòmic el Cargol Graciós i els vins DO Catalunya, vins oficials d’aquesta Festa Tradicional d’interès nacional, maridaran el sopar de germanor. Pel que fa a les xarxes socials, després de l’èxit del concurs de fotografies de la darrera edició (#MésGràcia #RutaVinsDOCat), properament es donaran detalls de nous concursos on se sortejaran lots de vi DO Catalunya,   A més a més, la DO Catalunya renova el patrocini amb el programa estiuenc dirigit per Empar Moliner, Tast Vertical. Un programa per descobrir-ho tot al voltant del vi: els colors, quines copes utilitzar, conèixer sommeliers, conèixer les diferents DDOO, etc. Es tracta de la 6a temporada que com ja és costum comptarà amb la col·laboració de Ramón Francàs i Àlex Torío. En total 12 programes que s’emetran tots els dissabtes i diumenges de 12 a 13h a partir del proper 27 de juliol.   Altres activitats de la temporada d’estiu de la DOCat   Divendres DiVins – S’ha renovat la participació al Divendres DiVins, que combina música, vi i la visita a un espai patrimonial. L’activitat de la DO Catalunya se celebrarà el proper 19 de juliol a Más Miró (Mont-roig del Camp).   Biblioteques amb DO – Es manté també la participació a la 7a edició de Biblioteques amb DO que oferirà diverses activitats, com la del proper 17 de juliol a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus: un passi especial del curt Bohèmia, que ha estat més d’un any viatjant per Festivals de Cinema nacionals i internacionals, i recollint premis fins i tot a Nova York.

Barcelona, 8 juliol de 2019

Èxit de participació al primer Congrés RestCat de la DO Catalunya

Uns  200 professionals van passar ahir pel congrés per gaudir d’unes jornades dedicades als sector de la restauració, la sommelieria i l’hostaleria

A les 9:30h s’inaugurava el Congrés RestCat de la mà de Xavier Ayala, coordinador del congrés i ponent, i Xavier Pié, president de la Denominació d’Origen Catalunya: “es tracta d’un congrés per crear sinèrgies i donar eines de profit tant al món del restauració com al món del vi: estratègies digitals, estratègies de com expliquem els vins… sempre enfocat a aconseguir el nostre objectiu final, que és la satisfacció del consumidor”. La proposta de la DO Catalunya dedicada als diferents àmbits de la restauració ha aconseguit reunir 200 professionals de diferents àrees: cuiners, sommeliers, cambrers, caps de sala, botigues especialitzades o cellers, entre d’altres. Una programació dividida en dues sales, la Sala REST, a la Great Room del W Barcelona, dedicada a les ponències de gran format, com la taula rodona o els maridatges. I la Sala CAT, al Studio 6, pensada per acollir les sessions en format taller i que ha tingut un alt nivell de participació i interacció per part del públic.   Un dels principals objectius del Congrés era crear debat al voltant del binomi del món del vi i la restauració, i també a la manera d’enfocar el paper del vi a la restauració. En aquesta línia, alguns dels ponents han manifestat que “Cal obrir ampolles i que el client pugui tastar. Cal ser flexibles i donar marge”, Albert Alonso, director del Restaurant l’Olivé; o que “El vi català ha millorat molt en els darrers 15 anys. Aquesta transformació ha ajudat a que la gent confiï en les recomanacions del sommelier”, són paraules de Quim Casellas, xef del Restaurant Casamar.   Dinar maridat amb vins DO Catalunya Un altre dels atractius del congrés, a banda de l’elevat nivell dels ponents, ha estat el dinar ofert per l’Hotel W Barcelona que els assistents han pogut maridar amb més de 75 referències DO Catalunya de 14 cellers i que ha servit per mostrar la diversitat, la versatilitat i la qualitat dels vins que s’elaboren als nostres territoris. Els cellers participants han estat:.

·       Ca n’Estruc ·       Castell d’Or ·       Cellers Grau i Grau ·       Clos d’Agon ·       El Grial ·       L’Olivera ·       Marco Abella ·       Mas de la Pansa ·       Més que paraules ·       Padró i família ·       Pla de Morei ·       Roqueta Origen ·       Sant Josep Wines ·       Vinyes de l’Albà ·       Visendra

El paper de la DO Catalunya en el món de la restauració En els darrers 12 anys, la DO Catalunya ha treballat sempre per generar sinèrgies i millorar la comunicació entre el món de la restauració i del vi, entenent que molts reptes són comuns, però també el principal objectiu: la satisfacció del consumidor/a final. Ja amb motiu del 10è aniversari del Consell Regulador, es va realitzar un cicle de tastos a gremis de restauració arreu del país durant tot un any. Més tard arribarien campanyes de promoció com “Restaurants recomanats” o la més actual “A taula, vi català”, iniciatives que han pretès posar en valor els restauradors que han mostrat sensibilitat pel vi amb Denominació d’Origen en general i pel vi elaborat a Catalunya (producte de proximitat), en particular, i també sumar en difusió i promoció d’aquests establiments.   La nova infografia de la DO Catalunya Entre ponències, els assistents han pogut visionar de nou el espot de la DO Catalunya “Un univers en cada ampolla” i també la nova infografia que la DO Catalunya ha creat per il·lustrar millor com funciona la DO.  

Barcelona, 2 de juliol de 2019

Compte enrere pel Congrés RestCat de la DO Catalunya

Aquest dilluns a partir de les 9.30h el congrés obrirà les seves portes per acollir a representants del sector de la restauració, l’hostaleria i la sommelieria en una jornada plena d’activitats

A partir de les 9.00h la organització obrirà les portes al públic per donar la benvinguda al Congrés RestCat. Una proposta de la DO Catalunya dedicada als diferents àmbits de la restauració (cuiners, sommeliers, cambrers, caps de sala, botigues especialitzades, etc.). Un dels principals objectius del Congrés és posar sobre la taula la evident relació entre el món del vi i la restauració animant a la gent a reflexionar i a gaudir de l’experiència. A les 9.30h tindrà lloc la inauguració del congrés, de la mà del Xavier Ayala, coordinador del congrés, i Xavier Pié, president de la DO Catalunya, que donarà el tret de sortida a un programa divers que es dividirà en dues sales:

 • Sala REST (Great Room), on es celebrarà la taula rodona, les ponències i els maridatges.
 • Sala CAT (Studio 6), pensada per acollir les sessions en format taller i que compta amb un aforament més limitat.

Entre els ponents s’hi troben professionals de renom com Pau Arenós (periodista i crític gastronòmic), Quim Casellas (xef de l’Hotel Restaurant Casamar, o Bernat Vilarrubla (millor sommelier d’Euskadi 2019 i sommelier de l’Azurmendi). Al migdia s’oferirà un dinar a peu dret entre la Great Room Foyer i la Terrassa contigua, servit per l’Hotel W, maridat amb els vins de la DO Catalunya en un format showroom de cellers de la DO que mostrarà la diversitat, la versatilitat i la qualitat dels vins que s’elaboren als nostres territoris. A continuació es pot consultar el llistat de cellers DO Catalunya participants:

·       Ca n’Estruc ·       Castell d’Or ·       Cellers Grau i Grau ·       Clos d’Agon ·       El Grial ·       L’Olivera ·       Marco Abella ·       Mas de la Pansa ·       Més que paraules ·       Padró i família ·       Pla de Morei ·       Roqueta Origen ·       Sant Josep Wines ·       Vinyes de l’Albà ·       Visendra

Per postres, la jornada acabarà amb la ponència de Miquel Guarro (cap de pastisseria del grup Hofmann) i Lluisma Barba (professor d’enologia de l’Escola Hofmann): Combinacions dolces, perquè tothom marxi cap a casa amb un bon gust de boca.   Consells pel congrés

 • Es recomana als assistents arribar entre les 9.00 i les 9.30h per tal de facilitar l’entrada i la recollida de les acreditacions.
 • Els ponents i el programa es poden consultar i descarregar a la pàgina congresrest.cat.
 • Els hashtags oficials de la jornada són: #CongresRestCat i #vicatalà

 

Barcelona, 28 de juny de 2019

Congrés RestCat de la DO Catalunya: pocs dies perquè finalitzi el termini d'acreditacions a preu reduït

Novetats al Congrés RestCat: Bernat Vilarrubla, Sommelier del Restaurant Azurmendi (3* Michelin) oferirà la ponència “Com fer una carta de vins”.   A tan sols dues setmanes pel Congrés RestCat la Denominació d’Origen Catalunya segueix ultimant els detalls del primer acte d’aquestes característiques organitzat per la DO.   Les jornades, dedicades als diferents àmbits de la restauració (cuiners, sommeliers, cambrers, caps de sala, botigues especialitzades, etc.) obriran les seves portes al públic a partir de les 9:00h i a les 9:30h se celebrarà la inauguració.   Acreditacions amb descompte: RestCat30% Tothom qui vulgui assistir al Congrés RestCat pot adquirir ja la seva acreditació a preu reduït través del web www.congresrest.cat. Els descomptes s’aplicaran fins el proper divendres 21 de juny (inclòs) afegint al procés de compra el codi: RestCat30%   La novetat al programa: Bernat Vilarrubla   El Sommelier del Restaurant Azurmendi (3* Michelin), Bernat Vilarrubla se suma al llistat de ponents professionals del Congrés RestCat i viatjarà des de Larrabtezu (Bilbao) on es troba el Restaurant d’Eneko Atza, fins a Barcelona per oferir-nos una ponència molt especial sobre “Com fer una carta de vins”.   Bernat Vilarrubla tanca el llistat de ponents del RestCat, que no només tractarà temes estrictament de sommelieria i hostaleria sinó que dona cabuda també àmbits més propers a la comunicació i el món digital, com és el cas de les ponències de Esther Maderuelo (Estratègies digitals per a la captació de clients) o de Federico Fritzsch (Transformació digital en el canal Horeca).   A continuació podeu consultar totes les ponències (2 sales):   9.30h                   Inauguració 10.00h                 Taula Rodona: Maneres de servir a casa nostra Amb Pere Monje, Núria Gironés, Montse Velasco i Pau Arenós. Moderador: Josep Sucarrats. 10.30h                 Estratègies digitals per a la captació de clients, per Esther Maderuelo 11.30h                 Maridatges del mar per Quim Casellas i Àlex Peiró (Restaurant Casamar 1* Michelín) 11.30h                 Transformació digital en el Canal Horeca, amb Federico Fritzsch 12.45h                 Com combinar? Explicació del Món del Maridatge per Xavi Ayala 12.45h                 Com fer una carta de vins en un restaurant, per Bernat Vilarrubla (Restaurant Azurmendi 3* Michelin) 14-16h                 Dinar a l’emblemàtica terrassa de l’Hotel W. Cellers de la DO Catalunya presentaran els seus vins. 16.00h                 Combinacions dolces, amb Miquel Guarro i Lluis Manel Barba de l’escola Hofmann Més informació sobre els ponents i el programa a www.congresrest.cat

Barcelona, 17 de juny de 2019

Congrés RestCat: la nova proposta de la DO Catalunya adreçada a la restauració

La DO Catalunya organitza el Congrés RestCat dedicat al sector de la restauració, la sumilleria i l’hostaleria, el proper 1 de juliol a l’Hotel W Barcelona.   La DO Catalunya, fidel des dels seus inicis a la innovació i millora constant dins el sector, organitza, per primer cop, una jornada de debat i formació en diferents àmbits de la restauració i adreçada a cuiners, sommeliers, cambrers, caps de sala, botigues especialitzades, etc.   Amb el RestCat, la DO Catalunya pretén posar de relleu denominadors i objectius comuns del món del vi i la restauració, un binomi que, sobretot els darrers anys, ha agafat embranzida i que sovint és necessari per completar l’experiència gastronòmica.   Al llarg d’aquests any, la DO Catalunya ha anat recollint els dubtes i preguntes dins del sector, algunes directament relacionades amb el servei i d’altres que afecten sobretot a l’àmbit de la comunicació i les plataformes digitals: Són els maridatges una fórmula exclusiva pels restaurants? TripAdvisor, un enemic o una oportunitat? Un restaurant ha de tenir xarxes socials? Com pot una carta de vins ajudar a millorar l’experiència dels clients?   Aquestes i altres qüestions seran tractades en 2 sales per alguns dels experts més destacats d’àmbits com la cuina, la sumillería, la sala o l’àmbit digital en aquest congrés coordinat pel sommelier de Can Jubany (1* Michelin), Xavi Ayala i que comptarà amb la participació de: Caroline Wästersverd, sommelier del Restaurant Àbac de Barcelona (3* Michelin); Quim Casellas, xef de l’Hotel Restaurant Casamar (1* Michelin); Álex Peiró, sommelier de l’Hotel Restaurant Casamar; Pere Monje, director del Restaurant Via Veneto (1* Michelin); Josep Sucarrats, periodista i director de la revista gastronòmica Cuina; Miquel Guarro, director de pastisseria de l’escola Hoffmann; Lluis Manel Barba, enòleg, expert vinícola i professor de l’escola Hofmann; Núria Gironés, del Restaurant Ca l’Isidre; Montse Velasco, de La Cuina del Guinardó; Pau Arenós, periodista i crític gastronòmic; Federico Fritzsch, reconegut consultor gastronòmic; i Esther Maderuelo, especialista en màrqueting digital.     Tastos de vi, maridatges i debat en un marc incomparable   A banda del nivell dels ponents, s’hi han de sumar dos ingredients més: un marc incomparable com és l’Hotel W Barcelona, als peus del Mediterrani, i una proposta interactiva: els assistents podran participar dels maridatges i tastos de vi que es proposen. Ja durant el dinar, a la vora del mar, els cellers DO Catalunya presentaran les seves noves referències i productes.   El programa complert i el llistat de ponents es pot consultar a continuació o al web www.congresrest.cat i a partir del divendres 31 de maig, també a través del web, es poden formalitzar les inscripcions per assistir el proper 1 de juliol al Congrés RestCat.   Programa   9.30h                  Inauguració 10.00h                Taula Rodona: Maneres de servir a casa nostra Amb Pere Monje, Núria Gironés, Montse Velasco i Pau Arenós. Moderador: Josep Sucarrats. 10.30h                Estratègies digitals per a la captació de clients, per Esther Maderuelo 11.30h                Maridatges del mar per Quim Casellas i Àlex Peiró (Restaurant Casamar 1*             Michelín) 11.30h               Transformació digital en el Canal Horeca, amb Federico Fritzsch 12.45h               Com combinar? Explicació del Món del Maridatge per Xavi Ayala 12.45h               Com fer una carta de vins en un restaurant, per Caroline Wästersverd (Restaurant Àbac 3* Michelín) 16.00h               Combinacions dolces, amb Miquel Guarro i Lluis Manel Barba de l’escola Hofmann

Barcelona, 29 de maig de 2019

La DO Catalunya organitza un Escape Room en el marc de la Fira Temps de Vi

El cap de setmana del 7, 8 i 9 de juny Vilanova i la Geltrú acull una nova edició de Temps de Vi, una fira dedicada a promocionar la cultura del vi -sobretot aquells elaborats a Catalunya- i el patrimoni de la ciutat.   La DO Catalunya col·labora de nou amb la festa, enguany amb una proposta molt original que de ben segur no deixarà a ningú indiferent: un escape room amb el vi com a fil conductor. L’activitat, organitzada conjuntament per Temps de Vi i la DO Catalunya, ha comptat amb la col·laboració de Scaparium que ha convertit l’emblemàtic Museu Romàntic Can Papiol en l’escenari d’aquest joc de misteri on es posaran a prova tots els vostres sentits.   “Diuen que un dels secrets més ben guardats i personals de Francesc Papiol era la seva passió pel vi. S’explica, es rumoreja per Vilanova, que Papiol va fer comprar una vinya molt especial amagada, antiga i fructífera”. – així comença aquesta aventura, i aquells que aconsegueixin superar-la obtindran com a obsequi una ampolla de vi DO Catalunya i un xec regal per visitar el museu.   L’activitat de l’escape room estarà oberta al públic tots els dies de la fira (7, 8 i 9) i aquells que hi vulguin participar poden reservar ja el seu torn al web de la fira www.tempsdevi.cat indicant el número de persones, el dia i l’horari.   D’altre banda, la setmana prèvia a la fira, la DO Catalunya organitza també la festa de “La llei seca”. Una festa secreta ambientada als anys vint on l’única condició és que els assistents han de seguir un dress code i venir vestits dels anys 20.

Barcelona, 23 de maig de 2019

La DO Catalunya se suma al ``Día Movimiento DO`` amb el darrer passi del curt Bohèmia

El proper 11 de maig la Denominació d’Origen Catalunya oferirà un nou passi exclusiu del curt Bohèmia amb motiu de la 3a edició del “DÍA MOVIMIENTO DO”, una acció que va néixer per posar en valor el vi amb denominació d’origen i que comptarà amb la participació de 25 denominacions d’origen (DDOO) d’arreu de l’Estat.   El DÍA MOVIMIENTO DO està promogut per la Conferencia Española de Consejos Reguladores Vitivinícolas (CECRV) i a més de posar en valor les Denominacions d’Origen i apropar-lo al públic general, enguany vol fer èmfasi en el paper que juguen les DDOO com a font sostenible de riquesa i pertinença al medi rural.   L’acte central és un brindis col·lectiu de les 25 denominacions d’origen que està programat per a les 13.30h i que unirà a totes les ciutat de l’Estat que hi participen. D’altre banda, cada DO compta amb una programació pròpia i activitats diverses.   DO Catalunya: projecció de Bohèmia, el nou espot i tast de vins   En el cas de la DO Catalunya, el proper 11 de maig podrem gaudir del darrer passi del curt Bohèmia. Un curt dirigit per la cineasta Anna Petrus, produït per Jordi Comellas -productor i director del Zoom Festival- i protagonitzat per Roger Dalmases, Ferran Herrera i la guanyadora d’un Goya a la Millor Actriu Revelació, Bruna Cusí. El curt, que porta més d’un any recorrent els principals festivals independents tant nacionals com internacionals, compta entre el seu palmarès amb el Premi del Jurat al Millor Curt del Long Beach International Film Festival (a Nova York) o el Premi “Collita” a la Millor Ficció del Most Festival (Vilafranca del Penedès).   A partir de les 12 hores, els assistents ja podran degustar vins DO Catalunya a Palau Robert, un espai emblemàtic del Passeig de Gràcia de Barcelona, tot i que la projecció està programada a les a les 12.30h. Per escalfar motors, també es farà un passi especial del nou espot de la DO Catalunya, estrenat el passat 11 d’abril.   Serà després de les projeccions, just a les 13:30h quan tots els assistents ens unirem al brindis col·lectiu que es podrà seguir a través de les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) amb el hashtag #DiaMovimientoVinoDO. Des de l’organització ja s’està animant a tots els usuaris a compartir les seves imatges i experiència durant tota la jornada. Abans i després del brindis, s’oferirà un tast de vins que se celebrarà al mateix Palau Robert, a l’espai de les cotxeres i que comptarà amb acompanyament musical.   Inicis del “Día Movimiento Vino DO”   El “DÍA MOVIMIENTO VINO DO” es va celebrar per primera vegada el 20 de maig del 2017 i des de llavors ha aconseguit que milers de persones d’arreu de l’Estat brindin alhora i segueixen treballant per difondre el concepte de denominació d’origen.   Per la seva banda, la DO Catalunya no podia no sumar-se a un moviment que reivindica la tradició vitivinícola i el valor afegit que el vi amb DO aporta als territoris. De fet, la DO Catalunya suposa més del 50% del vi tranquil embotellat amb DO al nostre país.

