Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

L'actualitat de la DOCat

La DO Catalunya torna a Gijón per Feten 2018

La Denominació d’Origen Catalunya torna a Gijón per segon any consecutiu per participar a Feten 2018, la Feria Europea de Artes Escénicas para Niños y Niñas, que se celebra aquesta setmana a la ciutat asturiana. Aquesta acció s’emmarca en la col·laboració que la DO Catalunya té amb l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

La fira Feten és el principal mercat estatal especialitzat en les arts escèniques per a públic infantil i juvenil i se celebra a Gijón des de l’any 1991, amb presència de companyies tant nacionals com internacionals, arribant a reunir a 700 professionals del sector. Dintre del programa d’activitats per al públic professional, la Mostra d’Igualada tornarà a presentar les seves novetats i la programació de l’edició d’enguany, que se celebrarà del 12 al 15 d’abril. L’acte de presentació, que tindrà lloc dijous 22, i al qual està previst que assisteixin 150 professionals, comptarà amb els vins de la Denominació d’Origen Catalunya.

Sobre la col·laboració

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota el paraigua de Catalunya Creativa (Creative Catalonia), treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura. La DO Catalunya hi és present en aquestes trobades per tal d’acompanyar als agents culturals i maridar les seves propostes artístiques amb els seus vins.

La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Amb aquesta col·laboració es busca continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país alhora que es mariden altres manifestacions culturals i artístiques.

 

    Barcelona, 21 de febrer de 2018

La DO Catalunya estrena nova imatge digital i renova el seu distintiu de qualitat

La Denominació d’Origen Catalunya comença l’any nou renovant-se tant interna com públicament. Entre les dues novetats principals pel que fa al canvi d’imatge està l’estrena d’una nova web, més visual i moderna, i la renovació del distintiu de qualitat.

 

Passada ja la frontera de la majoria d’edat, ara, en consonància amb els nous temps i amb la voluntat de renovació, la DO Catalunya estrena un nou distintiu per tal d’harmonitzar l’esforç en disseny i packaging dels productes dels més de 220 cellers. De línies més fines i amb els colors més actuals, tot i mantenir la línia cromàtica de la DO, el nou distintiu és un treball del prestigiós estudi barcelonès Xavier Bas Disseny.

 

Tot aprofitant aquest restyling, la DO Catalunya renova també la seva identitat digital mitjançant un nou web que neix amb vocació d’obrir-se al consumidor final, amb continguts d’interès general i no només específics sobre els vins de la DO. En la línia de la majoria de les accions de promoció de la DO Catalunya, el nou web persegueix que els usuaris puguin apropar-se i gaudir del món del vi català sense necessitat de ser experts, al mateix temps que allarguen la seva estada al web un cop hi accedeixen.

 

La nova web és fruit d’un procés de reflexió intern al voltant de la importància de tenir un aparador atractiu de cara al consumidor final i, en especial, pensant en els potencials consumidors joves, que tenen altres maneres d’accedir a la informació. Així, la nova web de la DO Catalunya prioritza la senzillesa, amb tocs més actuals i moderns, però sense deixar de banda el contingut. La imatge agafa més protagonisme a través de fotografies i vídeos, buscant una navegació més fluida. La simplicitat arriba també al domini (docat.cat) de manera que resulti més fàcil de recordar i més ràpid i directe.

 

Pel que fa a novetats en els continguts, la nova web incorpora una secció amb conceptes i curiositats lligats al món del vi, i pensats per al públic final. Amb un llenguatge planer i proper, aquesta secció busca fugir de la rigidesa que caracteritza habitualment el món del vi per arribar a aquells que busquen apropar-se a aquest món. També la secció de la DO Cat en Acció s’actualitza amb la voluntat  de facilitar a l’usuari el coneixement de totes les acciones portades a terme per la DO, i que es poden consultar també en l’agenda disponible.

 

Un dels reptes de la DO Catalunya en el darrers anys ha estat l’aproximació als consumidors de vi més joves, per sota del 35/40 anys, que tot sovint identifiquen el vi com quelcom allunyat i elitista. És per això que accions com Vinòmics han estat tan importants en l’estratègia de la DO, i per això enguany es desenvoluparan el nous canals i suports, com ara el curt Bohèmia, dirigit per Anna Petrus, produït per Jordi Comelles, i basat en el Vinòmic homònim de David Morancho, el qual recorrerà festivals de cinema i curtmetratge dins i fora del país.

 

19 anys de DO Catalunya

 

Des del seu naixement, la DO Catalunya no ha deixat de créixer, tant en volum com en ampolles venudes. Actualment, la DO Catalunya representa el 60% del vi català amb denominació d’origen, amb més de 400 municipis i 226 cellers inscrits.

 

Pel que fa als números, a l’espera del tancament definitiu de la memòria del 2017, i partint de les dades de venda de distintius de control (61,57 milions d’unitats venudes), la DO Catalunya es manté en els mateixos números de 2016, dades que confirmen el manteniment d’un creixement contingut en uns anys de veremes dures pel que fa a la producció de les vinyes. Aquest fet demostra l’aposta ferma que el sector continua fent per la Denominació d’Origen Catalunya i la confiança que el consumidor hi diposita des de la seva creació.