Barcelona, 30 d’abril de 2019

DO Catalunya, vins oficials de l'exposició ``Meet Vincent Van Gogh`` a Barcelona

La DO Catalunya es converteix en beguda oficial de l’exposició interactiva “Meet Vincent Van Gogh” que es pot visitar al Port Vell de la Barceloneta fins el 2 de juny.     L’exposició Meet Van Gogh, que es pot visitar des del passat 14 de març, inclou un espai d’oci i tast amb un bar i terrassa accessible a tothom que estarà en funcionament aquest cap de setmana, coincidint amb les vacances de Setmana Santa. Els organitzadors esperen la visita de més de 100.000 persones, i té previst seguir viatjant pel territori un cop deixi la ciutat comtal.   Meet Vincent Van Gogh, creada pel Van Gogh Museum, proposa una experiència immersiva per apropar als visitants a la vida de l’artista, per això, des del primer moment la voluntat ha estat la de buscar sinèrgies que posin encara més de relleu aquesta experiència. Segons les paraules dels mateixos organitzadors “És tan real que a l‘espectador li semblarà estar davant del mateix Van Gogh”.   Activitats per maridar el vi i l’art     A més de ser present a l’oferta gastronòmica de l’espai, al llarg dels propers mesos la Denominació d’Origen Catalunya proposarà un seguit d’activitats pensades per apropar el vi català a l’obra del pintor neerlandès i ampliar d’aquesta manera l’experiència immersiva.   Amb la premissa que el vi és cultura, s’exploraran espais d’intersecció entre l’experiència del tast i la que ofereix l’exposició i l’obra de l’artista. Ben aviat en donarem més detalls.

Barcelona, 17 d’abril de 2019

LA DO Catalunya presenta el seu nou espot

Ahir al vespre la DO Catalunya va presentar la seva nova campanya en una festa envoltada d’amics i amigues, música en directe i el vi com a protagonista.   Sota el lema “Un univers en cada ampolla”, el nou espot de la DO Catalunya ens proposa un viatge per reconciliar-nos amb el plaer de les petites coses. Una aventura amb tants components com tot allò que trobem cada cop que obrim una ampolla de vi: territori, paisatge, sensibilitat, emoció…. I la crida a l’acció: Aventura’t!, ens anima a emprendre aquest viatge. El vídeo és la segona part d’un projecte que es va iniciar el passat 14 de març a les xarxes socials (Instagram i Twitter especialment) de la DO Catalunya i que ha servit per escalfar els motors de la presentació del nou relat. La campanya ha seguit les aventures de dues amigues, la Marta i l’Eva, i finalment, amb la presentació del nou espot, hem pogut conèixer el desenllaç d’aquest viatge. Traspassant la barrera digital Un dels objectius era fer partícips als usuaris del desenvolupament de la història de les protagonistes perquè se l’acabessin fent seva. Per això la campanya de les darreres setmanes ha estat esquitxada de referències i concursos entorn al relat de la Marta i l’Eva. També per aquest motiu, el lloc triat per a l’estrena ha estat el Bellucci Studios de Barcelona, un espai que recrea un modern apartament i que ha servit per jugar amb la idea que era la protagonista qui organitzava la festa. No han faltat a la cita cellers, prescriptors i, sobretot, seguidors de xarxes de la DO Catalunya. La vetllada ha estat amenitzada pel duet acústic Canarini i maridada amb una àmplia selecció de vins DO Catalunya. Ja podeu veure el nou espot a la web de la www.docat.cat així com a les xarxes i al canal de youtube. Aventura’t!

Barcelona, 12 d’abril de 2019

Wines and the city, Anna Toledano i Glops d'Historia, guanyadors del 6è Concurs BlocDOCat

Ahir es va celebrar la Gala de lliurament de premis de la 6a edició del Concurs BlocDOCat, impulsat per la Denominació d’Origen Catalunya des de fa més de 10 anys. L’escenari triat per l’ocasió ha estat l’espectacular sala ‘Salt Terrace’ de l’Hotel W Barcelona, amb la costa barcelonina i el mediterrani com a teló de fons.   Els vencedors d’aquesta 6a edició han estat:

 • En la categoria de Millor vídeo sobre #vicatalà i cultura del vi: Meritxell Falgueras per “Sortiu de l’armari vinícola amb la DO Catalunya”. Ha fet entrega del premi Nuria Martí, de Pretty Wines, guanyadora de la V edició del BlocDOCat.
 • En la categoria de Millor imatge sobre #vicatalà i cultura del vi: Anna Toledano, per “Open a bottle of sparkling wine!”. Ha fet entrega del premi el Sr. Salvador Puig, director de l’INCAVI.
 • En la categoria de Millor text sobre #vicatalà i cultura del vi: Oriol Vicente i Glops d’istoria, per “Be dolç, my friend”. Ha fet entrega del premi el Sr. Xavier Pié, president de la Denominació d’Origen Catalunya.

També cal destacar els guanyadors de les mencions especials, entregades per Esther Bachs i Josep Sucarrats en representació del jurat:

 • Menció especial als criteris periodístics, grafisme i contingut, en la categoria de Millor vídeo sobre #vicatalà i cultura del vi: Enoturista, per “Visita al celler Marco Abella”.
 • Menció especial a l’espontaneïtat i naturalitat en la categoria de Millor imatge sobre #vicatalà i cultura del vi: Jordi Guillemí, per “Provisió de vitualles”.
 • Menció especial a l’estètica en la categoria de Millor vídeo sobre #vicatalà i cultura del vi: Maria Rosa Ferré Galimany, per “Gotims de Merlot”.
 • Menció especial a la documentació i investigació en la categoria de Millor text sobre #vicatalà i cultura del vi: Alejandro López, per “Vinos D.O. Catalunya”.
 • Menció especial a la qualitat literària en la categoria de Millor text sobre #vicatalà i cultura del vi: Carme Gasull, per “Vins de la Memòria, homenatges líquids emocionants”.

Una edició de canvis   L’encarregada de dirigir la gala ha estat Soledad G. Insua, cap de comunicació de la DO Catalunya, que ha volgut destacar l’evolució en les formes de comunicar el vi català i la cultura vitivinícola. Motius pels quals el concurs s’ha reinventat, donant cabuda als nous suports i vies comunicatives vinculades al món digital, però amb una presència cada cop més gran a les xarxes socials.   El president de la DO Catalunya, Xavier Pié, que ha estat l’encarregat del tancament de la gala, ha volgut dedicar també unes paraules a la trajectòria del concurs: “…fa 10 anys, quan ens va arribar la proposta, ens trobàvem en un moment on no existien concursos d’aquest tipus, que unissin de forma tant concreta el periodisme amb el món del vi”. I ha celebrat que, després de més d’una dècada, encara existeixi aquesta aposta de la comunicació de la cultura del vi i sobretot, del vi català.   El sopar maridatge   El sopar maridatge ha comptat amb una selecció de vins DO Catalunya, a càrrec de la sommelier Clara Dalmau, molt encertada i celebrada pels assistents i que ha estat el complement perfecte per al menú dissenyat per l’equip del W Barcelona.   Durant el sopar, a més, els assistents han pogut visionar per les pantalles tots els candidats que s’han presentat al concurs d’enguany. Més d’una setantena d’inscripcions que han convertit aquesta edició en la més participativa. Acomiadem la 6a edició del Concurs felicitant als guanyadors i a tots els participants que fan que el BlocDOCat segueixi tenint sentit. I fem una crida per engrescar-vos a participar a les setena edició, que si tot va bé, se celebrarà d’aquí a dos anys.   Moltes gràcies!

Barcelona, 14 de desembre de 2018

Rècord d'inscripcions a la 6a edició del Concurs BlocDOCat organitzat per la DO Catalunya

La 6a edició del Concurs BlocDOCat va tancar diumenge el termini de participació amb rècord d’inscripcions, gairebé una setantena. El concurs organitzat per la Denominació d’Origen Catalunya celebra més de 10 anys reconeixent les iniciatives particulars a favor de la cultura del vi i específicament del vi català.   Seguint sempre una visió innovadora i creativa, la DO Catalunya ha volgut reconèixer els espais virtuals i donar visibilitat a les noves formes i canals de comunicació, per això el Concurs ha presentat enguany moltes novetats: entenent que la comunicació és multicanal i global, s’han dissenyat 3 categories de participació, obertes a qualsevol procedència geogràfica i en qualsevol de les llengües permeses en el concurs: català, castellà i anglès:

 • Millor text sobre #vicatalà i cultura vitivinícola
 • Millor vídeo sobre #vicatalà i cultura vitivinícola
 • Millor imatge sobre #vicatalà i cultura vitivinícola

El primer premi de cada categoria rebrà un premi de 2.000€. Els candidats són visibles per tothom, ja que tots els textos, vídeos o imatges dedicats al món del vi i de la viticultura presentats a concurs han hagut de publicar-se a les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram o YouTube) etiquetant a la DO Catalunya i afegint l’etiqueta #VIBlocDOCat.   El jurat   Un jurat multidisciplinari valorarà totes les candidatures i, en aquesta ocasió, nomenarà un guanyador/a per a cada categoria. Però a més podrà atorgar fins a 2 mencions especials per categoria, que guanyaran uns lots de vins DO Catalunya.   La gala i el lliurament de premis   Enguany, no es desvetllaran ni els/les finalistes ni els/les guanyadors/es fins el dia de l’entrega de premis, que se celebrarà el proper 13 de desembre a Barcelona.   La ubicació i hora de l’acte es donaran a conèixer en pocs dies. Des de la DO Catalunya agraïm la bona acollida i l’alta participació a la VI edició del Concurs BlocDOCat.

Reus, 20 de novembre de 2018

La Denominació d'Origen Catalunya tanca la verema amb un augment de la producció del 12%

La Denominació d’Origen Catalunya tanca la verema 2018 amb un augment de la producció del 12%. Mentre que la verema del 2017 es va tancar amb 44.474.325 kg, enguany ho fa amb 49,7 milions de kg, una xifra més pròxima al que podem considerar un any normal (50 milions de kg). El final de l’hivern i la primavera s’han caracteritzat per les freqüents precipitacions, a algunes zones amb quantitats importants, i això ha permès que la majoria de vinyes hagin tingut un bon desenvolupament vegetatiu dels ceps. A més, tot i algunes incidències puntuals per pedregades i gelades primaverals, el nombre de raïms per cep ha estat també superior al de l’any passat i tot plegat ha contribuït a aquest augment de la producció. Qualitativament parlant, la maduració tècnica i fenòlica han estat òptimes, si bé és cert que el grau alcohòlic mitjà s’ha quedat al voltant de una unitat per sota de que s’havia registrat a la darrera verema. En relació a l’afectació per malalties fúngiques, tot i que el míldiu va afectar els raïms abans i durant la floració allà on no s’havia protegit el cultiu de forma adequada, l’oïdi i la podridura s’han mantingut en uns nivells raonables. En definitiva, l’anyada 2018 es caracteritza per una matèria primera excel·lent que ha de permetre l’obtenció de vins de gran qualitat. Pel que fa a les varietats, cal destacar l’augment de la collita, tant pel que fa al raïm blanc (+12,68%) com al raïm negre (+10,90%). Ha estat especialment important la reducció en la varietat de raïm blanc, de chardonnay (-26,26%), que no obstant s’ha vist compensat per l’augment sobretot de macabeu (+60,93%), xarel·lo (+32,30%), garnatxa blanca (+7,81%) i moscatell (+5,01%) pel que fa a raïm blanc, i merlot (23,76%), cabernet sauvignon (+19,97%), garnatxa negra (6,37%) i ull de llebre (5,11%) en quant a raïm negre. Reus, 14 de novembre de 2018

Ultima oportunitat per participar al 6è concurs BlocDOCat: el 18 de novembre es tanquen les inscripcions

El diumenge 18 de novembre a les 00:00h és la data límit per participar la 6a edició del Concurs BlocDOCat organitzat per la Denominació d’Origen Catalunya.   Recordem que enguany, el concurs ha presentat novetats respecte a les edicions passades, ampliant a tres les categories de participació:

 • Millor text sobre #vicatalà i cultura vitivinícola
 • Millor vídeo sobre #vicatalà i cultura vitivinícola
 • Millor imatge sobre #vicatalà i cultura vitivinícola

Els tres premis estaran valorats en 2.000€ i qualsevol text, vídeo o imatge dedicats al món del vi i de la viticultura que es presenti a concurs haurà de publicar-se en xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram o YouTube) etiquetant a la DO Catalunya i afegint l’etiqueta #VIBlocDOCat.   És la primera vegada que el concurs no compta amb categories en funció de l’origen / ubicació dels participants. Per tant, qualsevol persona, de qualsevol país, podrà presentar-se a qualsevol de les 3 categories establertes i en qualsevol de les llengües permeses en el concurs: català, castellà i anglès.     La difusió de la cultura del vi   La finalitat del concurs ha estat sempre la de reconèixer i premiar la difusió dels valors de la cultura del vi i concretament del vi català, seguint sempre una visió innovadora i creativa. Seguint aquest criteri, la DO Catalunya vol reconèixer els espais virtuals que serveixen com a plataforma de reflexió, divulgació o intercanvi d’opinions i sobretot els nous suports i canals que han aparegut els darrers anys.     El calendari del concurs i el jurat   El període d’inscripció finalitza el diumenge 18 de novembre (inclòs) i es pot fer a través de la web www.docat.cat emplenant el formulari pertinent per a cada categoria.   Un jurat multidisciplinari valorarà totes les candidatures i, en aquesta ocasió, nomenarà un guanyador/a per a cada categoria. Però a més podrà atorgar fins a 2 mencions especials per categoria, si s’escau, que guanyaran uns lots de vins DO Catalunya.   Per a més informació i per a consultar les bases completes del concurs: https://docat.cat/6e-concurs-blocdocat/

Barcelona, 6 de novembre de 2018

La Denominació d’Origen Catalunya col·labora per primera vegada amb el Festival IN-EDIT de Barcelona, el Festival Internacional de Cine Documental Musical que se celebrarà del 25 d’octubre al 4 de novembre al Cinema Aribau Multisalas.   Concretament, podreu gaudir dels vins de la DO Catalunya tant a la inauguració que tindrà lloc el proper divendres 25 d’octubre, com a la Cantina: un Pop Up Bar que només existeix mentre se celebra el Festival i que serveix a més, com a punt de trobada pels assistents.   IN-EDIT és una xarxa de festivals internacionals que gira al voltant del gènere de documental musical. Des de la seva creació a Barcelona el 2003, ha organitzat 36 edicions a diferents països del món, ha projectat més de 600 documentals i ha acollit a més de 800.000 espectadors! A Barcelona concretament, celebra enguany la seva 16a edició i ho fa amb alguns canvis – marcats sobretot pel recent tancament dels cinemes Aribau Club – i amb noves incorporacions al llistat de col·laboradors, com la de la DO Catalunya.     La DO Catalunya a la 24a Fira de World Music, WOMEX   La cosa va de música, i en aquesta ocasió la Denominació d’Origen Catalunya viatja uns dies a les Palmas de Gran Canaria, que aquest any es converteix, del 24 al 28 d’octubre, en la seu de la Fira Womex (World Music Expo). Aquesta acció s’emmarca dins la col·laboració de la DO Catalunya amb la plataforma Catalan Arts! de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), que treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals.   WOMEX és la fira professional de música amb arrels més important del món. Una de les característiques principals és el fet que es tracta d’una fira itinerant. De fet les Palmas agafa el relleu de la fira després de la edició de l’any passat, celebrada a la ciutat de Katowice (Polónia).   La Fira comptarà amb la participació de 36 empreses catalanes, l’estand de Catalan Arts – Generalitat de Catalunya i 2 showcases de grups catalans. La DO Catalunya tindrà presència dins l’stand de Catalan Arts! i oferirà una copa de cortesia als assistents.             Sobre la col·laboració amb ICEC   L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota el paraigua de Catalan Arts!, el portal de les indústries culturals catalanes, amb una important xarxa d’oficines a Europa amb seus a Berlín, Brussel·les, Londres i París,  treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura. La DO Catalunya hi és present en aquestes trobades per tal d’acompanyar als agents culturals i maridar les seves propostes artístiques amb els seus vins.   La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Amb aquesta col·laboració es busca continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país alhora que es mariden altres manifestacions culturals i artístiques.

                                                                                  18 d’octubre de 2018, Barcelona

La DO Catalunya viatja a Cannes per participar al MIPCOM + Col·laboració Enoaula

Del 15 al 18 d’octubre els vins de la Denominació d’Origen Catalunya viatjaran a Cannes per donar suport a la presència de la indústria catalana al MIPCOM, el Mercat Internacional de Programes de Comunicacions. Aquesta acció s’emmarca dins la col·laboració de la DO Catalunya amb la plataforma Catalan Arts! de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), que treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals.   El MIPCOM és una fira anual que tradicionalment se celebra a l’octubre, dirigida sobretot a la industria de la televisió, els representants dels principals estudis i emissores utilitzen l’esdeveniment com a plataforma per comprar i vendre els seus nous programes i formats. No hi falten tampoc les presentacions i debats per parlar de les noves tendències del mercat. El 2016, la DO Catalunya ja va col·laborar amb l’ICEC en un esdeveniment celebrat en el marc del MIPTV, una fira de característiques similars al MIPCOM.   En aquesta ocasió, la Denominació d’Origen Catalunya estarà present al cocktail de presentació de la industria catalana present al mercat, que se celebrarà el 15 d’octubre.     Sobre la col·laboració amb ICEC   L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota el paraigua de Catalan Arts!, el portal de les indústries culturals catalanes, amb una important xarxa d’oficines a Europa amb seus a Berlín, Brussel·les, Londres i París,  treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura. La DO Catalunya hi és present en aquestes trobades per tal d’acompanyar als agents culturals i maridar les seves propostes artístiques amb els seus vins.   La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Amb aquesta col·laboració es busca continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país alhora que es mariden altres manifestacions culturals i artístiques.     La DO Catalunya amb la ENOAULA   Des de la DO Catalunya col·laborem amb aquesta iniciativa, adreçada a tot tipus de professionals relacionats amb el sector vitivinícola, des de la restauració fins l’enoturisme. ENOAULA és un projecte impulsat per Xavi Nolla que es basa en una metodologia ideada per ell mateix: de fàcil comprensió, llenguatge planer, continguts actualitzats i totalment presencial. Si a això hi sumem que la inversió de temps i diners és mínima, la proposta no pot ser més atractiva. El proper curs a començarà el 19 de novembre a Barcelona, sota el títol “Especialista en vins” i s’allargarà durant tres dilluns. Es tracta d’un curs 100% presencial dedicat sobretot a treballadors del món de la restauració, hotels i amants del vi. Les inscripcions són limitades i es poden fer a través de la web www.xavinolla.com.

 11 d’octubre de 2018, Barcelona

Projecció de ``Bohèmia`` al London Spanish Fim Festival i noves presentacions de Vinòmics

El curt ‘Bohèmia’ impulsat per la Denominació d’Origen continua la seva ruta de festivals i, després de triomfar al Long Beach International Film Festival de Nova York -on va rebre el premi del Jurat al Millor Curt en Llengua Estrangera-, ara toca el torn del London Spanish Film Festival.   Es tracta de la 14a edició del Festival, que se celebra de forma paral·lela al Regent Street Cinema i als Cinemes Lumière de Londres del 26 al 30 de setembre i que projectarà un total de 9 pel·lícules, 3 documentals i 3 curts, entre ells Bohèmia, que es projectarà el divendres 28 de setembre.   El London Spanish Film Festival compta ja amb un recorregut de 10 anys dins el panorama audiovisual independent de Londres, i al llarg de les seves 14 edicions ha servit com a plataforma per a presentar al públic anglosaxó diverses produccions catalanes -7 en total aquest any-.     Presentació de Vinòmics al Diví Muntaner   I mentre el curt segueix el seu recorregut de festivals, Vinòmics segueix també amb el seu calendari de presentacions. El proper 4 d’octubre de 18.30 a 20h, Vinòmics es presentarà al Diví Muntaner de Barcelona (Carrer de Muntaner, 92).   La presentació va dirigida als socis del Club TR3SC i el assistents podran gaudir d’un maridatge de vins DO Catalunya amb Vinòmics, acompanyats d’un dels il·lustradors.   Bohèmia, el salt del paper a la gran pantalla   Bohèmia és un projecte de la Denominació d’Origen Catalunya, que neix fruit d’un altre projecte de la DO: Vinòmics, una sèrie d’historietes gràfiques que mariden vi i còmic, i que compta amb dues edicions digitals, recopilades també en una novel·la gràfica: Vinòmics. Relats gràfics amb gust de bon vi.   Bohèmia és la versió cinematogràfica del vinòmic homònim de David Morancho, un dels 8 autors que van participar en la primera edició de la sèrie que, juntament amb la segona, poden ser consultades al web de la DO Catalunya.   El curt, dirigit per la cineasta Anna Petrus i produït per Jordi Comellas, està protagonitzat per Roger Dalmases (Fermí), Ferran Herrera (para del Fermí) i Bruna Cusí (Anna Mir), guanyadora del Goya a la Millor Actiu Revelació 2018 pel seu paper a la pel·lícula Estiu 1993.

Barcelona, 26 de setembre de 2018

S'obren les inscripcions per al 6è Concurs BlocDOCat amb noves categories de participació

La Denominació d’Origen Catalunya organitza el 6è Concurs BlocDOCat, que enguany presenta novetats respecte a les categories de participació.   La finalitat del concurs ha estat sempre la de reconèixer i premiar la difusió dels valors de la cultura del vi i concretament del vi català, seguint sempre una visió innovadora i creativa. Seguint aquest criteri, la DO Catalunya vol reconèixer els espais virtuals que serveixen com a plataforma de reflexió, divulgació o intercanvi d’opinions i sobretot els nous suports i canals que han aparegut els darrers anys.   Per això, la DO Catalunya premiarà en el 6è Concurs BlocDOCat tres categories:

 • Millor text sobre #vicatalà i cultura vitivinícola
 • Millor vídeo sobre #vicatalà i cultura vitivinícola
 • Millor imatge sobre #vicatalà i cultura vitivinícola

Els tres premis estaran valorats en 2.000€ i qualsevol text, vídeo o imatge presentat a concurs haurà de publicar-se en xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram o YouTube) etiquetant a la DO Catalunya i afegint l’etiqueta #VIBlocDOCat.     Qui hi pot participar?   I hi podran participar tots aquells/es autors/es de text, vídeo o imatge dedicats al món del vi i de la viticultura i que presentin la seva inscripció des del dimecres 19 de setembre fins el diumenge 18 de novembre de 2018 (ambdós inclosos).   A més, el concurs no comptarà amb categories en funció de l’origen / ubicació dels participants. Qualsevol persona, de qualsevol país, podrà presentar-se a qualsevol de les 3 categories establertes i en qualsevol de les llengües permeses en el concurs: català, castellà i anglès.     El calendari del concurs i el jurat   El període d’inscripció va des del dimecres 19 de setembre fins el diumenge 18 de novembre, (ambdós inclosos) i es pot fer a través de la web www.docat.cat emplenant el formulari pertinent per a cada categoria. Per altre banda, la gala d’entrega dels premis es celebrarà al desembre a Barcelona, tot i que el dia exacte i la ubicació es revelaran més endavant.   Un jurat multidisciplinari valorarà totes les candidatures i, en aquesta ocasió, nomenarà un guanyador/a per a cada categoria. Però a més podrà atorgar fins a 2 mencions especials per categoria, si s’escau, que guanyaran uns lots de vins DO Catalunya.   Per a més informació i per a consultar les bases completes del concurs: https://docat.cat/6e-concurs-blocdocat/

Barcelona, 20 de setembre de 2018

Hotels amb DO i la Mostra de Vins i Caves de Catalunya

A partir de dilluns se celebra a Barcelona la setena edició de la Setmana dels vins catalans als hotels de Barcelona: Hotels amb DO. Una iniciativa del Gremi d’Hotels de  Barcelona juntament amb l’INCAVI, que del 17 al 23 de setembre oferirà tastos de vi de les diferents denominacions d’origen als hotels més emblemàtics de la ciutat.   Enguany, la Denominació d’Origen Catalunya tindrà el seu espai a l’Hotel OD Barcelona (Carrer d’Aragó, 300), i els tastos seran dimecres 19 i divendres 21 (a partir de les 19h) a la Vinoteca. Un espai molt acollidor obert al públic, amb llum natural i amb un característic disseny minimalista, seguint la línia del OD. Les dues sessions estaran guiades per una sumiller de la DO, i en elles es podran tastar fins a 6 referències vinícoles de la DO Catalunya..   Setmana dedicada al vi amb DO   Per acabar-ho d’arrodonir, tots els participants dels Hotels amb DO seran obsequiats amb una invitació par la 38a Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que se celebrarà a Barcelona dels dies 21 al 24 de setembre en el moll que connecta amb el passeig del Port Olímpic, entre la Torre Mapfre i l’Hotel Arts. La Mostra acollirà una setantena de cellers de les 12 DO Catalanes.

Barcelona, 13 de setembre de 2018

Bones previsions de verema a la Denominació d'Origen Catalunya

Els cellers de la Denominació d’Origen Catalunya comencen aquests dies a veremar amb molt bones expectatives pel que fa a la producció, que s’espera que sigui superior a la de l’any passat i molt propera al que es consideraria un any normal a la DO Catalunya.   Aquesta bona previsió en quantitat de collita respon a una sortida de raïms per cep, en termes generals, superior a la que es va produir l’any passat i a una pluviometria favorable durant  bona part del cicle de la vinya. No s’han produït reduccions del granat que puguin acabar tenint conseqüències destacades sobre la producció global final. I les incidències per pedregada i gelades primaverals, puntuals, tampoc han estat rellevants. Sí que hi ha hagut certa pressió de míldiu, afectant fulles i raïms abans de floració allà on no s’ha protegit el cultiu adequadament, però amb poca afectació final a la quantitat.   A més d’unes bones xifres pel que fa al volum, s’espera que el raïm d’enguany aconsegueixi també una gran qualitat. El procés de maduració del raïm avança a bon ritme i en equilibri, amb la consecució de bons graus i el manteniment de bones acideses. Les perspectives pel que fa a aromes, color i estructura en els vins que s’obtindran són molt engrescadores. I l’afectació per malalties fúngiques, de moment, no està donant problemes.   Pel que fa a la successió d’estadis fenològics, si bé en algunes zones s’estava detectant un retard que podia superar el parell de setmanes respecte a l’any passat, la forta onada de calor dels primers dies d’agost ha ajudat a escurçar aquesta diferència, de manera que finalment l’inici de verema arrenca entre 7 i 10 dies més tard que en 2017.

Reus, 31 d’agost de 2018

Rècord de participació en la ruta de vins de la DO Catalunya a les Festes de Gràcia

La Denominació d’Origen Catalunya tanca una nova edició de la ruta de vins que celebra cada any en el marc de les festes del barri de Gràcia de Barcelona, enguany amb èxit de participació de públic als 11 punts que han conformat la ruta.   Sota el lema ‘A cada carrer, tasta un vi’, la DO Catalunya ha organitzat cada tarda un tast guiat de la referència vinícola corresponent a cada un dels carrers, de manera que els assistents han pogut conèixer de primera mà les característiques dels vins així com les de la mateixa DO. Un públic entregat i interessat en el món del vi que ha fet que la ruta d’enguany hagi estat tot un èxit.   També el macrotast d’aquesta edició ha estat un èxit, amb la participació de més d’una cinquantena de persones malgrat les intenses pluges. Organitzat un any més en col·laboració amb l’entitat cultural i gastronòmica El Gargol Graciòs, els cinc vins que es van tastar van tenir una molt bona acollida per part dels assistents.   I els vins de la DO Catalunya han estat també protagonistes a l’hora dels guardons. I és que, un any més, els finalistes i guanyadors de les balconades s’han endut un lot de vins com a recompensa per l’esforç i la dedicació a la Festa Major de Gràcia, una festa declarada d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, i amb la qual la DO Catalunya porta col·laborant 7 anys.

Barcelona, 22 d’agost de 2018

El curt ``Bohèmia`` de la DO Catalunya guanya el Premi del Jurat al Festival de Cinema de Nova York

El curt impulsat per la Denominació d’Origen Catalunya “Bohèmia” ha guanyat el Premi del Jurat al Millor Curt en Llengua Estrangera al Long Beach International Film Festival de Nova York. Es tracta d’un dels reconeixements més destacats a nivell internacional en el món del curt.

 

Bohèmia, curt que la DO Catalunya va pre-estrenar als cinemes Phenomena de Barcelona el passat mes de desembre, està dirigit per l’Anna Petrus, produït per Jordi Comellas, i protagonitzat per la darrera guanyadora dels Premis Goya a la Millor Actriu Revelació, Bruna Cusí, i per Roger Dalmases i Ferran Herrera.

 

El curt de la DO Catalunya explica un passatge en la vida del jove Fermí a la Catalunya vitivinícola dels anys 20, amb l’arribada d’Anna Mir, una pintora qui desperta en l’adolescent la passió per l’art i la pintura, al temps que ell li descobreix a ella l’únic món que coneix: el de les vinyes i el vi. Bohèmia és l’adaptació del Vinomic de David Morancho, un dels 14 “relats gràfics amb gust de bon vi” que la DO Catalunya ha anat publicant en els darrers 2 anys amb la coordinació de l’autor Raúl Deamo, en una acció que pretén reivindicar el vi com a una expressió cultural més i que ha fet el salt a la novel·la gràfica recentment (Norma Comics). David Morancho, a més, és l’autor del cartell del curt. El matrimoni vi i cinema que suposa el curt signat per l’Anna Petrus és una nova aposta en aquest aspecte.

 

Bohèmia ha arribat al Festival de Nova York després de recollir molt bones crítiques de la premsa especialitzada en les projeccions de Festivals a Barcelona i Menorca. El proper mes de setembre la cita serà a Londres.

 

Reus, 10 d’agost de 2018

La Festa Major de Gràcia, un clàssic per els vins de la DO Catalunya

Arriba la 7a edició de la Ruta de Vins DO Catalunya de la Festa Major de Gràcia, una setmana on a cada carrer es podrà tastar un vi diferent de la DO

 

La Denominació d’Origen (DO) Catalunya organitza per setè any consecutiu la Ruta dels Vins amb el lema A cada carrer, tasta un vi en el marc de la Festa Major de Gràcia (Barcelona) que té lloc entre el 15 i el 21 d’agost. En aquesta edició hi haurà un total de 11 punts de ruta, on participaran els següents carrers: Joan Blanques de Baix, Ciudad Real, Berga, Perill, Joan Blanques de baix de tot, Maspons, Plaça Poble Romaní, Providència, Plaça Rovira, Puigmartí i Alzina. Cada tarda, a les 19h i a les 20h, es realitzarà a un carrer guarnit concret el tast guiat de la referència que correspongui al punt de la ruta. Així, al llarg dels dies els visitants podran conèixer de primera mà les característiques de la DO Catalunya, els cellers i els vins que s’hi emparen. A més a més, enguany, cada tast guiat de vi es maridarà amb una Bacuspèdia diferent. La Bacuspèdia és la nostra enciclopèdia animada que explica conceptes al voltant del món del vi i amb la qual la DO Catalunya vol contribuir a fer difusió sobre la cultura del vi, desmitificant-la i fent-la més propera a tots els públics.

 

D’altra banda, i com ja és tradició, el dia que es realitzarà el gran tast serà el 17 d’agost (a les 19 hores), on es tastaran cinc referències de vi durant una hora aproximadament. Una activitat amb places limitades, que tindrà lloc a l’Espai Tasta-Gràcia (Jardins Manuel Torrente del C/ Alzina) en col·laboració amb l’entitat cultural i gastronòmica el Cargol Graciós.

 

Concurs de fotografies amb #MésGràcia de la #RutadevinsDOCat

 

La DO Catalunya des de fa dos anys organitza també un concurs de fotografies compartides a xarxes socials tot prenent vins de la DO Catalunya als diferents punts de la ruta dels vins de Gràcia. Entre els participants se sortejarà un lot de vins de la DO.

 

La DO Catalunya participa en aquesta popular festa major del barri barceloní amb l’objectiu de promoure la cultura del vi com a part inseparable de la gastronomia catalana, de la seva història i tradició. En aquest sentit, des de la DO sempre s’aposta pel consum moderat i pels principis que regeixen la campanya europea del Wine in Moderation.

 

Barcelona, 8 d’agost de 2018

La DO Catalunya torna a Catalunya Ràdio aquest estiu de la mà d'Empar Moliner

La Denominació d’Origen Catalunya torna a Catalunya Ràdio aquest estiu per apropar el món del vi als oients de la cadena de la mà de la periodista i escriptora Empar Moliner qui, per cinquè any consecutiu, agafa el timó del programa Tast Vertical que estrena temporada aquest dissabte 28 de juliol i que enguany, a més, farà doblet: dissabtes i diumenges de 13 a 14h.

 

L’Empar Moliner estarà acompanyada un any més pel cantautor Àlex Torío i pel periodista especialitzat i sommelier Ramon Francàs, que al llarg de l’estiu tractaran diversos temes que ajudaran a fer difusió de la cultura del vi amb un estil fresc i informal.

 

Els vins i vinagres catalans que s’han servit als sopars de gala dels premis Nobel a Estocolm, sommeliers i enòlegs internacionals que treballen a Catalunya, els vins d’alçada nascuts per combatre el canvi climàtic o què demanen els clients a les botigues de vins són alguns dels temes que es tractaran al llarg d’aquesta nova temprada per la qual també desfilaran personatges coneguts com ara els actors Carlos Latre o Toni Albà entre altres.

Barcelona, 24 de juliol de 2018

La Denominació d'Origen Catalunya participa en la tercera edició del Festival de Cinema de Menorca
 • El curtmetratge Bohèmia, dirigit per la menorquina Anna Petrus, participa en la secció oficial del festival
 • El projecte Vinòmics, la Bacuspedia i els vins de la DO Catalunya tindran també el seu espai durant el festival

La Denominació d’Origen Catalunya es trasllada a les Illes Balears per participar en la 3a edició del Festival de Cinema de Menorca, que enguany se celebra del 16 al 21 de juliol. Durant la setmana, es podrà gaudir d’una programació cinematogràfica internacional i balear, amb projeccions a espais singular de Menorca, molts d’ells a l’aire lliure, i on hi haurà també debats i activitats per a tots els públics.

 

Bohèmia, el curt dirigit per la cineasta menorquina Anna Petrus i basat en el Vinòmic homònim de David Morancho, participa en la secció oficial del concurs Balears en Curt I, que se celebra a la petita Illa del  Llatzeret dijous 19 de juliol a partir de les 18h. En aquesta secció del Festival hi participen curtmetratges amb origen a les Illes Balears, i el curt de la DO Catalunya competirà amb altres obres com La estación, de Javier Chacártegui, Hoissuru d’Armand Rovira o A mitges de Dani Seguí, entre altres.

 

Produït per Jordi Comellas, productor i director del Zoom Festival i president de Catalunya Film Festivals, i protagonitzat per Roger Dalmases, Ferran Herrera i Bruna Cusí, guanyadora del Goya a Millor Actriu Revelació pel seu paper a Estiu 1993, Bohèmia narra la història del petit Fermí qui, a la Catalunya rural dels anys 20 veu com canvia la seva vida amb l’arribada d’Anna Mir, una pintora que desperta en l’adolescent la passió per l’art i la pintura, al temps que ell li descobreix a ella l’únic món que coneix: el de les vinyes i el vi.

 

Presentació del projecte Vinòmics

A més de les projeccions cinematogràfiques, el Festival de Cinema de Menorca organitza també tot un seguit d’activitats paral·leles emmarcades a les iniciatives SomLab i SomOci, aquesta segona lligada amb la gastronomia.

 

Els Vinòmics de la DO Catalunya seran uns dels protagonistes d’aquesta agenda paral·lela d’activitats. Serà divendres 20 de juliol a partir de les 12h al Mercat del Claustre de Maó. Els assistents podran gaudir d’un maridatge de vins i còmics per conèixer de primera mà un dels projectes més importants per a la DO Catalunya al llarg dels últims dos anys.

 

Vinòmics, que arrencava com un projecte digital el maig del 2016, ha donat lloc a dues temporades que es poden llegir al web de la DO Catalunya, i que han acabat recopilades en el llibre Vinòmics. Relats Gràfics amb gust de bon vi, editat per Norma Editorial, i que veia el llum a principis d’aquest any.

 

Vinòmics ha donat pas a altres projectes d’il·lustració a la DO Catalunya. És el cas de la Bacuspedia, una enciclopèdia que explica diferents conceptes vinícoles mitjançant l’animació, i amb la qual la DO Catalunya vol contribuir a fer difusió sobre la cultura del vi, desmitificant-la i fent-la més propera a tots els públics.

 

Els participants al Festival de Cinema de Menorca podran gaudir també d’alguns dels clips de la Bacuspedia, que es passaran abans de les projeccions que conformen les diferents seccions oficials del Festival.

 

També els vins de la DO Catalunya hi seran presents durant aquesta setmana cultural a Menorca. Serà maridant les projeccions de les seccions competitives Balears en Curt Ficció i Documental del Festival: dijous 19 de juliol (19:30h) a l’Illa del Llatzeret, i divendres 20 de juliol (20:30h) al pati de Sant Francesc, a Maó.

Barcelona, 12 de juliol de 2018

La DO Catalunya es trasllada a la Borbonya per participar al festival ‘CHALON DANS LA RUE’

La Denominació d’Origen Catalunya continua promocionant els espectacles culturals amb segell català de la mà de la plataforma Catalan Arts! de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). Aquest mes el viatge és cap a la Borgonya francesa per participar en el festival de carrer Chalon dans la Rue, que se celebra a la localitat francesa Chalon-sur-Saône del 18 al 22 de juliol.

 

Chalon dans la Rue és un dels festivals de teatre de carrer més importants del territori francès. L’any passat va acollir 200.000 espectadors que van assistir als més de 1.000 espectacles programats de teatre, circ, dansa… Enguany, per segon any consecutiu, Catalan Arts! organitza un aperitiu professional divendres 20 de juliol per donar més projecció a les 4 companyies catalanes que participen en el festival.

 

Els vins de la DO Catalunya seran els encarregats de maridar aquest acte de networking que busca facilitar la trobada d’aquestes companyies amb els professionals que assisteixen a la fira: programadors, directors artístics de festivals… al mateix temps que es potencia la imatge de Catalunya com a territori creatiu en el sector de les arts de carrer.

 

Trobada de networking al Festival GREC aquest divendres

Aquesta mateixa setmana els vins de la DO Catalunya estaran presents també en un dels actes de networking que s’organitzen aquests dies a Barcelona amb motiu de la celebració del Festival GREC. A l’acte, que tindrà lloc aquest divendres 6 de juliol a l’Antic Teatre, es presentaran 7 projectes de companyies escèniques catalanes que responen a espectacles que participen en el festival GREC i altres amb projecció internacional.

 

Sobre el projecte

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota el paraigua de Catalan Arts!, el portal de les indústries culturals catalanes, amb una important xarxa d’oficines a Europa amb seus a Berlín, Brussel·les, Londres i París,  treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura. La DO Catalunya hi és present en aquestes trobades per tal d’acompanyar als agents culturals i maridar les seves propostes artístiques amb els seus vins.

 

La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Amb aquesta col·laboració es busca continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país alhora que es mariden altres manifestacions culturals i artístiques.

Barcelona, 5 de juliol de 2018

Els vins de la DO Catalunya surten al carrer aquest estiu

Un any més, la Denominació d’Origen Catalunya sortirà al carrer per maridar un estiu ple d’activitats culturals i lúdiques arreu del territori. Cinema, teatre, llibres, música i festes populars tindran els vins de la DO Catalunya com a company de viatge per donar difusió a la cultura en totes les seves expressions.