Barcelona, 25 de gener de 2018

Harmonia Japo-Mediterrània de la DO Catalunya a Enofusión 2018

Del 22 al 24 de gener, la Denominació d’Origen Catalunya es trasllada a Madrid per participar en la vuitena edició d’Enofusión, el Congrés Internacional del Vi que se celebra en el marc del cim Madrid Fusión al Palacio Municipal de Congresos. L’acte principal de la DO Catalunya tornarà a ser, un any més,
una proposta de maridatge-fusió que, enguany, buscarà la unió entre el Mediterrani i el Japó de la mà del restaurant Umiko i la seva cuina japonesa fusió.

 

El tast harmonitzat tindrà lloc dimarts 23 a les 15h a El Centro del Vino, l’espai destinat als tastos tècnics i les degustacions. A l’acte es podrà gaudir d’una proposta formada per 5 tapes maridades amb 5 referències de la DO Catalunya, 3 blancs i 2 negres. Pel que fa a la cuina, l’equip d’Umiko oferirà als assistents 5 tapes amb el peix com a principal protagonista i amb un clar toc exòtic segell de la casa. La presentació anirà a càrrec de Juan Alcaide, soci i fundador d’Umiko, amb un important currículum a les seves esquenes com a cap de partida en DiverXO (3 Estrelles Michelin) i segon de cuina en el Kabuki (1 Estrella Michelin), i Clara Dalmau, sumiller de la DO Catalunya, que guiarà el maridatge.

 

La DO Catalunya estarà present també als altres dos espais que conformen Enofusión: l’EnoBar, amb una barra on es podran tastar dues referències de negre i rosat; i Expobodegas, amb un espai divulgatiu per donar a conèixer el Consell Regulador.

Barcelona, 16 de gener de 2018

La DO Catalunya estrena Bohèmia, el curt basat en el projecte Vinòmics

La Denominació d’Origen Catalunya va estrenar ahir a la sala Phenomena de Barcelona el curtmetratge Bohèmia. Dirigit per la cineasta Anna Petrus i produït per Jordi Comellas, productor i director del Zoom Festival i president de Catalunya Film Festivals, Bohèmia és un curt basat en el vinòmic homònim de David Morancho, i un dels projectes estrella de la DO Catalunya per a aquesta temporada.

 

A la presentació van acudir els principals representants de la DO Catalunya, amb Xavier Pié, president de la DO al capdavant, així com a membres de la indústria cinematogràfica i l’equip de rodatge, inclosos els actors del curt, que està protagonitzat per Roger Dalmases (Fermí), Ferran Herrera (para del Fermí) i Bruna Cusí (Anna Mir) una de les protagonistes d’Estiu 1993, la pel·lícula que representarà a Espanya en la propera edició dels Òscars, i que acaba de ser nominada com a actriu revelació als Goya 2018.

 

Bohèmia és la història del petit Fermí qui, a la Catalunya rural dels anys 20 veu com canvia la seva vida amb l’arribada d’Anna Mir, una pintora que desperta en l’adolescent la passió per l’art i la pintura, al temps que ell li descobreix a ella l’únic món que coneix: el de les vinyes i el vi.

 

El treball cinematogràfic és fidel al còmic, tot ajustant la història de Morancho al llenguatge audiovisual. El tractament dels colors n’és una mostra evident d’aquesta fidelitat, així com l’exhaustiu treball de càsting per tal de trobar als actors que més s’aproximessin als personatges del còmic que va tancar la primera edició d’aquest projecte que marida vi i còmic, i que la DO Catalunya va posar en marxar per tal de fer difusió de la cultura del vi mitjançant altres expressions culturals.

 

Després de la seva presentació oficial a Barcelona, el curt viatjarà per participar a diferents festivals nacionals i internacionals de cinema i curtmetratges amb l’objectiu de difondre l’obra audiovisual, alhora que la cultura del vi, la base d’aquest projecte i part indivisible de la nostra cultura mediterrània.

 

Barcelona, 14 de desembre de 2017

La DO Catalunya un any més amb el Zoom Festival

La Denominació d’Origen Catalunya se suma un any més a la promoció del cinema i la cultura de la mà del Zoom Festival, el festival internacional de ficció per a televisió, que enguany celebra el seu 15è aniversari entre el 21 i el 26 de novembre a Igualada.

L’acte d’inauguració oficial del Zoom Festival tindrà lloc aquesta mateixa tarda (20:30h) al Teatre Municipal L’Ateneu, amb la projecció d’una de les pel·lícules de la Secció Oficial del festival, El Nom, un film dirigit per Joel Joan, i que és l’adaptació de l’obra de teatre francesa Le Prénom de Matthiew Delaporte i Alexandre de la Patillère. Els vins de la DO Catalunya hi seran presents a l’acte per tal de donar la benvinguda als assistents a la cerimònia.

La DO Catalunya tindrà presència al llarg de tot el festival a la zona de convidats, a on es podran tastar algunes de les referències vinícoles de diferents cellers que conformen l’univers de la DO. També a la gala de cloenda, El Festí del 15, que tindrà lloc el dissabte 25 a partir de les 21:30h hi seran presents els vins de la DO Catalunya. Serà en el sopar còctel que s’oferirà als convidats, un cop finalitzi la cerimònia.

D’altra banda, la DO Catalunya farà entrega un any més del Premi Zoom DO Catalunya a la Millor Producció Catalana 2017, pel que aquest any competeixen les pel·lícules Amics per sempre, El Nom, La llum d’Elna, La dama del cuadro i Pau, la força d’un silenci, i que s’entregarà durant la gala de cloenda que se celebrarà al Teatre Municipal L’Ateneu.