 

El calendari d’accions arrenca aquest mateix divendres 29 amb la inauguració de la 16a edició de Cinema a la Fresca de la Sala Montjuïc i la projecció de la pel·lícula Tierra firme, de Carlos Marqués-Marcet, i el concert de Mazoni, un dels grans noms de l’escena pop catalana. Els vins de la DO Catalunya estaran maridant tota la programació d’aquesta 16a edició, que finalitzarà el 3 d’agost amb una pel·lícula sorpresa com és ja habitual al festival. I pels que vulguin conèixer una mica més els vins de la DO Catalunya així com la història del Castell de Montjuïc, el dilluns 9 de juliol la DO organitza un tast de vins amb visita al castell just abans d’obrir portes per a la sessió d’aquell dia.

 

El mes de juliol tornarà a ser temps de llibres amb una nova edició de Biblioteques amb DO, la iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb l’INCAVI. Enguany, la DO Catalunya serà present a dues biblioteques: l’habitual Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus, i la biblioteca de Barcelona, Horta – Can Mariner. Pel que fa a Reus, les activitats maridades amb els vins de la DO arrencaran dilluns 9 de juliol amb una trobada amb Eduard Iniesta, que interpretarà amb música i veu les grans obres literàries que l’han influenciat. Paraula, música i vi seran la combinació perfecta per gaudir de cada una de les trobades que tindran lloc els dilluns de juliol a partir de les 20h a la biblioteca.

 

Pel que fa a les trobades a la biblioteca Horta – Can Mariner, començaran el proper dilluns 2 de juliol (19h) amb una xerrada-audició-tast al voltant de l’òpera, de la mà del músic i periodista David Puertas. Els fans de Vinòmics tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà el projecte en una trobada amb Raúl Deamo, coordinador de la iniciativa. Serà dijous 5 de juliol a les 19h. I ja per acabar, dijous 12 (19h) tindrà lloc una de les accions més esperades d’enguany: Mots i Vi. Quan les paraules surten per la boca, el got de vi espera per entrar-hi, un joc a càrrec de Màrius Serra a l’estil del seu Enigmàrius i amb premis pels guanyadors.

 

Al juliol tindrà lloc també un dels espectacles més esperats al Terrats en Cultura d’aquesta temporada: el concert de Sidonie, que pujaran als terrats per celebrar els seus 20 anys a la música. Serà dijous 19 de juliol a les 20:30h, com sempre, en un terrat secret i amb el suport de la DO Catalunya. I divendres 27 serà el dia en què els vins de la DO Catalunya passaran a formar part de l’espectacle, maridant la proposta musical de Daniel Lumbreras, artista amb tints de música africana, celta o brasilera, i que canta improvisant fonemes. Els vins de la DO Catalunya formaran part de l’actuació per tal de crear un clima únic.

 

També el teatre tindrà cabuda aquest estiu. Serà a La Seca Espai Brossa, on es podran trobar els vins de la DO Catalunya en format copa de cortesia per als assistents a les estrenes de Flou Papagayo / Mumusic Circus, de Clara Poch i Marçal Calvet; i Quan no tocàvem de peus a terra, de Circ Pistolet, dos espectacles de circ diferents i propers, que s’estrenaran el 5 i el 18 de juliol respectivament.

 

Entre els clàssics de cada estiu es troben els Divendres DiVins, una iniciativa que té com a objectiu posar en valor espais patrimonials i la seva relació amb les denominacions d’origen de la demarcació de Tarragona. Enguany, la DO Catalunya ha escollit la ruta Reus Modernista, amb visita a l’Estació Enològica, seu de la pròpia DO, la Casa Gasull i la Casa Rull. L’artista escollida per a aquesta trobada, que tindrà lloc el 20 de juliol a les 19:30h, és Maria Vera amb la seva proposta Em revé el teu gust, un espectacle multidisciplinari que combina la poesia eròtica amb el teatre, la dansa contemporània i la música, i que es desenvoluparà en dos actes: al terrat de la Casa Gasull i als jardins de la Casa Rull.

I per acabar, un any més, torna la Ruta de Vins de la DO Catalunya a la Festa Major de Gràcia, que enguany se celebra del 15 al 21 d’agost. Per setè any consecutiu, la DO Catalunya tornarà a ser present als carrers del barri per donar a conèixer els seus vins amb una sèrie de tastos guiats en format ruta de vins que enguany comptarà amb 10 punts situats a 10 carrers diferents. A més, el divendres 17 d’agost, la DO Catalunya tornarà a oferir el seu tradicional tast en col·laboració amb l’associació cultural i gastronòmica El Cargol Graciós.

 

En definitiva, un estiu ple d’activitats per a tots els públics, amb la cultura general com a bandera i la difusió de la cultura del vi com a objectiu final.

 

Barcelona, 28 de juny de 2018

La DO Catalunya col·labora amb el periodista Carlos Delgado al 'Classic Wine Jazz 2018'

La Denominació d’Origen Catalunya s’uneix al periodista Carlos Delgado, reconegut crític de vins i Premi Nacional de Gastronomia, en l’edició d’enguany del Classic Wine Jazz, el tast-concert que el periodista organitza des de fa 3 anys, i que el proper 7 de juny recala a l’Hotel Majestic de Barcelona.

 

Classic Wine Jazz és una proposta que fusiona vi i música, generant una experiència sensorial que crea un suggestiu món d’aromes, gustos i sensacions tàctils. Els assistents podran tastar fins a 10 referències de les principals zones vitivinícoles de l’estat, acompanyades pel diàleg musical dels pianistes Iñaki Salvador i Alexis Delgado, que tocaran una selecció d’obres de Juan Sebastian Bach en una interpretació que uneix jazz i música clàssica.

 

Carlos Delgado, que defineix el vi com a “música líquida”, és el creador d’aquest tast-concert que, en paraules del mateix Delgado, portarà als assistents a “escoltar la melodia de les aromes i assaborir l’harmonia de la música”.

 

Barcelona, 5 de juny de 2018

La DO Catalunya participa de nou als actes de networking del Primavera Sound

Per segon any consecutiu, els vins de la Denominació d’Origen Catalunya tornaran a ser presents als actes de networking del festival Primavera Sound a través del Primavera Pro, un punt de trobada global per a la indústria musical actual, que es dóna cita aquesta setmana a Barcelona.

 

El Primavera Pro concentra en 5 dies diferents actes de networking, debats, tallers… La DO Catalunya hi serà present dijous 31 a l’acte que se celebrà a la Sala Mirador del CCCB, una trobada exclusiva entre premsa internacional i els mànagers dels grups catalans programats a l’edició d’enguany del festival.

 

Aquesta participació s’emmarca dins la col·laboració de la DO Catalunya amb la plataforma Catalan Arts! de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals i promocionar així els projectes relacionats amb el món de la cultura.

 

Mostra Internacional de Films de Dones

 

La Mostra Internacional de Films de Dones arriba enguany a la seva 26a edició, projectant un any més les obres cinematogràfiques de cineastes pioneres, innovadores o poc conegudes i convidant a debatre sobre els nous llenguatges que sorgeixen de la creativitat femenina.

 

La DO Catalunya se suma un any més a aquesta cita, i serà present a 4 de les accions del festival. La primera de les cites serà aquest proper dijous 31 de maig amb la projecció d’Improvisaciones de una ardilla, de Virginia García del Pino. A les 21:30h a la plaça de la Virreina. Durant la projecció, els assistents podran gaudir dels vins de la DO Catalunya.

 

Durant el mes de juny hi haurà dues cites més, el 9 i el 21 de juny. El dissabte 9, de 13h a 15h se celebra un vermut a la Sala Apolo, amb una performance audiovisual a càrrec de les cineastes Xiana do Teixeiro i Marta Grimalt, i la música d’Irma Marco. I el dijous 21, una nova projecció dins la secció Cortos en Femenino: Sé lo que quieras, de Marisa Crespo. A les 21:45 a la plaça Sant Pere.

 

L’última de les cites serà el 12 de juliol, dins l’apartat de Panorama Internacional, amb la projecció del film Binaria, dels argentins Carolina Rimini i Gustavo Galuppo. Serà també a la plaça Sant Pere, a les 21:45 i, com a les anteriors ocasions, els assistents podran gaudir d’una copa de vi, cortesia de la DO Catalunya.

 

Barcelona, 29 de maig de 2018

La DO Catalunya projecta 'Bohèmia' en el marc de la Fira Temps de Vi

La Denominació d’Origen Catalunya projectarà el proper dijous 31 de maig a Vilanova i la Geltrú el curtmetratge Bohèmia, un treball cinematogràfic basat en el  vinòmic homònim de David Morancho, i un dels projectes estrella de la DO per a aquesta temporada.

L’acte tindrà lloc a la biblioteca del Museu Víctor Balaguer a les 19:30h. Un  cop finalitzada la projecció del curt, els assistents a l’acte podran gaudir d’un col·loqui amb l’Anna Petrus, directora del curt. A continuació, es farà un tast de vins als jardins del museu, amb música i una proposta gastronòmica de proximitat.

Produït per Jordi Comellas, productor i director del Zoom Festival i president de Catalunya Film Festivals, i dirigit per la cineasta Anna Petrus, Bohèmia està protagonitzat per Roger Dalmases, Ferran Herrera i Bruna Cusí, una de les protagonistes d’Estiu 1993, que li va valdre el Goya a Millor Actriu Revelació d’enguany.

Bohèmia és la història del petit Fermí qui, a la Catalunya rural dels anys 20 veu com canvia la seva vida amb l’arribada d’Anna Mir, una pintora que desperta en l’adolescent la passió per l’art i la pintura, al temps que ell li descobreix a ella l’únic món que coneix: el de les vinyes i el vi.

La Denominació d’Origen Catalunya torna així un any més a la fira Temps de Vi, per la qual fa anys que aposta per tractar-se d’un marc ideal pel que fa a la seva afluència i públic: una fira que es caracteritza per atraure un públic jove gràcies, a més de a la seva oferta vinícola, a les propostes musicals i gastronòmiques.

Barcelona, 24 de maig de 2018

La DO Catalunya col·labora amb la Fira Trapezi de Reus de la mà de l'ICEC

Per segon any consecutiu, la Denominació d’Origen Catalunya col·labora amb la fira Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya que se celebra cada any a Reus, seu de la DO Catalunya, i que any rere any omple els carrers i els teatres de la ciutat, transformant Reus en una gran pista de circ.

Aquesta participació s’emmarca dins la col·laboració de la DO Catalunya amb la plataforma Catalan Arts! de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), que treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals, per promocionar així els projectes relacionats amb el món de la cultura.

Els vins de la DO Catalunya seran els encarregats de maridar el dinar professional d’una fira que es troba entre els 6 mercats estratègics del Departament de Cultura de la Generalitat, i que és un punt de referència per als programadors i professionals del sector, així com per als amants del món del circ.

Marché du Film, del 8 al 20 de maig

Aquesta mateixa setmana se celebra també el Marché International du Film, el mercat de cinema més gran d’Europa, que té lloc en paral·lel al Festival de Cinema de Cannes. La DO Catalunya serà present de nou en aquest esdeveniment per celebrar l’estrena del film català seleccionat al festival: Petra, de Jaime Rosales.

La celebració tindrà lloc a l’estand de Catalan Films aquest divendres 11 de maig, on els assistents podran brindar amb els vins de la DO Catalunya per l’estrena del film català.

Sobre el projecte

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota el paraigua de Catalan Arts, el portal de les indústries culturals catalanes, amb una important xarxa d’oficines a Europa amb seus a Berlín, Brussel·les, Londres i París,  treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura. La DO Catalunya hi és present en aquestes trobades per tal d’acompanyar als agents culturals i maridar les seves propostes artístiques amb els seus vins.

La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Amb aquesta col·laboració es busca continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país alhora que es mariden altres manifestacions culturals i artístiques.

Barcelona, 8 de maig de 2018

La DO Catalunya se suma per segon any consecutiu al Dia Moviment Vi D.O.

El proper dissabte 12 maig, la Denominació d’Origen Catalunya se sumarà a la segona edició del Dia Moviment Vi DO, una jornada festiva i popular que gira al voltant del vi i que té com a acte central un brindis multitudinari i simultani a les 29 zones vitivinícoles que participen d’aquesta jornada.

La celebració tindrà lloc als jardins de l’Estació Enològica (Passeig Sunyer 4-6) de Reus, seu de la DO Catalunya, i arrencarà a les 12h. El brindis col·lectiu tindrà lloc a les 13:30h, moment en que les 29 DDOO que hi participen faran un gran brindis pel vi amb DO des dels seus respectius actes.

Els assistents podran tastar una àmplia gamma de vins de la DO Catalunya, i maridar-los amb una proposta gastronòmica de proximitat i música en directe. També els més petits podran sumar-se a la festa, amb un tast de most especial per a ells.

L’objectiu d’aquesta jornada és retre un homenatge als productors vitivinícoles, reconèixer la importància del vi de qualitat i apropar el vi amb DO al públic en general i als joves en particular. I és que el vi és part de la nostra cultura, de la nostra història, de la nostra dieta i de les nostres celebracions.

Reus, 3 de maig de 2018

Nova temporada de Terrats en Cultura amb la DO Catalunya

Aquest cap de setmana arrenca a Barcelona la 6a temporada de Terrats en Cultura i, un any més, els vins de la Denominació d’Origen Catalunya seran presents per tal de maridar els diferents espectacles culturals. Organitzats per l’associació Coincidències, els Terrats en Cultura són una sèrie d’activitats que transcorren en diferents terrats de la ciutat de Barcelona i que giren al voltant de la música, el teatre, les arts del moviment i la poesia.

El programa d’aquesta sisena edició està compost per un total d’11 propostes de música, teatre i dansa, i arrenca aquest divendres dia 4 a Barcelona amb Delafé Nu, un espectacle de música i poesia protagonitzat per Oscar D’Aniello (membre del grup Delafé y las Flores Azules) i la música al piano de Rafel Plana.

Com cada any, la DO Catalunya serà també coprotagonista d’un dels espectacles de la temporada. Serà el divendres 27 de juliol, quan maridarà la proposta musical de Daniel Lumbreras, artista amb tints de música africana, celta o brasilera, i que canta improvisant fonemes. Els vins de la DO Catalunya acompanyaran l’espectacle per tal de crear un clima únic.

L’agenda d’aquesta sisena edició dels Terrats en Cultura finalitzarà com és ja tradició la Nit del Piromusical, amb un concert de Donallop, el final de les festes de la ciutat de Barcelona, i els vins de la DO Catalunya maridant l’espectacle.

 Barcelona, 3 de maig de 2018

Vinòmics es trasllada a Madrid per celebrar la Nit dels Llibres

La Denominació d’Origen Catalunya viatja aquest cap de setmana fins a Madrid per celebrar per segon any consecutiu La Nit dels Llibres, amb la publicació en paper de Vinòmics. Relats gràfics amb gust a bon vi, una novel·la gràfica que recull en paper les dues edicions del projecte publicades fins ara en digital.

Durant tot el cap de setmana hi haurà una ruta de vins DO Catalunya en diferents bars del carrer Palma, al barri de Malasaña, i es podrà visitar una exposició dedicada als Vinòmics, que es trobarà al mateix carrer, entre els números 66 i 76, de 13h a 18h.

Aquest cap de setmana dedicat a la DO Catalunya arrenca aquesta mateixa tarda amb un petit acte de presentació del projecte Vinòmics i una degustació de vins de la DO Catalunya al mateix carrer Palma.

L’associació de bars del carrer ha volgut amb aquesta acció fer un petit homenatge als vins de la DO Catalunya, així com al treball dut a terme amb el projecte Vinòmics, que busca fer difusió de la cultura del vi a través d’una disciplina poc utilitzada en el sector com són els còmics.

Vinòmics. Relats gràfics amb gust de bon vi

Vinòmics. Relats gràfics amb gust a bon vi és una novel·la gràfica que uneix diferents estils de còmic, abastant gèneres tan dispars com la comèdia, el costumisme, la ciència-ficció, el gènere negre, l’erotisme o l’assaig. 14 històries curtes en què l’elegant sobrietat dels colors fa que destaqui l’element protagonista: el vi, leitmotiv d’aquest projecte que va néixer amb la voluntat d’apropar la cultura del vi a diferents públics mitjançant una disciplina artística tradicionalment poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país.

Maribel Carod, Jorge Carrión, Danide, Raúl Deamo, Manel Fontdevila, Gallardo, Roger Ibáñez, Oriol Malet, Jaime Martín, Albert Monteys, David Morancho, Andrés Palomino, Raule, Ana Belén Rivero, Àlex Roca, Sagar, Martín Tognola i Bea Tormo són els noms propis d’aquest projecte que va néixer com a iniciativa de la DO Catalunya i Raúl Deamo, coordinador del projecte i un gran apassionat del món del vi. A tots aquests noms propis se suma ara el de la il·lustradora Raquel Ródenas, autora de la portada del llibre.

Vinòmics. Relats gràfics amb gust a bon vi incorpora també una sèrie d’extres entre els quals es pot trobar material inèdit com il·lustracions i esbossos del treball dels autors, així com una mostra del procés de acolorit que s’ha seguit en totes les obres, i que contribueix a entendre la subtil i acurada selecció de Pantone utilitzat per a remetre directament al món del vi. Una original i innovadora proposta en el mercat del còmic nacional, amb referents internacionals com Els ignorants o Les gotes de Déu, i que arriba ara a les llibreries per poder ser gaudit de nou.

Sobre el projecte

Vinòmics és un projecte que va néixer el 2016 com una aposta de la DO Catalunya per continuar fent difusió del món del vi mitjançant propostes culturals diverses i amb la premissa que el vi també cultura. Les històries gràfiques que componen aquest projecte, i que ara es muden al paper, es van publicar originalment al web de la DO Catalunya.

Aquest maridatge de vi i còmic ha estat una de les grans apostes de la DO Catalunya a llarg dels dos anys que porta en marxa el projecte. L’èxit ha estat tal que, un dels Vinòmics ha donat també el salt al cinema amb Bohèmia, un curtmetratge basat en el Vinòmic homònim de David Morancho, produït per Jordi Comellas, president de Catalunya Film Festivals, dirigit per la cineasta Anna Petrus, i protagonitzat per Roger Dalmases, Ferran Herrera i Bruna Cusí, guanyadora del Goya a la Millor Actriu Revelació per Estiu 1993.

Barcelona, 20 d’abril de 2018

Vinòmics surt al carrer per Sant Jordi

La Denominació d’Origen Catalunya celebrarà aquest Sant Jordi amb Vinòmics. La novel·la gràfica, editada per Norma Editorial, és un recull de totes les obres publicades en digital en les dues edicions que porta el projecte.

Els autors estaran signant el llibre al Passeig de Sant Joan de Barcelona, a l’estand de Norma Còmics (Passeig de Sant Joan, 9). Per aquí passaran al llarg del dia Miguel Gallardo, Jaime Martín, Andrés Palomino, Martín Tognola, Raúl Deamo, Raquel Ródenas (autora de la portada)…

També a L’Hospitalet de Llobregat hi haurà signatures de Vinòmics, Relats gràfics amb gust de bon vi. Serà a partir de les 19h a l’estand Autors de la Ciutat (Rambla Just Oliveres), on Raúl Deamo i Maribel Carod signaran les seves històries.

Per a aquest Sant Jordi, la DO Catalunya i Norma Editorial trauran a més una edició especial del llibre, que anirà acompanyat d’un vi elaborat per a l’ocasió i una làmina exclusiva.