 

Barcelona, 21 de novembre de 2017

Els sentits del vi posa punt i final a la segona temporada de Vinòmics

Els Sentits del Vi és el títol del Vinòmic que posa punt final a la segona temporada d’aquest projecte de la Denominació d’Origen Catalunya en què es marida vi i còmic. Signat pel tàndem que formen Jorge Carrión i Martín Tognola, aquesta història de caire més filosòfic gira al voltant dels cinc sentits i com influeix el vi en cada un d’ells.

El guió de la història és fruit del treball de l’escriptor i crític literari, Jorge Carrión. Autor de diversos llibres de no ficció com ara Teleshakespeare (Ed. Errata Naturae) o Librerías (Ed. Anagrama), ha publicat també en col·laboració amb Sagar Fornies, un dels autors de la primera temporada de Vinòmics, el còmic Barcelona. Los vagabundos de la chatarra (Ed. Norma). Actualment Carrión és també el director del Màster en Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Per la seva banda, Martín Tognola ha estat l’encarregat de plasmar gràficament el guió d’aquesta història. Establert a Barcelona des de fa més de 20 anys, l’artista argentí ha treballat per a alguns dels diaris més importants a nivell internacional com ara Le Monde, The Washington Post o The New York Times. A casa nostra, els seus dibuixos han estat publicats a La Vanguardia, i han cobrat vida a la façana de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Auditori. Actualment treballa en el món editorial dibuixant historietes i portant a terme projectes més personals.

Després de l’èxit de la primera temporada de Vinòmics, la DO Catalunya tanca aquesta segona edició amb una gran acollida per part del públic, i amb una sèrie de novetats que veuran la llum en les properes setmanes, i que serviran per continuar donant vida a un projecte que representa una aposta ferma de la DO Catalunya per fer difusió de la cultura del vi mitjançant l’entreteniment.

 

Barcelona, 16 de novembre de 2017

La DO Catalunya tanca la verema 2017 amb una reducció del vi del 17% però amb una excel·lent qualitat de raïm

La Denominació d’Origen Catalunya tanca la verema 2017 amb una reducció de la producció de gairebé 9 milions de quilos, que representen un 17% menys. Mentre la verema del 2016 es va tancar amb 53.426.923 kg, enguany es tanca amb 44.474.325 kg. L’episodi de gelades viscut ja ben entrada la primavera, especialment als extrems nord i sud i a les zones més interiors de Catalunya, així com alguna pedregada local, han contribuït, juntament amb la sequera, a aquesta reducció de la producció.

Tanmateix, qualitativament parlant, la maduració ha estat molt bona, amb uns graus alcohòlics mig-alts i ben equilibrats amb l’acidesa. La incidència de plagues i malalties ha estat gairebé inexistent, a causa de la baixa freqüència i poca quantitat de les precipitacions. En definitiva, l’anyada 2017 es caracteritza per una matèria primera excel·lent que ha de permetre l’obtenció de vins de gran qualitat.

Per analitzar els motius de la reducció de la producció cal remuntar-se a l’any passat, amb una intensa sequera que va comprometre la inducció floral del que havien de ser els raïms d’enguany, reduint-ne el nombre. Després, el mes de març va ser prou plujós, permetent una bona brotació i un bon desenvolupament vegetatiu dels ceps. D’altra banda, la planta ha hagut de destinar esforços a la seva pròpia recuperació abans de dedicar-se a produir i engreixar fruits, raó per la qual la càrrega de raïms ha estat inferior a la de l’any passat, que va ser més generosa, tot i que després els raïms van quedar petits.

Una altra de les característiques d’aquesta verema ha estat l’avançament respecte a anys anteriors. Les elevades temperatures de l’estiu, especialment l’onada de calor del mes de juny, van provocar un avançament de la collita d’entre 10 i 15 dies, respecte a les dates de 2016.

Pel que fa a les varietats, la reducció de la collita ha estat especialment important en les varietats de raïm negre, que en global cauen un 25,5%, destacant particularment les varietats majoritàries de cabernet sauvignon, merlot i ull de llebre (entorn a un -30%), garnatxa negra (-13,4%) i syrah (-23,7%). El descens en blancs ha estat més modest (-6,12%), acusat per la varietat macabeu (-26,28%), però compensat parcialment pels increments de la parellada (+16,9%), el xarel·lo (+23%) i el moscatell d’Alexandria (+5,2%).

 

Reus, 6 de novembre de 2017

Els vins de la DO Catalunya als hotels amb DO 2017

Aquesta setmana se celebra a Barcelona la sisena edició de La Setmana dels Vins Catalans als Hotels de Barcelona, una iniciativa on hotels emblemàtics de la ciutat ofereixen tastos de vi de les diferents denominacions d’origen catalanes als seus racons més inspiradors.

La Denominació d’Origen Catalunya tindrà el seu espai a l’Hotel Fairmont Rey Juan Carlos I (Av. Diagonal, 661-671), i els tastos seran dimecres 25 i dijous 26 (de 19 a 20:30h) al Wine Lounge, ubicat a la terrassa de l’hotel. Totes dues sessions seran guiades per una sumiller de la DO, i en elles es podran tastar 6 referències vinícoles: 3 blancs, 1 rosat i 2 negres.

Cap de setmana vinícola

I per rematar aquesta setmana vinícola a Barcelona, la DO Catalunya tornarà a participar un any més en la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que enguany arriba a la seva 37a edició amb un canvi de dates. La Mostra, organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), i la Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), estarà instal·lada al Passeig de Lluís Companys (Arc de Triomf), i allà es podran tastar els vins de diferents cellers de la DO Catalunya.

 

 

Barcelona, 24 d’octubre de 2017

Els orígens del vi a Catalunya vistos per l'Ana Belén Rivero en un nou Vinòmic de la DO Catalunya

Vides Monacals és el títol del nou Vinòmic, el projecte de la Denominació d’Origen Catalunya que marida vi i còmic. Signat per l’artista gràfica Ana Belén Rivero, la historieta està protagonitzada per ella mateixa qui, veient-se davant del paper en blanc a l’hora de fer un còmic sobre vi, decideix explicar els orígens del vi a Catalunya, i l’important paper que van tenir els monjos de l’Ordre del Císter. Una història divertida i una mica esbojarrada, al més pur estil dels treballs de l’artista.

L’Ana Belén Rivero compta amb una legió de fans a les xarxes socials. Artista descarada i molt divertida, ha publicat diversos treballs com ara Mens sana in corpore ni tan mal o Somos pobres en euros pero ricos en pelos del coño, aquest últim convertit en tot un bestseller. Les seves vinyetes han estat publicades a diversos mitjans (Yorokobu, Mongolia, Divinity o FHM), i actualment col·labora a la web del diari satíric El Jueves.

Després de l’èxit de la primera temporada de Vinòmics, la DO Catalunya continua apostant pel còmic, una disciplina artística poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país, com a vehicle per a difondre la cultura del vi mitjançant l’entreteniment. El relat de l’Ana Belén Rivero és ja la sisena entrega d’aquesta segona edició de Vinòmics. La propera i última historieta arribarà al web de la DO Catalunya el dijous 16 de novembre, i estarà signada pel tàndem creat per l’il·lustrador Martín Tognola i el conegut escriptor i crític literari Jorge Carrión.

 

Barcelona, 19 d’octubre de 2017

La DO Catalunya arrenca la temporada maridant noves propostes culturals

La Denominació d’Origen Catalunya arrenca la nova temporada d’actes acompanyant tota una sèrie de propostes culturals, tant a Catalunya com a l’estranger. La primera de les propostes tindrà lloc aquest mateix dilluns dia 16 dins la fira audiovisual MIPTV (Cannes), un acte que s’emmarca en la col·laboració que la DO Catalunya i la plataforma Catalan Arts de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) tenen en marxa des de fa uns mesos, amb l’objectiu de potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura.

 

La fira MIPTV (del 16 al 19 d’octubre), que se celebra anualment a Cannes, és un esdeveniment que permet la trobada dels principals actors del mercat global de la televisió i els continguts audiovisuals. Un fòrum per establir xarxes i descobrir les tendències de la indústria de la televisió, el cinema, la producció i la distribució. Els vins de la DO Catalunya acompanyaran, per segon any consecutiu, a les empreses audiovisuals catalanes presents a la fira, en el cocktail de presentació que tindrà lloc per la inauguració de la fira.

 

A finals de mes, del 25 al 28 d’octubre, tindrà lloc una altra de les activitats en col·laboració amb Catalan Arts. Serà a la fira Womex, la principal fira internacional dedicada a les músiques del món, i que enguany se celebra a la ciutat polonesa de Katowice. El grup català Txarango forma part del programa musical d’aquesta edició. El seu concert serà el dia 28 d’octubre, jornada en què la DO Catalunya organitzarà un tast de vins per tal de donar més difusió a l’actuació, i facilitar el networking amb les empreses catalanes assistents a l’esdeveniment.

 

Tornen les copes de cortesia al Teatre Nacional de Catalunya

La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Ara, seguint amb aquesta mateixa tendència, tornen les copes de cortesia al Teatre Nacional de Catalunya per tal de maridar les principals estrenes teatrals de la temporada.

 

Dijous 19 tindrà lloc la primera d’aquestes estrenes maridades, l’obra Desig sota els Oms, una obra d’Eugene O’Neill i amb direcció de Joan Ollé. Ivan Benet, Laura Conejero i Pepe Cruz, entre d’altres, donaran vida als protagonistes d’aquest clàssic del teatre nord-americà a on l’amor s’enfronta amb l’ambició. En finalitzar l’espectacle, la DO Catalunya oferirà una copa de cortesia als assistents a l’estrena.

 

Punt final a la temporada de Terrats en Cultura

Dissabte 21 d’octubre tindrà lloc la clausura de la temporada de Terrats en Cultura, les propostes culturals que organitza l’associació Coincidències en diferents terrats de la ciutat de Barcelona. L’activitat que posa punt final a la temporada seran una sèrie de petites narracions creuades a dos veus i acompanyades per titelles. Aquestes narracions aniran lligades a l’origen del vi i el beure, i seran maridades pels vins de la DO Catalunya, triats especialment per a l’ocasió, i que s’intercalaran entre els petits relats.