 Els Vinòmics, també a Madrid

Abans de la diada de Sant Jordi, aquest mateix cap de setmana, els Vinòmics viatjaran fins a Madrid per celebrar el que busca ser un petit homenatge als vins i la feina de la DO Catalunya en el marc de La Noche de los Libros que se celebra cada any a la ciutat en motiu del dia del llibre.

A partir d’avui divendres i fins diumenge hi haurà una ruta de vins DO Catalunya a diferents bars del carrer Palma, al barri de Malasaña, i es podrà visitar una exposició dedicada als Vinòmics que es trobarà al mateix carrer entre els números 66 i 76 de 13h a 18h.

Aquest cap de setmana dedicat a la DO Catalunya comença aquest vespre amb un petit acte de presentació del projecte Vinòmics i una degustació de vins de la DO Catalunya al mateix carrer Palma.

Vinòmics. Relats gràfics amb gust de bon vi

És tracta d’una novel·la gràfica que uneix diferents estils de còmic, abastant gèneres tan dispars com ara la comèdia, el costumisme, la ciència-ficció, el gènere negre, l’erotisme o l’assaig. 14 històries curtes on l’elegant sobrietat dels colors fa que destaqui l’element protagonista: el vi, leitmotiv d’aquest projecte que va néixer amb la voluntat d’apropar la cultura del vi a diferents públics mitjançant una disciplina artística tradicionalment poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país.

Maribel Carod, Jorge Carrión, Danide, Raúl Deamo, Manel Fontdevila, Gallardo, Roger Ibáñez, Oriol Malet, Jaime Martín, Albert Monteys, David Morancho, Andrés Palomino, Raule, Ana Belén Rivero, Àlex Roca, Sagar, Martín Tognola i Bea Tormo són els noms propis d’aquest projecte que va néixer com una iniciativa de la DO Catalunya i Raúl Deamo, coordinador del projecte, i un gran apassionat del món del vi. A tots aquests noms propis se suma ara el de la il·lustradora Raquel Ródenas, autora de la portada del llibre.

Vinòmics. Relats gràfics amb gust de bon vi incorpora també una sèrie d’extres entre els quals es pot trobar material inèdit, com ara il·lustracions i esbossos de la feina dels autors, així com una mostra del procés d’acolorit que s’ha seguit en totes les obres, i que contribueix a entendre la subtil i curosa elecció del Pantone utilitzat per remetre directament al món del vi. Una original i innovadora proposta en el mercat del còmic nacional, amb referents internacionals com Los ignorantes o Las gotas de Dios, i que arriba ara a les llibreries perquè podem tornar a gaudir-lo de nou.

Sobre el projecte

Vinòmics és un projecte que va néixer el 2016 com una aposta de la DO Catalunya per continuar fent difusió del món del vi mitjançant propostes culturals diverses i amb la premissa que el vi també és cultura. Les històries gràfiques que componen aquest projecte, i que ara es muden al paper, es van publicar originalment al web de la DO Catalunya.

Aquest maridatge de vi i còmic ha estat una de les grans apostes de la DO Catalunya al llarg dels dos anys que porta en marxa el projecte. L’èxit ha estat tal que un dels Vinòmics ha donat també el salt al cinema amb Bohèmia, un curtmetratge basat en el Vinòmic homònim de David Morancho, produït per Jordi Comellas, president de Catalunya Film Festivals, dirigit per la cineasta Anna Petrus i protagonitzat per Roger Dalmases, Ferran Herrera i Bruna Cusí, guanyadora del Goya a la Millor Actriu Revelació per Estiu 1993.

Barcelona, 20 d’abril de 2018

Nou cicle de col·laboracions de la DO Catalunya i Catalan Arts

La Denominació d’Origen Catalunya i la plataforma Catalan Arts de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) reprenen aquest mes la seva col·laboració per continuar promocionant els projectes culturals catalans arreu del món. Aquest mes d’abril, la col·laboració arribarà fins a Cannes, amb la fira audiovisual MIPTV; Londres, amb la London Book Fair; La Mostra d’Igualada; i el Sismògraf d’Olot.

MIPTV, del 9 al 12 d’abril

La primera de les accions conjuntes arrenca avui mateix a Cannes. La DO Catalunya es trasllada fins a la ciutat francesa per acompanyar a les empreses audiovisuals catalanes presents al mercat MIPTV. Els vins de la DO maridaran la sessió de networking prevista per establir xarxes entre els assistents. MIPTV és un important esdeveniment de trobada per al mercat global de la televisió i els continguts audiovisuals. Un fòrum per establir xarxes i descobrir les tendències de la indústria de la televisió, el cinema, la producció i la distribució.

London Book Fair, del 10 al 12 d’abril

 La London Book Fair és una fira que gira al voltant del llibre, i que és considerada com un punt de trobada a nivell mundial per a la negociació de drets i la venda i distribució de continguts en canals d’impressió, àudio, televisió, cinema i digital. Enguany la fira se celebra a l’Olympia, on Catalan Arts disposarà d’un estand propi on es podran trobar també els vins de la DO Catalunya.

La Mostra d’Igualada, del 12 al 15 d’abril

A mitjans de mes serà el torn de les arts escèniques de la mà de La Mostra d’Igualada, la fira de teatre infantil i juvenil on tenen cabuda tots els gèneres escènics, des del teatre i la màgia, fins al circ, la dansa, les titelles… La Mostra és la fira de referència d’aquest sector a Catalunya, un aparador que reuneix al voltant de 36.000 espectadors i 700 professionals del sector. Els vins de la DO Catalunya seran presents un any més per amenitzar les trobades entre els professionals presents a la fira.

Sismògraf, del 19 al 22 d’abril

El festival de dansa Sismògraf, que se celebra a la ciutat d’Olot des del 2009, és un dels festivals estratègics per a les arts escèniques de Catalunya, juntament amb la Fira de Tàrrega, La Mostra d’Igualada o el Trapezi de Reus. El festival és, a més, un espai perquè professionals i creadors es trobin i posin en comú els seus interessos. Dinars professionals i trobades de networking que seran acompanyades pels vins de la DO Catalunya.

Sobre el projecte

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota el paraigua de Catalan Arts, el portal de les indústries culturals catalanes, amb una important xarxa d’oficines a Europa amb seus a Berlín, Brussel·les, Londres i París,  treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura. La DO Catalunya hi és present en aquestes trobades per tal d’acompanyar als agents culturals i maridar les seves propostes artístiques amb els seus vins.

La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Amb aquesta col·laboració es busca continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país alhora que es mariden altres manifestacions culturals i artístiques.

 

    Barcelona, 9 d’abril de 2018

Bacuspedia, la nova i original proposta de la DO Catalunya per fer divulgació sobre el món del vi

La Denominació d’Origen Catalunya estrena avui una nova aposta per aquest any que ve carregat de novetats. Es tracta de la Bacuspedia, una enciclopèdia al voltant del món del vi i amb la qual la DO Catalunya vol contribuir a fer difusió sobre la cultura del vi, desmitificant-la i fent-la més propera a tots els públics. La Bacuspedia, que es publicarà periòdicament a la web de la DO Catalunya, explica diferents conceptes vinícoles mitjançant l’animació. D’aquesta manera, la DO Catalunya dóna continuïtat a una línia de treball que va arrencar fa ara 2 anys amb la publicació de la primera edició de Vinòmics. La Bacuspedia arrenca amb la publicació dels dos primers capítols o termes a definir: R de Rosat i A d’Afruitat. Petits clips que intenten aclarir perquè es diu que un vi és afruitat, o defensar l’existència de grans i bons vins rosats, de la mà de personatges animats, alguns dels quals resulten d’allò més familiar. L’autor de les vinyetes de la Bacuspedia és l’il·lustrador i animador Àlex Roca, mentre que darrere dels guions hi ha Raúl Deamo. Tots dos formen part del planter d’autors que conformen Vinòmics. L’Àlex, creador de personatges i històries amb picades d’ull al cinema fantàstic, les sèries de TV i els còmics de culte, ha realitzat animacions per a televisió i cinema, així com a vídeos virals com el conegut Españistán. Per la seva banda, el Raúl és el coordinador de Vinòmics, un projecte que li ha permès unir dues de les seves passions: l’amor pels còmics, on treballa habitualment desenvolupant històries com a guionista, i el seu més recent interès pel món del vi que el va portar a rodar el documental Deconstruint el vi català (2013). Noves seccions a la web de la DO Catalunya La Bacuspedia és un dels elements que formen part de la nova secció de la web de la DO Catalunya: Consells per a wineloves, on es poden trobar també els vídeo-consells de la sommelier Clara Isamat a través de les càpsules Com fer-ho. Produïdes en col·laboració amb La Conca 5.1, un cop al mes Clara Isamat guiarà a tots aquells que vulguin estar informats sobre coses pràctiques com ara com netejar les copes de vi, primer dels capítols publicats i ja disponible a la web de la DO Catalunya.

    Barcelona, 1 de març de 2018

Els Vinòmics de la DO Catalunya salten al paper

La Denominació d’Origen Catalunya continua presentant novetats per aquest any. Al nou distintiu i la nova web se suma ara l’estrena en paper d’un dels projectes estrella de la DO, Vinòmics. Després de l’èxit obtingut en la seva versió online, Vinòmics salta al paper de la mà de Norma Editorial, amb una recopilació de totes les obres publicades en digital en les dues edicions que porta el projecte.   Vinòmics. Relats gràfics amb gust de bon vi és una novel·la gràfica entretinguda i original, que uneix diferents estils de còmic, abastant gèneres tan dispars com ara la comèdia, el costumisme, la ciència-ficció, el gènere negre, l’erotisme o l’assaig. 14 històries curtes on l’elegant sobrietat dels colors fa que destaqui l’element protagonista: el vi, leitmotiv d’aquest projecte que va néixer amb la voluntat d’apropar la cultura del vi a diferents públics mitjançant una disciplina artística tradicionalment poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país.   Maribel Carod, Jorge Carrión, Danide, Raúl Deamo, Manel Fontdevila, Gallardo, Roger Ibáñez, Oriol Malet, Jaime Martín, Albert Monteys, David Morancho, Andrés Palomino, Raule, Ana Belén Rivero, Àlex Roca, Sagar, Martín Tognola i Bea Tormo són els noms propis d’aquest projecte que va néixer com una iniciativa de la DO Catalunya i Raúl Deamo, coordinador del projecte, i un gran apassionat del món del vi. A tots aquests noms propis se suma ara el de la il·lustradora Raquel Ródenas, autora de la portada del llibre. Vinòmics. Relats gràfics amb gust de bon vi incorpora també una sèrie d’extres entre els quals es pot trobar material inèdit, com ara il·lustracions i esbossos de la feina dels autors, així com una mostra del procés d’acolorit que s’ha seguit en totes les obres, i que contribueix a entendre la subtil i curosa elecció del Pantone utilitzat per remetre directament al món del vi. Una original i innovadora proposta en el mercat del còmic nacional, amb referents internacionals com Los ignorantes o Las gotas de Dios, i que arriba ara a les llibreries perquè podem tornar a gaudir-lo de nou. Sobre el projecte Vinòmics és un projecte que va néixer el 2016 com una aposta de la DO Catalunya per continuar fent difusió del món del vi mitjançant propostes culturals diverses i amb la premissa que el vi també és cultura. Les històries gràfiques que componen aquest projecte, i que ara es muden al paper, es van publicar originalment al web de la DO Catalunya.   Aquest maridatge de vi i còmic ha estat una de les grans apostes de la DO Catalunya al llarg dels dos anys que porta en marxa el projecte. L’èxit ha estat tal que un dels Vinòmics ha donat també el salt al cinema amb Bohèmia, un curtmetratge basat en el Vinòmic homònim de David Morancho, produït per Jordi Comellas, president de Catalunya Film Festivals, dirigit per la cineasta Anna Petrus i protagonitzat per Roger Dalmases, Ferran Herrera i Bruna Cusí, guanyadora del Goya a la Millor Actriu Revelació per Estiu 1993.

    Barcelona, 23 de febrer de 2018

La DO Catalunya torna a Gijón per Feten 2018

La Denominació d’Origen Catalunya torna a Gijón per segon any consecutiu per participar a Feten 2018, la Feria Europea de Artes Escénicas para Niños y Niñas, que se celebra aquesta setmana a la ciutat asturiana. Aquesta acció s’emmarca en la col·laboració que la DO Catalunya té amb l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). La fira Feten és el principal mercat estatal especialitzat en les arts escèniques per a públic infantil i juvenil i se celebra a Gijón des de l’any 1991, amb presència de companyies tant nacionals com internacionals, arribant a reunir a 700 professionals del sector. Dintre del programa d’activitats per al públic professional, la Mostra d’Igualada tornarà a presentar les seves novetats i la programació de l’edició d’enguany, que se celebrarà del 12 al 15 d’abril. L’acte de presentació, que tindrà lloc dijous 22, i al qual està previst que assisteixin 150 professionals, comptarà amb els vins de la Denominació d’Origen Catalunya. Sobre la col·laboració L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota el paraigua de Catalunya Creativa (Creative Catalonia), treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura. La DO Catalunya hi és present en aquestes trobades per tal d’acompanyar als agents culturals i maridar les seves propostes artístiques amb els seus vins. La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Amb aquesta col·laboració es busca continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país alhora que es mariden altres manifestacions culturals i artístiques.

    Barcelona, 21 de febrer de 2018

La DO Catalunya estrena nova imatge digital i renova el seu distintiu de qualitat

La Denominació d’Origen Catalunya comença l’any nou renovant-se tant interna com públicament. Entre les dues novetats principals pel que fa al canvi d’imatge està l’estrena d’una nova web, més visual i moderna, i la renovació del distintiu de qualitat.   Passada ja la frontera de la majoria d’edat, ara, en consonància amb els nous temps i amb la voluntat de renovació, la DO Catalunya estrena un nou distintiu per tal d’harmonitzar l’esforç en disseny i packaging dels productes dels més de 220 cellers. De línies més fines i amb els colors més actuals, tot i mantenir la línia cromàtica de la DO, el nou distintiu és un treball del prestigiós estudi barcelonès Xavier Bas Disseny.   Tot aprofitant aquest restyling, la DO Catalunya renova també la seva identitat digital mitjançant un nou web que neix amb vocació d’obrir-se al consumidor final, amb continguts d’interès general i no només específics sobre els vins de la DO. En la línia de la majoria de les accions de promoció de la DO Catalunya, el nou web persegueix que els usuaris puguin apropar-se i gaudir del món del vi català sense necessitat de ser experts, al mateix temps que allarguen la seva estada al web un cop hi accedeixen.   La nova web és fruit d’un procés de reflexió intern al voltant de la importància de tenir un aparador atractiu de cara al consumidor final i, en especial, pensant en els potencials consumidors joves, que tenen altres maneres d’accedir a la informació. Així, la nova web de la DO Catalunya prioritza la senzillesa, amb tocs més actuals i moderns, però sense deixar de banda el contingut. La imatge agafa més protagonisme a través de fotografies i vídeos, buscant una navegació més fluida. La simplicitat arriba també al domini (docat.cat) de manera que resulti més fàcil de recordar i més ràpid i directe.   Pel que fa a novetats en els continguts, la nova web incorpora una secció amb conceptes i curiositats lligats al món del vi, i pensats per al públic final. Amb un llenguatge planer i proper, aquesta secció busca fugir de la rigidesa que caracteritza habitualment el món del vi per arribar a aquells que busquen apropar-se a aquest món. També la secció de la DO Cat en Acció s’actualitza amb la voluntat  de facilitar a l’usuari el coneixement de totes les acciones portades a terme per la DO, i que es poden consultar també en l’agenda disponible.   Un dels reptes de la DO Catalunya en el darrers anys ha estat l’aproximació als consumidors de vi més joves, per sota del 35/40 anys, que tot sovint identifiquen el vi com quelcom allunyat i elitista. És per això que accions com Vinòmics han estat tan importants en l’estratègia de la DO, i per això enguany es desenvoluparan el nous canals i suports, com ara el curt Bohèmia, dirigit per Anna Petrus, produït per Jordi Comelles, i basat en el Vinòmic homònim de David Morancho, el qual recorrerà festivals de cinema i curtmetratge dins i fora del país.   19 anys de DO Catalunya   Des del seu naixement, la DO Catalunya no ha deixat de créixer, tant en volum com en ampolles venudes. Actualment, la DO Catalunya representa el 60% del vi català amb denominació d’origen, amb més de 400 municipis i 226 cellers inscrits.   Pel que fa als números, a l’espera del tancament definitiu de la memòria del 2017, i partint de les dades de venda de distintius de control (61,57 milions d’unitats venudes), la DO Catalunya es manté en els mateixos números de 2016, dades que confirmen el manteniment d’un creixement contingut en uns anys de veremes dures pel que fa a la producció de les vinyes. Aquest fet demostra l’aposta ferma que el sector continua fent per la Denominació d’Origen Catalunya i la confiança que el consumidor hi diposita des de la seva creació.

Barcelona, 25 de gener de 2018

Harmonia Japo-Mediterrània de la DO Catalunya a Enofusión 2018

Del 22 al 24 de gener, la Denominació d’Origen Catalunya es trasllada a Madrid per participar en la vuitena edició d’Enofusión, el Congrés Internacional del Vi que se celebra en el marc del cim Madrid Fusión al Palacio Municipal de Congresos. L’acte principal de la DO Catalunya tornarà a ser, un any més, una proposta de maridatge-fusió que, enguany, buscarà la unió entre el Mediterrani i el Japó de la mà del restaurant Umiko i la seva cuina japonesa fusió.   El tast harmonitzat tindrà lloc dimarts 23 a les 15h a El Centro del Vino, l’espai destinat als tastos tècnics i les degustacions. A l’acte es podrà gaudir d’una proposta formada per 5 tapes maridades amb 5 referències de la DO Catalunya, 3 blancs i 2 negres. Pel que fa a la cuina, l’equip d’Umiko oferirà als assistents 5 tapes amb el peix com a principal protagonista i amb un clar toc exòtic segell de la casa. La presentació anirà a càrrec de Juan Alcaide, soci i fundador d’Umiko, amb un important currículum a les seves esquenes com a cap de partida en DiverXO (3 Estrelles Michelin) i segon de cuina en el Kabuki (1 Estrella Michelin), i Clara Dalmau, sumiller de la DO Catalunya, que guiarà el maridatge.

La DO Catalunya estarà present també als altres dos espais que conformen Enofusión: l’EnoBar, amb una barra on es podran tastar dues referències de negre i rosat; i Expobodegas, amb un espai divulgatiu per donar a conèixer el Consell Regulador.

Barcelona, 16 de gener de 2018

La DO Catalunya estrena Bohèmia, el curt basat en el projecte Vinòmics

La Denominació d’Origen Catalunya va estrenar ahir a la sala Phenomena de Barcelona el curtmetratge Bohèmia. Dirigit per la cineasta Anna Petrus i produït per Jordi Comellas, productor i director del Zoom Festival i president de Catalunya Film Festivals, Bohèmia és un curt basat en el vinòmic homònim de David Morancho, i un dels projectes estrella de la DO Catalunya per a aquesta temporada.   A la presentació van acudir els principals representants de la DO Catalunya, amb Xavier Pié, president de la DO al capdavant, així com a membres de la indústria cinematogràfica i l’equip de rodatge, inclosos els actors del curt, que està protagonitzat per Roger Dalmases (Fermí), Ferran Herrera (para del Fermí) i Bruna Cusí (Anna Mir) una de les protagonistes d’Estiu 1993, la pel·lícula que representarà a Espanya en la propera edició dels Òscars, i que acaba de ser nominada com a actriu revelació als Goya 2018.   Bohèmia és la història del petit Fermí qui, a la Catalunya rural dels anys 20 veu com canvia la seva vida amb l’arribada d’Anna Mir, una pintora que desperta en l’adolescent la passió per l’art i la pintura, al temps que ell li descobreix a ella l’únic món que coneix: el de les vinyes i el vi.   El treball cinematogràfic és fidel al còmic, tot ajustant la història de Morancho al llenguatge audiovisual. El tractament dels colors n’és una mostra evident d’aquesta fidelitat, així com l’exhaustiu treball de càsting per tal de trobar als actors que més s’aproximessin als personatges del còmic que va tancar la primera edició d’aquest projecte que marida vi i còmic, i que la DO Catalunya va posar en marxar per tal de fer difusió de la cultura del vi mitjançant altres expressions culturals.   Després de la seva presentació oficial a Barcelona, el curt viatjarà per participar a diferents festivals nacionals i internacionals de cinema i curtmetratges amb l’objectiu de difondre l’obra audiovisual, alhora que la cultura del vi, la base d’aquest projecte i part indivisible de la nostra cultura mediterrània.

Barcelona, 14 de desembre de 2017

La DO Catalunya un any més amb el Zoom Festival

La Denominació d’Origen Catalunya se suma un any més a la promoció del cinema i la cultura de la mà del Zoom Festival, el festival internacional de ficció per a televisió, que enguany celebra el seu 15è aniversari entre el 21 i el 26 de novembre a Igualada. L’acte d’inauguració oficial del Zoom Festival tindrà lloc aquesta mateixa tarda (20:30h) al Teatre Municipal L’Ateneu, amb la projecció d’una de les pel·lícules de la Secció Oficial del festival, El Nom, un film dirigit per Joel Joan, i que és l’adaptació de l’obra de teatre francesa Le Prénom de Matthiew Delaporte i Alexandre de la Patillère. Els vins de la DO Catalunya hi seran presents a l’acte per tal de donar la benvinguda als assistents a la cerimònia. La DO Catalunya tindrà presència al llarg de tot el festival a la zona de convidats, a on es podran tastar algunes de les referències vinícoles de diferents cellers que conformen l’univers de la DO. També a la gala de cloenda, El Festí del 15, que tindrà lloc el dissabte 25 a partir de les 21:30h hi seran presents els vins de la DO Catalunya. Serà en el sopar còctel que s’oferirà als convidats, un cop finalitzi la cerimònia. D’altra banda, la DO Catalunya farà entrega un any més del Premi Zoom DO Catalunya a la Millor Producció Catalana 2017, pel que aquest any competeixen les pel·lícules Amics per sempre, El Nom, La llum d’Elna, La dama del cuadro i Pau, la força d’un silenci, i que s’entregarà durant la gala de cloenda que se celebrarà al Teatre Municipal L’Ateneu.

Barcelona, 21 de novembre de 2017

Els sentits del vi posa punt i final a la segona temporada de Vinòmics

Els Sentits del Vi és el títol del Vinòmic que posa punt final a la segona temporada d’aquest projecte de la Denominació d’Origen Catalunya en què es marida vi i còmic. Signat pel tàndem que formen Jorge Carrión i Martín Tognola, aquesta història de caire més filosòfic gira al voltant dels cinc sentits i com influeix el vi en cada un d’ells. El guió de la història és fruit del treball de l’escriptor i crític literari, Jorge Carrión. Autor de diversos llibres de no ficció com ara Teleshakespeare (Ed. Errata Naturae) o Librerías (Ed. Anagrama), ha publicat també en col·laboració amb Sagar Fornies, un dels autors de la primera temporada de Vinòmics, el còmic Barcelona. Los vagabundos de la chatarra (Ed. Norma). Actualment Carrión és també el director del Màster en Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Per la seva banda, Martín Tognola ha estat l’encarregat de plasmar gràficament el guió d’aquesta història. Establert a Barcelona des de fa més de 20 anys, l’artista argentí ha treballat per a alguns dels diaris més importants a nivell internacional com ara Le Monde, The Washington Post o The New York Times. A casa nostra, els seus dibuixos han estat publicats a La Vanguardia, i han cobrat vida a la façana de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Auditori. Actualment treballa en el món editorial dibuixant historietes i portant a terme projectes més personals. Després de l’èxit de la primera temporada de Vinòmics, la DO Catalunya tanca aquesta segona edició amb una gran acollida per part del públic, i amb una sèrie de novetats que veuran la llum en les properes setmanes, i que serviran per continuar donant vida a un projecte que representa una aposta ferma de la DO Catalunya per fer difusió de la cultura del vi mitjançant l’entreteniment.

Barcelona, 16 de novembre de 2017

La DO Catalunya tanca la verema 2017 amb una reducció del vi del 17% però amb una excel·lent qualitat de raïm

La Denominació d’Origen Catalunya tanca la verema 2017 amb una reducció de la producció de gairebé 9 milions de quilos, que representen un 17% menys. Mentre la verema del 2016 es va tancar amb 53.426.923 kg, enguany es tanca amb 44.474.325 kg. L’episodi de gelades viscut ja ben entrada la primavera, especialment als extrems nord i sud i a les zones més interiors de Catalunya, així com alguna pedregada local, han contribuït, juntament amb la sequera, a aquesta reducció de la producció. Tanmateix, qualitativament parlant, la maduració ha estat molt bona, amb uns graus alcohòlics mig-alts i ben equilibrats amb l’acidesa. La incidència de plagues i malalties ha estat gairebé inexistent, a causa de la baixa freqüència i poca quantitat de les precipitacions. En definitiva, l’anyada 2017 es caracteritza per una matèria primera excel·lent que ha de permetre l’obtenció de vins de gran qualitat. Per analitzar els motius de la reducció de la producció cal remuntar-se a l’any passat, amb una intensa sequera que va comprometre la inducció floral del que havien de ser els raïms d’enguany, reduint-ne el nombre. Després, el mes de març va ser prou plujós, permetent una bona brotació i un bon desenvolupament vegetatiu dels ceps. D’altra banda, la planta ha hagut de destinar esforços a la seva pròpia recuperació abans de dedicar-se a produir i engreixar fruits, raó per la qual la càrrega de raïms ha estat inferior a la de l’any passat, que va ser més generosa, tot i que després els raïms van quedar petits. Una altra de les característiques d’aquesta verema ha estat l’avançament respecte a anys anteriors. Les elevades temperatures de l’estiu, especialment l’onada de calor del mes de juny, van provocar un avançament de la collita d’entre 10 i 15 dies, respecte a les dates de 2016. Pel que fa a les varietats, la reducció de la collita ha estat especialment important en les varietats de raïm negre, que en global cauen un 25,5%, destacant particularment les varietats majoritàries de cabernet sauvignon, merlot i ull de llebre (entorn a un -30%), garnatxa negra (-13,4%) i syrah (-23,7%). El descens en blancs ha estat més modest (-6,12%), acusat per la varietat macabeu (-26,28%), però compensat parcialment pels increments de la parellada (+16,9%), el xarel·lo (+23%) i el moscatell d’Alexandria (+5,2%).

Reus, 6 de novembre de 2017

Els vins de la DO Catalunya als hotels amb DO 2017

Aquesta setmana se celebra a Barcelona la sisena edició de La Setmana dels Vins Catalans als Hotels de Barcelona, una iniciativa on hotels emblemàtics de la ciutat ofereixen tastos de vi de les diferents denominacions d’origen catalanes als seus racons més inspiradors. La Denominació d’Origen Catalunya tindrà el seu espai a l’Hotel Fairmont Rey Juan Carlos I (Av. Diagonal, 661-671), i els tastos seran dimecres 25 i dijous 26 (de 19 a 20:30h) al Wine Lounge, ubicat a la terrassa de l’hotel. Totes dues sessions seran guiades per una sumiller de la DO, i en elles es podran tastar 6 referències vinícoles: 3 blancs, 1 rosat i 2 negres. Cap de setmana vinícola I per rematar aquesta setmana vinícola a Barcelona, la DO Catalunya tornarà a participar un any més en la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que enguany arriba a la seva 37a edició amb un canvi de dates. La Mostra, organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), i la Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), estarà instal·lada al Passeig de Lluís Companys (Arc de Triomf), i allà es podran tastar els vins de diferents cellers de la DO Catalunya.

Barcelona, 24 d’octubre de 2017

Els orígens del vi a Catalunya vistos per l'Ana Belén Rivero en un nou Vinòmic de la DO Catalunya

Vides Monacals és el títol del nou Vinòmic, el projecte de la Denominació d’Origen Catalunya que marida vi i còmic. Signat per l’artista gràfica Ana Belén Rivero, la historieta està protagonitzada per ella mateixa qui, veient-se davant del paper en blanc a l’hora de fer un còmic sobre vi, decideix explicar els orígens del vi a Catalunya, i l’important paper que van tenir els monjos de l’Ordre del Císter. Una història divertida i una mica esbojarrada, al més pur estil dels treballs de l’artista. L’Ana Belén Rivero compta amb una legió de fans a les xarxes socials. Artista descarada i molt divertida, ha publicat diversos treballs com ara Mens sana in corpore ni tan mal o Somos pobres en euros pero ricos en pelos del coño, aquest últim convertit en tot un bestseller. Les seves vinyetes han estat publicades a diversos mitjans (Yorokobu, Mongolia, Divinity o FHM), i actualment col·labora a la web del diari satíric El Jueves. Després de l’èxit de la primera temporada de Vinòmics, la DO Catalunya continua apostant pel còmic, una disciplina artística poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país, com a vehicle per a difondre la cultura del vi mitjançant l’entreteniment. El relat de l’Ana Belén Rivero és ja la sisena entrega d’aquesta segona edició de Vinòmics. La propera i última historieta arribarà al web de la DO Catalunya el dijous 16 de novembre, i estarà signada pel tàndem creat per l’il·lustrador Martín Tognola i el conegut escriptor i crític literari Jorge Carrión.

Barcelona, 19 d’octubre de 2017

La DO Catalunya arrenca la temporada maridant noves propostes culturals

La Denominació d’Origen Catalunya arrenca la nova temporada d’actes acompanyant tota una sèrie de propostes culturals, tant a Catalunya com a l’estranger. La primera de les propostes tindrà lloc aquest mateix dilluns dia 16 dins la fira audiovisual MIPTV (Cannes), un acte que s’emmarca en la col·laboració que la DO Catalunya i la plataforma Catalan Arts de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) tenen en marxa des de fa uns mesos, amb l’objectiu de potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura.   La fira MIPTV (del 16 al 19 d’octubre), que se celebra anualment a Cannes, és un esdeveniment que permet la trobada dels principals actors del mercat global de la televisió i els continguts audiovisuals. Un fòrum per establir xarxes i descobrir les tendències de la indústria de la televisió, el cinema, la producció i la distribució. Els vins de la DO Catalunya acompanyaran, per segon any consecutiu, a les empreses audiovisuals catalanes presents a la fira, en el cocktail de presentació que tindrà lloc per la inauguració de la fira.   A finals de mes, del 25 al 28 d’octubre, tindrà lloc una altra de les activitats en col·laboració amb Catalan Arts. Serà a la fira Womex, la principal fira internacional dedicada a les músiques del món, i que enguany se celebra a la ciutat polonesa de Katowice. El grup català Txarango forma part del programa musical d’aquesta edició. El seu concert serà el dia 28 d’octubre, jornada en què la DO Catalunya organitzarà un tast de vins per tal de donar més difusió a l’actuació, i facilitar el networking amb les empreses catalanes assistents a l’esdeveniment.   Tornen les copes de cortesia al Teatre Nacional de Catalunya La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Ara, seguint amb aquesta mateixa tendència, tornen les copes de cortesia al Teatre Nacional de Catalunya per tal de maridar les principals estrenes teatrals de la temporada.   Dijous 19 tindrà lloc la primera d’aquestes estrenes maridades, l’obra Desig sota els Oms, una obra d’Eugene O’Neill i amb direcció de Joan Ollé. Ivan Benet, Laura Conejero i Pepe Cruz, entre d’altres, donaran vida als protagonistes d’aquest clàssic del teatre nord-americà a on l’amor s’enfronta amb l’ambició. En finalitzar l’espectacle, la DO Catalunya oferirà una copa de cortesia als assistents a l’estrena.   Punt final a la temporada de Terrats en Cultura Dissabte 21 d’octubre tindrà lloc la clausura de la temporada de Terrats en Cultura, les propostes culturals que organitza l’associació Coincidències en diferents terrats de la ciutat de Barcelona. L’activitat que posa punt final a la temporada seran una sèrie de petites narracions creuades a dos veus i acompanyades per titelles. Aquestes narracions aniran lligades a l’origen del vi i el beure, i seran maridades pels vins de la DO Catalunya, triats especialment per a l’ocasió, i que s’intercalaran entre els petits relats.

Barcelona, 16 d’octubre de 2017

Bacus to the future. Els vinòmics de la DO Catalunya viatgen en el temps

Martín és convidat a un tast de vins a casa de l’Ariadna. Cadascun ha de portar una ampolla de vi. En Martín no està gaire convençut de la seva tria, i quan es troba a l’ascensor amb una altra de les assistents es reafirma en la seva errònia tria. Només hi ha una manera de sortir d’aquesta situació: anar al passat i buscar una ampolla a l’alçada de la cita.   Així arrenca el nou Vinòmic de la Denominació d’Origen Catalunya. Bacus to the Future, signada pel duo Andrés Palomino (el guionista) i Àlex S. Roca (l’il·lustrador), és una historieta gràfica que, no només marida vi i còmic, sinó que aquesta vegada juga també amb els referents cinematogràfics de tota una generació. I és que aquest Vinòmic és també un homenatge a la mítica pel·lícula que ja als anys 80 ens feia viatjar pel temps i somiar amb un futur amb cotxes voladors.   Àlex S. Roca és il·lustrador, animador i creador d’historietes de caire friki. És fundador de la productora de vídeo i postproducció Quarantados, amb la qual ha realitzat animacions per TV, cinema i vídeos virals com el popular Españistán. Els personatges i històries de l’Àlex acostumen a ser picades d’ull al cinema fantàstic, les sèries de TV i els còmics de culte.   Andrés Palomino és un prolífic escriptor, monologuista i autor de còmics que, des de 2008, publica el seu propi webcòmic, Las Crónicas PSN, protagonitzades per uns personatges aficionats als còmics, als jocs de rol i als videojocs. Ha publicat, entre d’altres, ¿Dónde está el guionista?, en tàndem amb l’Àlex S. Roca, i el llibre Generació Tomàtic. Treballa com a guionista al programa infantil de Televisió de Catalunya El Club Super3, i la seva última obra és ¡Por Crom! Aventures épicas de un heavy rolero.   Després de l’èxit de la primera temporada de Vinòmics, la DO Catalunya continua apostant pel còmic, una disciplina artística poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país, com a vehicle per a difondre la cultura del vi mitjançant l’entreteniment. El relat de Palomino i Roca és la cinquena entrega d’aquesta segona edició de Vinòmics. La propera historieta arribarà al web de la DO Catalunya el dijous 19 d’octubre, i estarà signada per la divertida Ana Belén Rivero.

Barcelona, 21 de setembre de 2017

In vino veritas. El vinòmic més eròtic del projecte de la DO Catalunya

La Denominació d’Origen Catalunya estrena a la seva web, In Vino Veritas, l’entrega més eròtica de Vinòmics, signada pel tàndem artístic Raule i Roger Ibañez. Sota el clàssic títol, els autors ens transporten a les llegendes històriques i mitològiques amb una historieta carregada d’erotisme, sensualitat, traïcions i amb l’acompanyament del vi en tot moment.   Raule i Roger són els autors d’aquest Vinòmic. Amb una llarga trajectòria conjunta, destaquem la seva darrera obra, Jazz Maynard, una saga de gènere negre ambientada al Raval de Barcelona de la que ja s’han publicat 4 volums. També han creat Hole’n’Virgin, Amores muertos i Cabos Sueltos.   Com a tàndem es complementen molt bé, la part creativa del guió l’aporta Raule, que ja ha col·laborat amb altres dibuixants de renom com Gabor, Juan Luis Landa o Josep Mª Martín Saurí. Mentre que l’expressió artística del dibuix és obra de Roger Ibañez, un dibuixant amb estil propi que ha publicat les seves historietes a revistes com Otaku, Penthouse Comix i Amaníaco.   Després de l’èxit de la primera temporada de Vinòmics, la DO Catalunya continua apostant pel còmic, una disciplina artística poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país, com a vehicle per a difondre la cultura del vi mitjançant l’entreteniment. La propera historieta arribarà al web de la DO Catalunya el dijous 21 de setembre, i estarà signada per Andrés Palomino i Àlex S. Roca.

Barcelona, 17 d’agost de 2017

Durant la festa Major de Gràcia, a cada carrer tasta un vi

La Denominació d’Origen (DO) Catalunya organitza per sisè any consecutiu la Ruta dels Vins amb el lema “A cada carrer, tasta un vi” en el marc de la Festa Major de Gràcia (Barcelona) que té lloc entre el 15 i el 21 d’agost. En aquesta edició i coincidint amb el bicentenari de la Festa Major, s’ha aconseguit encara una major implicació per part dels carrers, amb un total de 13 punts de ruta. Cada tarda, a les 19h i a les 20h, es realitzarà a un carrer guarnit concret el tast guiat de la referència que correspongui al punt de la ruta. Així, al llarg dels dies els visitants podran conèixer de primera mà les característiques de la DO Catalunya, els cellers i els vins que s’hi emparen. A més a més, enguany, com a novetat, cada tast guiat de vi es maridarà amb un Vinòmic diferent. Vinòmics és el nostre projecte col·lectiu, on-line i periòdic que uneix vi i còmic a través de diferents historietes inspirades en el món de lvi i signades per autors de reconegut talent i proximitat.   D’altra banda, i com ja és tradició, el dia del gran tast serà el 17 d’agost quan es realitzi un tast guiat de cinc vins durant una hora. Una activitat amb places limitades, que tindrà lloc a l’Espai Tasta-Gràcia (Jardins Manuel Torrente del C/ Alzina) en col·laboració amb l’entitat cultural i gastronòmica el Cargol Graciós.   Concurs de fotografies FUNNY de la #RutadevinsDOCat   La DO Catalunya des de l’any passat hi organitza també un concurs de fotografies FUNNY compartides a xarxes socials tot prenent vins de la DO Catalunya als diferents punts de la ruta dels vins de Gràcia. Entre els participants, es sortejarà una visita guiada pel celler de la DO Catalunya i un dinar harmonitzat per a dues persones i, per altra banda, tres lots de vins de la DO.   La DO Catalunya participa en aquesta popular festa major del barri barceloní amb l’objectiu de promoure la cultura del vi com a part inseparable de la gastronomia catalana, de la seva història i tradició. En aquest sentit, des de la DO sempre s’aposta pel consum moderat i pels principis que regeixen la campanya europea del Wine in Moderation.

Barcelona, 11 d’agost de 2017

La DO Catalunya protagonitza la 4a mostra de vins de Sant Pol de Mar

Aquest proper dissabte 29 de juliol, la Denominació d’Origen Catalunya serà present a la Mostra de Vins Catalans de Sant Pol de Mar, una trobada que arriba enguany a la seva 4a edició, i que va néixer amb l’objectiu de fomentar les tradicions catalanes i els productes de la terra.   La mostra obrirà les seves portes al públic a les 18h, i estarà situada a l’envelat de la Platja de les Barques, un dels espais amb més encant de Sant Pol per la seva ubicació davant el mar. A la fira, que romandrà oberta fins a la mitjanit, es podran trobar vins de diferents cellers de la DO Catalunya, així com d’alguns altres convidats per la pròpia DO en pro de sumar esforços pels vins de proximitat.   La trobada es completarà amb degustacions gastronòmiques de comerços i restaurants del municipi, i l’animació estarà assegurada gràcies a les actuacions dels grups Men in Swing Jazz Band (20h) i Cool Cat Gumbo (22h), tots dos de música swing, en un moment en què la població de Sant Pol es troba en la seva màxima ocupació.