 

Barcelona, 16 d’octubre de 2017

Bacus to the future. Els vinòmics de la DO Catalunya viatgen en el temps

Martín és convidat a un tast de vins a casa de l’Ariadna. Cadascun ha de portar una ampolla de vi. En Martín no està gaire convençut de la seva tria, i quan es troba a l’ascensor amb una altra de les assistents es reafirma en la seva errònia tria. Només hi ha una manera de sortir d’aquesta situació: anar al passat i buscar una ampolla a l’alçada de la cita.

 

Així arrenca el nou Vinòmic de la Denominació d’Origen Catalunya. Bacus to the Future, signada pel duo Andrés Palomino (el guionista) i Àlex S. Roca (l’il·lustrador), és una historieta gràfica que, no només marida vi i còmic, sinó que aquesta vegada juga també amb els referents cinematogràfics de tota una generació. I és que aquest Vinòmic és també un homenatge a la mítica pel·lícula que ja als anys 80 ens feia viatjar pel temps i somiar amb un futur amb cotxes voladors.

 

Àlex S. Roca és il·lustrador, animador i creador d’historietes de caire friki. És fundador de la productora de vídeo i postproducció Quarantados, amb la qual ha realitzat animacions per TV, cinema i vídeos virals com el popular Españistán. Els personatges i històries de l’Àlex acostumen a ser picades d’ull al cinema fantàstic, les sèries de TV i els còmics de culte.

 

Andrés Palomino és un prolífic escriptor, monologuista i autor de còmics que, des de 2008, publica el seu propi webcòmic, Las Crónicas PSN, protagonitzades per uns personatges aficionats als còmics, als jocs de rol i als videojocs. Ha publicat, entre d’altres, ¿Dónde está el guionista?, en tàndem amb l’Àlex S. Roca, i el llibre Generació Tomàtic. Treballa com a guionista al programa infantil de Televisió de Catalunya El Club Super3, i la seva última obra és ¡Por Crom! Aventures épicas de un heavy rolero.

 

Després de l’èxit de la primera temporada de Vinòmics, la DO Catalunya continua apostant pel còmic, una disciplina artística poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país, com a vehicle per a difondre la cultura del vi mitjançant l’entreteniment. El relat de Palomino i Roca és la cinquena entrega d’aquesta segona edició de Vinòmics. La propera historieta arribarà al web de la DO Catalunya el dijous 19 d’octubre, i estarà signada per la divertida Ana Belén Rivero.

 

Barcelona, 21 de setembre de 2017

 

In vino veritas. El vinòmic més eròtic del projecte de la DO Catalunya

La Denominació d’Origen Catalunya estrena a la seva web, In Vino Veritas, l’entrega més eròtica de Vinòmics, signada pel tàndem artístic Raule i Roger Ibañez. Sota el clàssic títol, els autors ens transporten a les llegendes històriques i mitològiques amb una historieta carregada d’erotisme, sensualitat, traïcions i amb l’acompanyament del vi en tot moment.

 

Raule i Roger són els autors d’aquest Vinòmic. Amb una llarga trajectòria conjunta, destaquem la seva darrera obra, Jazz Maynard, una saga de gènere negre ambientada al Raval de Barcelona de la que ja s’han publicat 4 volums. També han creat Hole’n’Virgin, Amores muertos i Cabos Sueltos.

 

Com a tàndem es complementen molt bé, la part creativa del guió l’aporta Raule, que ja ha col·laborat amb altres dibuixants de renom com Gabor, Juan Luis Landa o Josep Mª Martín Saurí. Mentre que l’expressió artística del dibuix és obra de Roger Ibañez, un dibuixant amb estil propi que ha publicat les seves historietes a revistes com Otaku, Penthouse Comix i Amaníaco.

 

Després de l’èxit de la primera temporada de Vinòmics, la DO Catalunya continua apostant pel còmic, una disciplina artística poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país, com a vehicle per a difondre la cultura del vi mitjançant l’entreteniment. La propera historieta arribarà al web de la DO Catalunya el dijous 21 de setembre, i estarà signada per Andrés Palomino i Àlex S. Roca.

 

Barcelona, 17 d’agost de 2017

Durant la festa Major de Gràcia, a cada carrer tasta un vi

La Denominació d’Origen (DO) Catalunya organitza per sisè any consecutiu la Ruta dels Vins amb el lema “A cada carrer, tasta un vi” en el marc de la Festa Major de Gràcia (Barcelona) que té lloc entre el 15 i el 21 d’agost. En aquesta edició i coincidint amb el bicentenari de la Festa Major, s’ha aconseguit encara una major implicació per part dels carrers, amb un total de 13 punts de ruta. Cada tarda, a les 19h i a les 20h, es realitzarà a un carrer guarnit concret el tast guiat de la referència que correspongui al punt de la ruta. Així, al llarg dels dies els visitants podran conèixer de primera mà les característiques de la DO Catalunya, els cellers i els vins que s’hi emparen. A més a més, enguany, com a novetat, cada tast guiat de vi es maridarà amb un Vinòmic diferent.

Vinòmics és el nostre projecte col·lectiu, on-line i periòdic que uneix vi i còmic a través de diferents historietes inspirades en el món de lvi i signades per autors de reconegut talent i proximitat.

 

D’altra banda, i com ja és tradició, el dia del gran tast serà el 17 d’agost quan es realitzi un tast guiat de cinc vins durant una hora. Una activitat amb places limitades, que tindrà lloc a l’Espai Tasta-Gràcia (Jardins Manuel Torrente del C/ Alzina) en col·laboració amb l’entitat cultural i gastronòmica el Cargol Graciós.