Barcelona, 25 de juliol de 2017

La DO Catalunya i Catalunya Ràdio un estiu més de la mà

Enguany, tornen els estius radiofònics amb gust de bon vi. La Denominació d’Origen Catalunya torna a Catalunya Ràdio per continuar fent difusió de la cultura del vi entre els oients de la seva graella estiuenca. La DO Catalunya serà present cada dissabte al programa Tast Vertical (de 13 a 14h), i els divendres a Interferències (de 13 a 14h), concretament a la secció gastronòmica Sense trencar un plat.   L’espai vinícola Tast Vertical torna a la graella aquest dissabte 22, conduït per quarta temporada per la periodista i escriptora Empar Moliner, i mantenint el seu estil fresc i informal. Entre els col·laboradors habituals, el cantautor Àlex Torío, que escollirà peces musicals per maridar amb els temes tractats al programa, i Ramon Francàs, periodista especialitzat en el món del vi. La novetat d’enguany serà la incorporació de Bruno Tanino, “sommelier punk” que ens aconsellarà i ens ajudarà a desmitificar molts dels aspectes que envolten aquest món vinícola.   A Interferències, programa conduït per Montse Virgili, es buscaran els aspectes més curiosos que uneixen cultura i tendències. Anècdotes i curiositats que seran presentes en cada una de les seccions del programa. La DO Catalunya serà present els divendres a la secció gastronòmica Sense trencar un plat, que estarà conduïda per la gastrònoma i periodista Mar Calpena.

Barcelona, 21 de juliol de 2017

Indecisió, el nou vinòmic de la DO Catalunya

Com cada tercer dijous de mes, la Denominació d’Origen Catalunya estrena a la seva web una nova entrega de Vinòmics, la sèrie d’historietes gràfiques inspirades en el món del vi. Indecisió, firmada per Bea Tormo, és una història que gira al voltant del moment crucial en què, davant un gran nombre de referències, s’ha de trobar el vi ideal per a un sopar…   Bea Tormo és una autora natural de La Rioja i establerta a Catalunya de fa temps. El seu fort és el còmic d’humor impregnat de quotidianitat i crítica social. Ha treballat per a la revista El Jueves i ha dibuixat diversos llibres infantils. Actualment col·labora a la revista satírica digital Orgullo y Satisfacción.   Després de l’èxit de la primera temporada de Vinòmics, la DO Catalunya continua apostant pel còmic, una disciplina artística poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país, com a vehicle per a difondre la cultura del vi mitjançant l’entreteniment. El relat de Bea Tormo és la tercera entrega d’aquesta segona edició de Vinòmics. La propera historieta arribarà al web de la DO Catalunya el dijous 17 d’agost, i estarà signada pel combo artístic que conformen Roger Ibáñez i Raule.

Barcelona, 20 de juliol de 2017

Parlem amb el sommelier Joan Lluís Gomez del restaurant Sant Pau

El Joan Lluís Gómez, sommelier del restaurant Sant Pau de la Carme Ruscalleda, protagonitza aquest mes la secció Parlem Amb del web de la Denominació d’Origen Catalunya. Amb un llarg recorregut professional, ja fa prop de 10 anys que treballa, colze a colze amb la Carme Ruscalleda, encapçalant el servei i la gestió de la carta de vins al restaurant Sant Pau (de Sant Pol de Mar) que acull prop de 800 referències de vi de tot el món. Des dels inicis de la carrera professional del Joan Lluís a l’actualitat, hi ha notat grans canvis, considera que ara hi ha més informació del vi. Però per ell, és important transmetre la filosofia del Sant Pau a través del vi, tal com apunta “el vi és part de l’alimentació, no sé beure un vi sense un plat a taula, hem de fugir de la dinàmica de que és només una beguda alcohòlica”. El restaurant Sant Pau, defensor del producte fresc i de proximitat, forma part de la nostra campanya de “A taula, vi català”, que pretén reconèixer la tasca de prescripció dels vins catalans que fan molts restaurants del territori. El seu sommelier també n’és un ferm defensor: “Actualment, que és tan fàcil viatjar, perquè hem de fer viatjar el producte, ja que venen aquí, que provin el vi d’aquí”. La secció Parlem amb del web de la DO Catalunya recull converses amb convidats de perfil divers per donar una mirada pròpia i molt particular sobre el món del vi. Un espai per a la reflexió i el debat pel que han passat des de l’actor Marc Martínez a l’il·lustrador Miguel Gallardo o els xefs Kike Piñeiro i Eloy Cancela, del restaurant A Horta do Obradoiro, entre d’altres.

Barcelona, 06 de juliol de 2017

Segona entrega de la nova temporada de Vinòmics: la memòria del vidre, de Jaime Martín

La Denominació d’Origen Catalunya estrena avui a la seva web una nova història de la segona temporada de Vinòmics, la sèrie d’historietes gràfiques inspirades en el món del vi i signades per autors de reconegut talent i proximitat. Aquesta segona història, La memòria del vidre, és obra de Jaime Martín, autor de treballs com Sangre de Barrio o Las guerras silenciosas, i que va guanyar el premi a la Millor Obra d’Autor Espanyol al Saló del Còmic de Barcelona d’enguany amb la seva darrera obra: Jamás tendré 20 años.   A La memòria del vidre, en Jaime Martin, seguint amb el seu característic estil biogràfic, ens explica la història d’una mare que, amb una vida molt lligada al món del vidre, va desenvolupar una gran punteria… Una nova manera de parlar i viure el món del vi, en aquest cas des del punt de vista del seu continent.   El relat de Jaime Martín és la segona entrega d’aquesta segona edició de Vinòmics, que es continuaran publicant mensualment a la web de la DO Catalunya. Cada tercer dijous de mes, els autors que formen part del projecte presentaran la seva singular proposta de maridatge entre còmic i vi. La propera historieta de Vinòmics arribarà al web el dijous 20 de juliol, i estarà signada per Bea Tormo.   Vinòmics representa una fort aposta de la DO Catalunya per difondre la cultura del món del vi a través del còmic, una disciplina artística tradicionalment poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país. Després de l’èxit de la primera temporada, la DO continua treballant en un projecte que l’apropa als joves i a la seva manera d’entre la cultura, per continuar fent difusió del vi mitjançant l’entreteniment.

Barcelona, 15 de juny de 2017

Un estiu ple d'activitats amb els vins de la DO Catalunya

Un estiu més, la Denominació d’Origen Catalunya surt al carrer per maridar un munt d’activitats culturals i lúdiques que tenen lloc arreu de Catalunya durant les properes setmanes. Els vins de la DO Catalunya tornaran a acompanyar el cinema, els llibres, la música i les festes populars per tal de donar suport a les diferents expressions culturals i seguir fent difusió de la cultura del vi.   L’agenda arrenca aquest mateix divendres dia 30 amb dues propostes ben diferents. Per un costat, la música, amb la tercera edició de Born de Cançons, que aquest divendres tanca un cicle molt femení amb el grup terrassenc Sense Sal, que presentarà el seu darrer treball discogràfic, amb tocs més electrònics i propers als sons llatins. La DO Catalunya posarà punt final al concert amb una copa de cortesia.   I pels que preferiu el cinema, aquest divendres arrenca també la nova temporada de Cinema a la Fresca de la Sala Montjuïc, amb la projecció de la pel·lícula La propera pell, d’Isaki Lacuesta, guanyadora de tres Premis Gaudí -Millor Film, Millor Guió i Millor Actriu Principal- a l’edició d’enguany. Els vins de la DO Catalunya estaran presents al llarg de tot el mes de projeccions i, a més, divendres 14 de juliol, la DO organitzarà un tast de vins amb visita al castell per a tots aquells que vulguin conèixer una mica més la història de Barcelona, així com els vins que conformen la DO.   Ja amb el mes de juliol estrenat, arriba una nova edició de Biblioteques amb DO. La Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus tornarà a ser l’epicentre de les activitats que la DO Catalunya organitzarà cada dilluns del mes en col·laboració amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i l’INCAVI. En aquesta cinquena edició compartiran protagonisme música, poemes, teatre i fins i tot constel·lacions. Tot maridat amb els vins de la DO Catalunya. I, a més, enguany s’exposaran també els Vinòmics d’aquesta segona temporada recentment estrenada. Concretament es podran veure les historietes de Gallardo i Jaime Martín, les dues disponibles també a la web de la DO. El dia 20 de juliol arribarà la tercera entrega, signada per Bea Torno.   Divendres 21 de juliol serà el torn de la DO Catalunya a Divendres DiVins. Aquesta iniciativa, que té com a objectiu posar en valor els espais patrimonials i la seva relació amb les denominacions d’origen de la demarcació de Tarragona, conjugarà enguany vi, música i dansa a l’emblemàtic Castell Monestir d’Escornalbou, al municipi de Riudecanyes (Baix Camp). A escena hi serà el grup Olijazz, amb un espectacle que mostrarà el procés del vi mitjançant una actuació en quatre actes. L’actuació i el tast de vins tindran lloc a les 20:15, un cop finalitzada la visita a l’espai patrimonial (19:30h).   Una altra de les propostes interessants pels caps de setmana del mes de juliol són els Terrats en Cultura. Organitzats per l’associació Coincidències, aquest mes, teatre (Estiu, divendres 1 i 2 de juliol), música (Pau de Nut, 14 i 15 de juliol) i dansa (La Llista, 28 de juliol) pujaran a dalt de diferents terrats de la ciutat de Barcelona perquè els assistents puguin gaudir de la cultura de ben a prop. Un any més, els vins de la DO Catalunya buscaran el millor maridatge per a cada una de les diferents expressions artístiques.   I per acabar, a mitjans del mes d’agost, torna una nova edició de la Ruta de Vins de la DO Catalunya a la Festa Major de Gràcia (del 15 al 21 d’agost). Per sisè any consecutiu, la DO Catalunya tornarà a recórrer els carrers del barri de Gràcia per donar a conèixer els seus vins i per apropar a la gent la cultura del vi. Els tastos guiats tornaran a ser el punt fort d’aquesta ruta que enguany creix fins als 13 punts. El dijous 17 d’agost serà el torn del gran tast guiat que la DO Catalunya ofereix cada any en col·laboració amb l’associació cultural i gastronòmica El Cargol Graciós.   Un estiu més, activitats per a tots els gustos i interessos, sempre des del punt de vista més cultural i lúdic, i amb segell DO Catalunya.

Barcelona, 29 de juny de 2017

La DO Catalunya amb el festival Clownia

Avui arrenca a Sant Joan de les Abadesses el Festival Clownia, un espai de projecció, reflexió i intercanvi amb el circ com a teló de fons i a on la Denominació d’Origen Catalunya col·labora per segon any consecutiu. Des de l’any 2014, l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses acull aquest certamen promogut pel grup Txarango i pel propi ajuntament de la localitat, que ha esdevingut un referent musical del país, i que cada any creix en nombre d’espectadors així com en varietat d’activitats programades.   El festival vol posar la cultura al centre del quadre amb l’objectiu de reivindicar les arts com a elements vertebradors de les comunitats. Música, tallers, xerrades, art en viu… seran els protagonistes de tot un cap de setmana dedicat a la cultura com a eina transformadora de la societat, i amb els vins de la DO Catalunya com a encarregats de maridar els espectacles.   Aquesta acció s’emmarca en l’agenda anual d’activitats culturals amb les quals col·labora la Denominació d’Origen Catalunya per tal de donar suport a les diferents mostres culturals d’arreu del territori al mateix temps que es fa difusió de la cultura vitivinícola del país.

Barcelona, 22 de juny de 2017

Segona entrega de la nova temporada de Vinòmics: La memòria del vidre, de Jaime Martín

La Denominació d’Origen Catalunya estrena avui a la seva web una nova història de la segona temporada de Vinòmics, la sèrie d’historietes gràfiques inspirades en el món del vi i signades per autors de reconegut talent i proximitat. Aquesta segona història, La memòria del vidre, és obra de Jaime Martín, autor de treballs com Sangre de Barrio o Las guerras silenciosas, i que va guanyar el premi a la Millor Obra d’Autor Espanyol al Saló del Còmic de Barcelona d’enguany amb la seva darrera obra: Jamás tendré 20 años.   A La memòria del vidre, en Jaime Martin, seguint amb el seu característic estil biogràfic, ens explica la història d’una mare que, amb una vida molt lligada al món del vidre, va desenvolupar una gran punteria… Una nova manera de parlar i viure el món del vi, en aquest cas des del punt de vista del seu continent.   El relat de Jaime Martín és la segona entrega d’aquesta segona edició de Vinòmics, que es continuaran publicant mensualment a la web de la DO Catalunya. Cada tercer dijous de mes, els autors que formen part del projecte presentaran la seva singular proposta de maridatge entre còmic i vi. La propera historieta de Vinòmics arribarà al web el dijous 20 de juliol, i estarà signada per Bea Tormo.   Vinòmics representa una fort aposta de la DO Catalunya per difondre la cultura del món del vi a través del còmic, una disciplina artística tradicionalment poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país. Després de l’èxit de la primera temporada, la DO continua treballant en un projecte que l’apropa als joves i a la seva manera d’entre la cultura, per continuar fent difusió del vi mitjançant l’entreteniment.

Barcelona, 15 de juny de 2017

Els vins de la DO Catalunya, presents als actes de networking del Primavera Sound

Des d’avui i fins al proper diumenge se celebra el Primavera Pro, el punt de trobada global per a la indústria musical actual, que aquests dies es dóna cita a Barcelona per la celebració del popular festival Privamera Sound. Aquesta trobada aglutina tot tipus d’activitats, des de debats fins a tallers o jornades de networking. Per primer any, la Denominació d’Origen Catalunya participarà d’aquests actes. Serà dijous 1 de juny en una trobada exclusiva entre la premsa internacional i els mànagers dels grups catalans que actuaran al Primavera Sound d’enguany. La jornada tindrà lloc a la Sala Mirador del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i els assistents podran degustar els vins de la DO Catalunya durant la sessió. Aquesta participació s’emmarca dins la col·laboració de la DO amb la plataforma Catalan Arts! de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i suposa un important salt qualitatiu per la importància d’aquesta cita i la seva posició com a punt estratègic d’intercanvi cultural entre Europa, Amèrica del Nord i els països llatinoamericans.   Sobre el projecte L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota el paraigua de Catalan Arts, el portal de les indústries culturals catalanes, amb una important xarxa d’oficines a Europa amb seus a Berlín, Brussel·les, Londres i París,  treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura. La DO Catalunya hi és present en aquestes trobades per tal d’acompanyar als agents culturals i maridar les seves propostes artístiques amb els seus vins.   La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Amb aquesta col·laboració es busca continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país alhora que es mariden altres manifestacions culturals i artístiques.

Barcelona, 31 de maig de 2017

La DO Catalunya estrena la segona temporada de Vinòmics

a Denominació d’Origen Catalunya va presentar ahir al Palau Robert de Barcelona la segona temporada de Vinòmics, la sèrie d’historietes gràfiques inspirades en el món del vi i signades per autors de reconegut talent i proximitat, que arriba precedida per l’èxit de la primera edició.   A la presentació van participar alguns dels autors gràfics d’aquesta segona temporada, que han explicat als assistents quins han estat els aspectes del món del vi que més els han captivitat. A més, els assistents han poder conèixer en primícia la primera de les 7 noves històries, El que jo sé sobre vi, obra de Miguel Gallardo, reconegut il·lustrador amb un llarg recorregut professional i que ha rebut, entre altres molts premis, el Premi Nacional de Còmic de Catalunya per la seva obra més personal, Maria i jo, una autobiografia on explica la seva relació amb la seva filla autista.   El relat de Gallardo dóna el tret de sortida a aquesta segona edició dels Vinòmics, que es continuaran publicant mensualment a la web de la DO Catalunya. Cada tercer dijous de mes, els autors que formen part del projecte, sota la coordinació de Raul Deamo, presentaran la seva singular proposta de maridatge entre còmic i vi, i com ja es va fer en la primera edició, totes les històries seran publicades tant en català com en castellà i anglès per tal d’arribar al màxim nombre de seguidors a nivell nacional i internacional.   Vinòmics representa una fort aposta de la DO per difondre la cultura del món del vi a través del còmic, una disciplina artística tradicionalment poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país. En la primera edició, la web de la DO Catalunya va registrar un augment de visites del 130%, essent el dijous, dia de publicació de Vinòmics, el dia de la setmana que més visites es van registrar. D’altra banda, el projecte ha permès també la fidelització d’un important nombre de seguidors a través del newsletter mensual.   Parlem amb… Miguel Gallardo També la secció Parlem Amb del web de la DO Catalunya se suma aquest mes a l’estrena de Vinòmics, amb una entrevista amb Miguel Gallardo, el primer dels autors en publicar la seva història. Per a Gallardo, l’experiència de participar en aquest projecte ha estat enriquidora perquè li ha permès aprendre una mica més sobre el món del vi: “Posat a intentar aprendre, el que he fet ha estat parlar amb gent, investigar una mica i veure què és realment el vi: d’on surt, quina és la seva història i que és el més important en un vi”. La seva conclusió després de tot aquest procés és clara: “El vi és per gaudir i cadascú el pot gaudir a la seva manera”.

Barcelona, 26 de maig de 2017

La DO Catalunya se suma al brindis col·lectiu arreu de l'estat pel vi amb denominació d'origen

Aquest dissabte 20 de maig, la Denominació d’Origen (DO) Catalunya ha format part d’un gran brindis col·lectiu organitzat per 25 denominacions d’origen de tot l’Estat Español. Més de 200 persones s’han sumat durant tota aquesta jornada festiva i popular, alçant les seves copes a les 13:30h, moment en què totes les DDOO que han participat d’aquest acte han fet un brindis simultani pel vi amb DO des de les seves respectives seus.   L’acte, que ha tingut lloc durant tot el matí a l’Estació Enològica de Reus, seu de la DO Catalunya, ha comptat també amb la col·laboració d’altres denominacions d’origen de la zona com són la DOP Avellana de Reus i la DOP Siurana, que han aportat el seu producte per celebrar la jornada. La proposta gastronòmica de proximitat s’ha completat amb les tapes del restaurant reusenc 7deTU, mentre que la música ha anat a càrrec del grup de versions After Dark, també naturals de Reus.   Amb iniciatives com aquesta, la DO Catalunya busca seguir fent difusió del vi de proximitat i amb denominació d’origen, alhora que continua fent passos per apropar-se al sector de consumidor més jove, tradicionalment més allunyat del món del vi.

Reus, 20 de maig de 2017

La DO Catalunya viatja fins al Marché International du film de Cannes

La Denominació d’Origen Catalunya serà present aquesta setmana al Marché International du Film, el mercat de cinema més gran d’Europa, que se celebra en paral·lel al Festival de Cinema de Cannes. Un punt de trobada imprescindible per als professionals de la indústria del cinema, i a on per primera vegada la DO Catalunya participarà gràcies a la col·laboració amb la plataforma Catalan Arts! de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).   Des de l’any 2016, Catalunya compta amb un pavelló propi al Marché du Film, a on enguany es faran dues presentacions. La primera tindrà lloc aquest dissabte dia 20 sota el títol Shoot or coproduce. Catalonia a country for film, i estarà adreçada a atreure produccions cinematogràfiques a Catalunya. La segona, que es farà el proper dilluns 22 de maig, servirà com a presentació de la propera edició del Festival de Sitges, que aquest any celebra el seu 50è aniversari. En totes dues activitats els assistents podran gaudir dels vins de la DO Catalunya mentre coneixen una mica més sobre la nostra cultura cinematogràfica.   Sobre el projecte   L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota el paraigua de Catalan Arts, el portal de les indústries culturals catalanes, amb una important xarxa d’oficines a Europa amb seus a Berlín, Brussel·les, Londres i París,  treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura. La DO Catalunya hi és present en aquestes trobades per tal d’acompanyar als agents culturals i maridar les seves propostes artístiques amb els seus vins.   La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Amb aquesta col·laboració es busca continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país alhora que es mariden altres manifestacions culturals i artístiques.