 

Concurs de fotografies FUNNY de la #RutadevinsDOCat

 

La DO Catalunya des de l’any passat hi organitza també un concurs de fotografies FUNNY compartides a xarxes socials tot prenent vins de la DO Catalunya als diferents punts de la ruta dels vins de Gràcia. Entre els participants, es sortejarà una visita guiada pel celler de la DO Catalunya i un dinar harmonitzat per a dues persones i, per altra banda, tres lots de vins de la DO.

 

La DO Catalunya participa en aquesta popular festa major del barri barceloní amb l’objectiu de promoure la cultura del vi com a part inseparable de la gastronomia catalana, de la seva història i tradició. En aquest sentit, des de la DO sempre s’aposta pel consum moderat i pels principis que regeixen la campanya europea del Wine in Moderation.

Barcelona, 11 d’agost de 2017

La DO Catalunya protagonitza la 4a mostra de vins de Sant Pol de Mar

Aquest proper dissabte 29 de juliol, la Denominació d’Origen Catalunya serà present a la Mostra de Vins Catalans de Sant Pol de Mar, una trobada que arriba enguany a la seva 4a edició, i que va néixer amb l’objectiu de fomentar les tradicions catalanes i els productes de la terra.

 

La mostra obrirà les seves portes al públic a les 18h, i estarà situada a l’envelat de la Platja de les Barques, un dels espais amb més encant de Sant Pol per la seva ubicació davant el mar. A la fira, que romandrà oberta fins a la mitjanit, es podran trobar vins de diferents cellers de la DO Catalunya, així com d’alguns altres convidats per la pròpia DO en pro de sumar esforços pels vins de proximitat.

 

La trobada es completarà amb degustacions gastronòmiques de comerços i restaurants del municipi, i l’animació estarà assegurada gràcies a les actuacions dels grups Men in Swing Jazz Band (20h) i Cool Cat Gumbo (22h), tots dos de música swing, en un moment en què la població de Sant Pol es troba en la seva màxima ocupació.

 

Barcelona, 25 de juliol de 2017

La DO Catalunya i Catalunya Ràdio un estiu més de la mà

Enguany, tornen els estius radiofònics amb gust de bon vi. La Denominació d’Origen Catalunya torna a Catalunya Ràdio per continuar fent difusió de la cultura del vi entre els oients de la seva graella estiuenca. La DO Catalunya serà present cada dissabte al programa Tast Vertical (de 13 a 14h), i els divendres a Interferències (de 13 a 14h), concretament a la secció gastronòmica Sense trencar un plat.

 

L’espai vinícola Tast Vertical torna a la graella aquest dissabte 22, conduït per quarta temporada per la periodista i escriptora Empar Moliner, i mantenint el seu estil fresc i informal. Entre els col·laboradors habituals, el cantautor Àlex Torío, que escollirà peces musicals per maridar amb els temes tractats al programa, i Ramon Francàs, periodista especialitzat en el món del vi. La novetat d’enguany serà la incorporació de Bruno Tanino, “sommelier punk” que ens aconsellarà i ens ajudarà a desmitificar molts dels aspectes que envolten aquest món vinícola.

 

A Interferències, programa conduït per Montse Virgili, es buscaran els aspectes més curiosos que uneixen cultura i tendències. Anècdotes i curiositats que seran presentes en cada una de les seccions del programa. La DO Catalunya serà present els divendres a la secció gastronòmica Sense trencar un plat, que estarà conduïda per la gastrònoma i periodista Mar Calpena.

 

Barcelona, 21 de juliol de 2017

Indecisió, el nou vinòmic de la DO Catalunya

Com cada tercer dijous de mes, la Denominació d’Origen Catalunya estrena a la seva web una nova entrega de Vinòmics, la sèrie d’historietes gràfiques inspirades en el món del vi. Indecisió, firmada per Bea Tormo, és una història que gira al voltant del moment crucial en què, davant un gran nombre de referències, s’ha de trobar el vi ideal per a un sopar…

 

Bea Tormo és una autora natural de La Rioja i establerta a Catalunya de fa temps. El seu fort és el còmic d’humor impregnat de quotidianitat i crítica social. Ha treballat per a la revista El Jueves i ha dibuixat diversos llibres infantils. Actualment col·labora a la revista satírica digital Orgullo y Satisfacción.

 

Després de l’èxit de la primera temporada de Vinòmics, la DO Catalunya continua apostant pel còmic, una disciplina artística poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país, com a vehicle per a difondre la cultura del vi mitjançant l’entreteniment. El relat de Bea Tormo és la tercera entrega d’aquesta segona edició de Vinòmics. La propera historieta arribarà al web de la DO Catalunya el dijous 17 d’agost, i estarà signada pel combo artístic que conformen Roger Ibáñez i Raule.

 

Barcelona, 20 de juliol de 2017

Parlem amb el sommelier Joan Lluís Gomez del restaurant Sant Pau

El Joan Lluís Gómez, sommelier del restaurant Sant Pau de la Carme Ruscalleda, protagonitza aquest mes la secció Parlem Amb del web de la Denominació d’Origen Catalunya. Amb un llarg recorregut professional, ja fa prop de 10 anys que treballa, colze a colze amb la Carme Ruscalleda, encapçalant el servei i la gestió de la carta de vins al restaurant Sant Pau (de Sant Pol de Mar) que acull prop de 800 referències de vi de tot el món.