Barcelona, 16 de maig de 2017

La DO Catalunya viatja fins al Marché International du film de Cannes

La Denominació d’Origen Catalunya serà present aquesta setmana al Marché International du Film, el mercat de cinema més gran d’Europa, que se celebra en paral·lel al Festival de Cinema de Cannes. Un punt de trobada imprescindible per als professionals de la indústria del cinema, i a on per primera vegada la DO Catalunya participarà gràcies a la col·laboració amb la plataforma Catalan Arts! de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).   Des de l’any 2016, Catalunya compta amb un pavelló propi al Marché du Film, a on enguany es faran dues presentacions. La primera tindrà lloc aquest dissabte dia 20 sota el títol Shoot or coproduce. Catalonia a country for film, i estarà adreçada a atreure produccions cinematogràfiques a Catalunya. La segona, que es farà el proper dilluns 22 de maig, servirà com a presentació de la propera edició del Festival de Sitges, que aquest any celebra el seu 50è aniversari. En totes dues activitats els assistents podran gaudir dels vins de la DO Catalunya mentre coneixen una mica més sobre la nostra cultura cinematogràfica.   Sobre el projecte   L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota el paraigua de Catalan Arts, el portal de les indústries culturals catalanes, amb una important xarxa d’oficines a Europa amb seus a Berlín, Brussel·les, Londres i París,  treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura. La DO Catalunya hi és present en aquestes trobades per tal d’acompanyar als agents culturals i maridar les seves propostes artístiques amb els seus vins.   La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Amb aquesta col·laboració es busca continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país alhora que es mariden altres manifestacions culturals i artístiques.

Barcelona, 16 de maig de 2017

Una setmana molt cultural a la DO Catalunya, amb la fira ``Trapezi`` de Reus i l'inici de la nova temporada de ``Terrats en Cultura`` a Barcelona

Aquesta setmana la Denominació d’Origen Catalunya serà l’acompanyant de diferents propostes artístiques i culturals. D’una banda, a Reus, seu de la DO Catalunya, arranca aquest dijous 11 la 21a edició de Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya. Una fira que any rere any omple els carrers i els teatres de la ciutat d’espectacles, transformant Reus en una gran pista de circ. Aquesta participació s’emmarca dins la col·laboració de la DO Catalunya amb la plataforma Catalan Arts! de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), que treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals, per promocionar així els projectes relacionats amb el món de la cultura. Els vins de la DO Catalunya seran els encarregats de maridar els dinars professionals d’una fira que s’ha convertit en marc de referència per a tots els amants del circ, així com per als programadors i professionals del sector. La programació d’enguany ofereix espectacles de companyies catalanes, estatals i internacionals, i combina diverses tendències, formats i tècniques artístiques lligades al món del circ. Nova temporada de Terrat en Cultura a Barcelona Aquest cap de setmana arrenca a Barcelona la 5a temporada de Terrats en Cultura, que enguany arriba carregat de noves propostes culturals i multidisciplinàries, abastant des dels concerts, fins a la dansa, el teatre i el cabaret. Un total d’11 trobades que tindran lloc a diferents terrats de la ciutat entre aquest divendres 12 de maig i el 21 d’octubre, dia en què els vins de la DO Catalunya seran coprotagonistes d’un espectacle-maridatge de narració i titelles. Un homenatge als orígens del vi i el beure. A més, els vins de la DO Catalunya, un any més, seran presents a tots els Terrats de la temporada, començant per la inauguració d’aquest cap de setmana: There was a fiesta! At Carnegie Hall, un espectacle híbrid, que barreja música i teatre, i que ha captivat públic i crítica allà on s’ha estrenat. L’obra gira al voltant de la història d’una cantant andalusa i un cantant català que es van conèixer a la Barcelona dels anys 40, i van estar a punt de triomfar a la indústria discogràfica nord-americana.

Barcelona, 10 de maig de 2017

La DO Catalunya hi serà present a la primera fira de vi català i gastronomia del Mercat de Santa Caterina

L’Associació de Comerciants del Mercat de Santa Caterina i l’Associació Enjoy Wine organitzen aquest cap de setmana la 1a fira de Vi Català i Gastronomia del Mercat de Santa Caterina. Amb l’objectiu de celebrar el cinquè aniversari dels tastos amb vi català que organitzen amb regularitat totes dues associacions, la fira estarà oberta al públic per tal de continuar fent difusió dels vins catalans i del producte fresc i saludable del mercat. La Denominació d’Origen Catalunya hi serà present a la fira, que estarà instal·lada davant del Mercat de Santa Caterina, per tal de donar a conèixer els seus vins i per recolzar la difusió del vi català i de proximitat. Al llarg de tot el divendres dia 5 (de 12h a 22h) el públic es podrà apropar a l’estand de la DO Catalunya per degustar els seus vins i maridar-los amb l’oferta de tapes de les parades del mercat.

Barcelona, 4 de maig de 2017

La DO Catalunya present al Sismògraf i al Jazzahead! de la mà de l'ICEC

La Denominació d’Origen Catalunya serà present enguany al Sismògraf, el festival de dansa d’Olot, que arrenca la seva novena edició aquest mateix cap de setmana. Aquesta participació s’emmarca dins la col·laboració de la DO amb la plataforma Catalan Arts! de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). La setmana vinent serà moment de viatger fins a Bremen (Alemanya) per participar en el festival de jazz Jazzahead!, un esdeveniment que s’ha convertit en una trobada de networking oblidada per a l’escena del jazz global. Sismògraf, del 20 al 23 d’abril El festival de dansa Sismògraf, que se celebra a la ciutat d’Olot des del 2009, és un dels festivals estratègics per a les arts escèniques de Catalunya, juntament amb la Fira de Tàrrega, La Mostra d’Igualada o el Trapezi de Reus, on també hi serà present pròximament la DO Catalunya. El festival és, a més, un espai perquè professionals i creadors es trobin i posin en comú els seus interessos. Dinars professionals i trobades de networking que seran acompanyades pels vins de la DO Catalunya.   Jazzahead!, del 27 al 30 d’abril A finals de mes serà el torn de la música de la mà del Jazzahead!, la fira internacional de música jazz més important a Europa, i que se celebra a Bremen, Alemanya. Un concepte de festival únic, ja que combina les actuacions musicals amb conferències i exposicions que giren sempre al voltant del jazz. Catalan Arts! comptarà amb un estand propi per on passaran fins a 20 empreses catalanes, que podran presentar els seus projectes maridant-los amb els vins de la DO Catalunya. Sobre el projecte L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota el paraigua de Catalan Arts, el portal de les indústries culturals catalanes, amb una important xarxa d’oficines a Europa amb seus a Berlín, Brussel·les, Londres i París,  treballa per potenciar la representació de les empreses culturals   catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura. La DO Catalunya hi és present en aquestes trobades per tal d’acompanyar als agents culturals i maridar les seves propostes artístiques amb els seus vins.   La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Amb aquesta col·laboració es busca continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país alhora que es mariden altres manifestacions culturals i artístiques.

Barcelona, 20 d’abril de 2017

La campanya de restaurants de la DO Catalunya protagonitza el parlem d'aquest mes

La secció Parlem Amb del web de la Denominació d’Origen Catalunya se suma aquest mes a la campanya ‘A taula, vi català’, una iniciativa promoguda des de la DO Catalunya amb l’objectiu de reconèixer la divulgació del vi de proximitat amb DO que duen a terme els restauradors. De la cinquantena de restaurants que formen part actualment del col·lectiu, representants dels barcelonins Los Caracoles i Bernabier, i LaOna Restaurant, a Barberà del Vallès, són els protagonistes d’aquesta entrevista. Una conversa on tots tres analitzen com ha canviat el sector del vi a la restauració, així com els hàbits dels consumidors. Aurora Bofarull, del restaurant Los Caracoles, confirma aquest canvi: “A la gent cada vegada li agrada més la gastronomia i el vi, i els hi agrada que els productes siguin de proximitat perquè volen tastar coses de la terra”. Donar resposta a aquest tipus de consumidor, així com reconèixer la tasca de prescripció dels vins catalans que fan molts restaurants del territori són precisament els objectius principals d’aquesta campanya de la DO Catalunya, que continua sumant adeptes, i que està oberta a tots aquells restaurants que en vulguin formar part. Els requisits per afegir-se al col·lectiu es poden consultar al web de la DO Catalunya. La secció Parlem amb del web de la DO Catalunya recull converses amb convidats de perfil divers per donar una mirada pròpia i molt particular sobre el món del vi. Un espai per a la reflexió i el debat pel que han passat des de Josep ‘Pitu’ Roca d’El Celler de Can Roca, al vinyetista Manel Fontdevila, el periodista Xavier Graset o l’actor Marc Martínez entre d’altres.

Barcelona, 19 d’abril de 2017

La DO Catalunya marida les activitats de l'Arnette Surfcity Festival

Aquest dissabte 25 de març torna a Barcelona l’Arnette Surfcity Festival, el festival de cultura contemporània del surf, que fusiona conceptes d’entrada tan antagònics com a Surf i Ciutat. Aquesta tercera edició del festival regressa a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats (carrer de Sant Adrià, 20), i els vins de la Denominació d’Origen Catalunya tornaran a ser presents un any més per maridar les diferents activitats de la jornada.   La gran novetat d’enguany és que, per primera vegada, el festival disposarà d’un espai a la zona exterior del recinte d’accés gratuït al públic, i a on els assistents podran trobar una selecció de la millor música, food trucks, instal·lacions artístiques i, també, els vins de la DO Catalunya.     Set bandes de música electrònica, rock i psicodèlia posaran banda sonora al festival durant més de 8 hores de música ininterrompuda, metre que a la sala principal del festival es podrà visitar l’Exposició Internacional d’Art contemporani de Surf We are antonymus, on participaran més de 40 artistes de tot el món.   Aquesta cita s’afegeix a l’agenda cultura de la DO Catalunya, que busca així continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país, alhora que es consoliden les accions per arribar al segment de consumidor més jove, adaptant-se a les noves maneres que tenen els joves de viure i d’entendre el temps lliure i la cultura.

Barcelona, 23 de març de 2017

La DO Catalunya continua la seva gira amb les empreses culturals catalanes

La col·laboració de la Denominació d’Origen Catalunya i la plataforma Catalan Arts de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) arribarà en les properes setmanes fins a França gràcies al festival de jazz i músiques del món Babel Med Music, i la fira audiovisual MIPTV. A finals d’aquest mes tindrà lloc també la 28a edició de La Mostra, la fira de teatre infantil i juvenil d’Igualada, on també seran presents els vins de la DO Catalunya.   Babel Med Music, del 16 al 18 de març   El festival musical Babel Med Music, que se celebra a Marsella, és un punt de trobada per tot el sector musical del jazz i les músiques del món. El fòrum acull prop de 2.000 professionals internacionals dels 5 continents entre programadors, productors, artistes, mitjans de comunicació… El dissabte 18 de març, els vins de la DO Catalunya seran presents a un dels actes de networking que es porten a terme al voltant del festival, i que serveixen per establir xarxes entre les estructures de la indústria de la música i els actors culturals.

La Mostra, del 30 de març al 2 d’abril

Parlem amb Marc Martínez a la web de la DO Catalunya

El polifacètic Marc Martínez és el protagonista del mes a la secció Parlem Amb del web de la Denominació d’Origen Catalunya. Actor, director, cantautor i músic, en Marc Martínez és també un gran amant del vi. Tot i assegurar que no és un expert en la matèria, sí que diu saber detectar quan un vi és bo i quan no. De fet, el vi està molt present en alguns dels seus records d’infantesa al barri barceloní del Raval, on va créixer. Després del seu darrer paper de Marc Ramos, el dolent a la sèrie Nit i Dia de TV3, en Marc es troba actualment representant al Jove Teatre Regina Mal Martínez. Humor i hòsties, una obra produïda per El Terrat i escrita per l’actor. Es tracta d’un monòleg amb tocs autobiogràfics que porta a l’actor de tornada als seus orígens al Raval i que suposa tot un viatge introspectiu i emocional. La secció Parlem amb del web de la DO Catalunya recull converses amb convidats de perfil divers per donar una mirada pròpia i molt particular sobre el món del vi. Un espai per a la reflexió i el debat pel que han passat des de Josep ‘Pitu’ Roca d’El Celler de Can Roca, al vinyetista Manel Fontdevila, l’actriu i cantant Aida Oset o el periodista Xavier Graset entre d’altres.

Barcelona, 10 de febrer de 2017

Nou cicle de maridatges de la DO Catalunya al TNC

La Denominació d’Origen Catalunya posa en marxa aquesta setmana un nou cicle de maridatges en col·laboració amb el Teatre Nacional de Catalunya. La primera trobada tindrà lloc aquest mateix dijous dia 9 de març amb motiu de la setmana de la dona, i girarà al voltant de l’obra La senyora Florentina i el seu amor Homer, una peça teatral de Mercè Rodoreda dirigida per Sergi Belbel, i que es representa actualment a la Sala Gran del TNC.   L’obra gira al voltant de 4 dones, i és una celebració de la independència femenina a la Barcelona de principis del segle XX. Amb aquests paràmetres es construirà un maridatge teatral, amb els vins de la DO Catalunya, acompanyats d’unes tapes d’autor especialment triades per a l’ocasió. Un tast harmonitzat en que es buscarà involucrar tots els sentits per atraure el públic que hi participi.   La DO Catalunya afegeix així una nova activitat a la seva agenda cultural, que se suma al cicle d’activitats que s’estan portant a terme juntament amb l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la seva plataforma Catalan Arts per promocionar els projectes relacionats amb les empreses culturals catalanes a fires internacionals.   La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Amb aquestes nous maridatges es busca continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país alhora que es dóna suport a altres manifestacions culturals i artístiques.

Barcelona, 7 de març de 2017

La DO Catalunya col·labora amb la Fira Feten i la Plataforma 4FYN del Mobile World Capital

La Denominació d’Origen Catalunya, en la seva col·laboració amb l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la seva plataforma Catalan Arts, el portal de les indústries culturals catalanes, arriba aquest mes de febrer fins a Gijón amb FETEN, la Feria Europea de Artes Escénicas para Niños y Niñas, que comença aquest proper diumenge dia 12. A finals de mes serà el torn de la tecnologia gràcies a 4YFN, la plataforma de negocis per a startups del Mobile World Capital.   Feten, del 12 al 17 de febrer   Feten és el principal mercat estatal especialitzat en les arts escèniques per a públic infantil i juvenil. Se celebra a Gijón des del 1991, amb presència de companyies tant nacionals com internacionals. Enguany està prevista la participació d’un total de 77 companyies de les quals 17 seran companyies catalanes. Dintre del programa d’activitats per als professionals, la Mostra d’Igualada presentarà les seves novetats i la programació d’enguany. L’acte, que tindrà lloc el dia 14, se celebrarà a l’hotel Begoña i comptarà amb els vins de la Denominació d’Origen Catalunya. 4YFN, 27 de febrer al 2 de març Un any més, Barcelona tornarà a ser el punt de referència mundial de les tecnologies i els negocis mòbils gràcies al Mobile World Congress. Durant les dates d’aquesta fira internacional, la fundació Mobile World Capital Barcelona organitza per quart any consecutiu el 4YFN (Four Years From Now), un esdeveniment que promou el llançament de startups, i que enguany preveu l’assistència de 20.000 persones de tot el món. Els vins de la DO Catalunya seran presents per acompanyar a les empreses tecnològiques catalanes del sector de la tecnologia mòbil.   Sobre el projecte   L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota el paraigua de Catalan Arts, amb una important xarxa d’oficines a Europa amb seus a Berlín, Brussel·les, Londres i París,  treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura. La DO Catalunya hi és present en aquestes trobades per tal d’acompanyar als agents culturals i maridar les seves propostes artístiques amb els seus vins.   La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Amb aquesta nova col·laboració es busca continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país alhora que es mariden altres manifestacions culturals i artístiques.

Barcelona, 10 de febrer de 2017

Parlem amb Kike Piñeiro i Eloy Cancela xefs del restaurant a Horta d'Obradoiro

Kike Piñeiro i Eloy Cancela, responsables del restaurant A Horta d’Obradoiro (Santiago de Compostela), van ser els encarregats d’harmonitzar gastronòmicament els vins de la DO Catalunya a la darrera edició d’Enofusión. Amb una proposta conjunta que buscava la unió entre el Mediterrani i l’Atlàntic, les seves tapes, amb el peix com a principal protagonista, van servir per maridar 5 referències de la DO Catalunya, seleccionades d’acord als plats. Ells són els protagonistes del mes a la secció Parlem amb del web de la DO Catalunya. Poc més d’un any fa que Kike Piñeiro i Eloy Cancela van obrir les portes del restaurant. “A Horta neix d’una amistat. Tots dos anàvem per camins separats i un dia vam coincidir cuinant i vam veure que teníem possibilitats de fer alguna cosa junts perquè compartíem les mateixes inquietuds”. La cuina d’A Horta és una cuina basada en el producte natural i Atlàntic. A més d’una elaboració molt cuidada, un dels seus punts característics és la presentació, aprofitant en molts casos el propi producte per fer-ho: “No hi ha plat que iguali la sensació de tocar el que ha estat prèviament a l’Atlàntic, com pot ser una petxina de vieira o un eriçó de mar”. A Horta d’Obradoiro està situat molt a prop de la Catedral de Santiago, en una casa del S. XVII que va pertànyer als músics de la Catedral i que és part de la màgia del restaurant: “Cuinar entre parets amb tanta història és un privilegi”, afirma Piñeiro. La secció Parlem amb del web de la DO Catalunya recull converses amb convidats de perfil divers per donar una mirada pròpia i molt particular sobre el món del vi. Un espai per a la reflexió i el debat pel que han passat des de Josep ‘Pitu’ Roca d’El Celler de Can Roca, al vinyetista Manel Fontdevila, l’actriu i cantant Aida Oset o el periodista Xavier Graset entre d’altres.

Barcelona, 7 de febrer de 2017

Mediterrani i atlàntic units a Enofusión 2017 de la mà de la DO Catalunya i Kike Piñeiro

La Denominació d’Origen Catalunya torna a Enofusión, el Congrés Internacional del Vi, que enguany celebra la seva setena edició durant els dies 23, 24 i 25 de gener, al Palacio Municipal de Congresos de Madrid en el marc del cim gastronòmic Madrid Fusión. L’activitat principal buscarà la unió entre el Mediterrani i l’Atlàntic mitjançant les tapes del xef gallec Kike Piñeiro, guardonat amb una Estrella Michelin pel seu restaurant A Horta d’Obradoiro (Santiago de Compostela) i els vins de la DO Catalunya.   El tast harmonitzat tindrà lloc dimarts 24 a les 15h, i es podran tastar fins a 5 referències de la DO Catalunya, elaborades amb varietats mediterrànies i autòctones: 2 blancs, un rosat, un negre i un blanc d’agulla per les postres. Pel que fa a la cuina, Kike Piñeiro preparà 5 tapes al més pur estil atlàntic i amb el peix com a principal protagonista.   La DO Catalunya estarà present als tres espais destacats a Enofusión: l’EnoBar, amb una barra on es podran tastar diverses referències; Expobodegas, amb un espai divulgatiu per donar a conèixer el Consell Regulador; i El Centro del Vino, l’espai preparat pels tastos tècnics i les degustacions, i on se celebrarà el tast harmonitzat amb la cuina de Kike Piñeiro.   Aquesta activitat s’emmarca dins la campanya de la Denominació d’Origen Catalunya, DO Cat al plat, amb la qual es vol posar en valor i promoure el patrimoni agroalimentari i gastronòmic català, del qual el vi és part fonamental.

Barcelona, 19 de gener de 2017