Des dels inicis de la carrera professional del Joan Lluís a l’actualitat, hi ha notat grans canvis, considera que ara hi ha més informació del vi. Però per ell, és important transmetre la filosofia del Sant Pau a través del vi, tal com apunta “el vi és part de l’alimentació, no sé beure un vi sense un plat a taula, hem de fugir de la dinàmica de que és només una beguda alcohòlica”.

El restaurant Sant Pau, defensor del producte fresc i de proximitat, forma part de la nostra campanya de “A taula, vi català”, que pretén reconèixer la tasca de prescripció dels vins catalans que fan molts restaurants del territori. El seu sommelier també n’és un ferm defensor: “Actualment, que és tan fàcil viatjar, perquè hem de fer viatjar el producte, ja que venen aquí, que provin el vi d’aquí”.

La secció Parlem amb del web de la DO Catalunya recull converses amb convidats de perfil divers per donar una mirada pròpia i molt particular sobre el món del vi. Un espai per a la reflexió i el debat pel que han passat des de l’actor Marc Martínez a l’il·lustrador Miguel Gallardo o els xefs Kike Piñeiro i Eloy Cancela, del restaurant A Horta do Obradoiro, entre d’altres.

Barcelona, 06 de juliol de 2017

Segona entrega de la nova temporada de Vinòmics: la memòria del vidre, de Jaime Martín

La Denominació d’Origen Catalunya estrena avui a la seva web una nova història de la segona temporada de Vinòmics, la sèrie d’historietes gràfiques inspirades en el món del vi i signades per autors de reconegut talent i proximitat. Aquesta segona història, La memòria del vidre, és obra de Jaime Martín, autor de treballs com Sangre de Barrio o Las guerras silenciosas, i que va guanyar el premi a la Millor Obra d’Autor Espanyol al Saló del Còmic de Barcelona d’enguany amb la seva darrera obra: Jamás tendré 20 años.

 

A La memòria del vidre, en Jaime Martin, seguint amb el seu característic estil biogràfic, ens explica la història d’una mare que, amb una vida molt lligada al món del vidre, va desenvolupar una gran punteria… Una nova manera de parlar i viure el món del vi, en aquest cas des del punt de vista del seu continent.

 

El relat de Jaime Martín és la segona entrega d’aquesta segona edició de Vinòmics, que es continuaran publicant mensualment a la web de la DO Catalunya. Cada tercer dijous de mes, els autors que formen part del projecte presentaran la seva singular proposta de maridatge entre còmic i vi. La propera historieta de Vinòmics arribarà al web el dijous 20 de juliol, i estarà signada per Bea Tormo.

 

Vinòmics representa una fort aposta de la DO Catalunya per difondre la cultura del món del vi a través del còmic, una disciplina artística tradicionalment poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país. Després de l’èxit de la primera temporada, la DO continua treballant en un projecte que l’apropa als joves i a la seva manera d’entre la cultura, per continuar fent difusió del vi mitjançant l’entreteniment.

Barcelona, 15 de juny de 2017

Un estiu ple d'activitats amb els vins de la DO Catalunya

Un estiu més, la Denominació d’Origen Catalunya surt al carrer per maridar un munt d’activitats culturals i lúdiques que tenen lloc arreu de Catalunya durant les properes setmanes. Els vins de la DO Catalunya tornaran a acompanyar el cinema, els llibres, la música i les festes populars per tal de donar suport a les diferents expressions culturals i seguir fent difusió de la cultura del vi.

 

L’agenda arrenca aquest mateix divendres dia 30 amb dues propostes ben diferents. Per un costat, la música, amb la tercera edició de Born de Cançons, que aquest divendres tanca un cicle molt femení amb el grup terrassenc Sense Sal, que presentarà el seu darrer treball discogràfic, amb tocs més electrònics i propers als sons llatins. La DO Catalunya posarà punt final al concert amb una copa de cortesia.

 

I pels que preferiu el cinema, aquest divendres arrenca també la nova temporada de Cinema a la Fresca de la Sala Montjuïc, amb la projecció de la pel·lícula La propera pell, d’Isaki Lacuesta, guanyadora de tres Premis Gaudí -Millor Film, Millor Guió i Millor Actriu Principal- a l’edició d’enguany. Els vins de la DO Catalunya estaran presents al llarg de tot el mes de projeccions i, a més, divendres 14 de juliol, la DO organitzarà un tast de vins amb visita al castell per a tots aquells que vulguin conèixer una mica més la història de Barcelona, així com els vins que conformen la DO.

 

Ja amb el mes de juliol estrenat, arriba una nova edició de Biblioteques amb DO. La Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus tornarà a ser l’epicentre de les activitats que la DO Catalunya organitzarà cada dilluns del mes en col·laboració amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i l’INCAVI. En aquesta cinquena edició compartiran protagonisme música, poemes, teatre i fins i tot constel·lacions. Tot maridat amb els vins de la DO Catalunya. I, a més, enguany s’exposaran també els Vinòmics d’aquesta segona temporada recentment estrenada. Concretament es podran veure les historietes de Gallardo i Jaime Martín, les dues disponibles també a la web de la DO. El dia 20 de juliol arribarà la tercera entrega, signada per Bea Torno.

 

Divendres 21 de juliol serà el torn de la DO Catalunya a Divendres DiVins. Aquesta iniciativa, que té com a objectiu posar en valor els espais patrimonials i la seva relació amb les denominacions d’origen de la demarcació de Tarragona, conjugarà enguany vi, música i dansa a l’emblemàtic Castell Monestir d’Escornalbou, al municipi de Riudecanyes (Baix Camp). A escena hi serà el grup Olijazz, amb un espectacle que mostrarà el procés del vi mitjançant una actuació en quatre actes. L’actuació i el tast de vins tindran lloc a les 20:15, un cop finalitzada la visita a l’espai patrimonial (19:30h).

 

Una altra de les propostes interessants pels caps de setmana del mes de juliol són els Terrats en Cultura. Organitzats per l’associació Coincidències, aquest mes, teatre (Estiu, divendres 1 i 2 de juliol), música (Pau de Nut, 14 i 15 de juliol) i dansa (La Llista, 28 de juliol) pujaran a dalt de diferents terrats de la ciutat de Barcelona perquè els assistents puguin gaudir de la cultura de ben a prop. Un any més, els vins de la DO Catalunya buscaran el millor maridatge per a cada una de les diferents expressions artístiques.

 

I per acabar, a mitjans del mes d’agost, torna una nova edició de la Ruta de Vins de la DO Catalunya a la Festa Major de Gràcia (del 15 al 21 d’agost). Per sisè any consecutiu, la DO Catalunya tornarà a recórrer els carrers del barri de Gràcia per donar a conèixer els seus vins i per apropar a la gent la cultura del vi. Els tastos guiats tornaran a ser el punt fort d’aquesta ruta que enguany creix fins als 13 punts. El dijous 17 d’agost serà el torn del gran tast guiat que la DO Catalunya ofereix cada any en col·laboració amb l’associació cultural i gastronòmica El Cargol Graciós.

 

Un estiu més, activitats per a tots els gustos i interessos, sempre des del punt de vista més cultural i lúdic, i amb segell DO Catalunya.

 

Barcelona, 29 de juny de 2017

La DO Catalunya amb el festival Clownia

Avui arrenca a Sant Joan de les Abadesses el Festival Clownia, un espai de projecció, reflexió i intercanvi amb el circ com a teló de fons i a on la Denominació d’Origen Catalunya col·labora per segon any consecutiu. Des de l’any 2014, l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses acull aquest certamen promogut pel grup Txarango i pel propi ajuntament de la localitat, que ha esdevingut un referent musical del país, i que cada any creix en nombre d’espectadors així com en varietat d’activitats programades.

 

El festival vol posar la cultura al centre del quadre amb l’objectiu de reivindicar les arts com a elements vertebradors de les comunitats. Música, tallers, xerrades, art en viu… seran els protagonistes de tot un cap de setmana dedicat a la cultura com a eina transformadora de la societat, i amb els vins de la DO Catalunya com a encarregats de maridar els espectacles.

 

Aquesta acció s’emmarca en l’agenda anual d’activitats culturals amb les quals col·labora la Denominació d’Origen Catalunya per tal de donar suport a les diferents mostres culturals d’arreu del territori al mateix temps que es fa difusió de la cultura vitivinícola del país.

 

Barcelona, 22 de juny de 2017

Segona entrega de la nova temporada de Vinòmics: La memòria del vidre, de Jaime Martín

La Denominació d’Origen Catalunya estrena avui a la seva web una nova història de la segona temporada de Vinòmics, la sèrie d’historietes gràfiques inspirades en el món del vi i signades per autors de reconegut talent i proximitat. Aquesta segona història, La memòria del vidre, és obra de Jaime Martín, autor de treballs com Sangre de Barrio o Las guerras silenciosas, i que va guanyar el premi a la Millor Obra d’Autor Espanyol al Saló del Còmic de Barcelona d’enguany amb la seva darrera obra: Jamás tendré 20 años.

 

A La memòria del vidre, en Jaime Martin, seguint amb el seu característic estil biogràfic, ens explica la història d’una mare que, amb una vida molt lligada al món del vidre, va desenvolupar una gran punteria… Una nova manera de parlar i viure el món del vi, en aquest cas des del punt de vista del seu continent.

 

El relat de Jaime Martín és la segona entrega d’aquesta segona edició de Vinòmics, que es continuaran publicant mensualment a la web de la DO Catalunya. Cada tercer dijous de mes, els autors que formen part del projecte presentaran la seva singular proposta de maridatge entre còmic i vi. La propera historieta de Vinòmics arribarà al web el dijous 20 de juliol, i estarà signada per Bea Tormo.

 

Vinòmics representa una fort aposta de la DO Catalunya per difondre la cultura del món del vi a través del còmic, una disciplina artística tradicionalment poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país. Després de l’èxit de la primera temporada, la DO continua treballant en un projecte que l’apropa als joves i a la seva manera d’entre la cultura, per continuar fent difusió del vi mitjançant l’entreteniment.

Barcelona, 15 de juny de 2017

Els vins de la DO Catalunya, presents als actes de networking del Primavera Sound

Des d’avui i fins al proper diumenge se celebra el Primavera Pro, el punt de trobada global per a la indústria musical actual, que aquests dies es dóna cita a Barcelona per la celebració del popular festival Privamera Sound. Aquesta trobada aglutina tot tipus d’activitats, des de debats fins a tallers o jornades de networking.

Per primer any, la Denominació d’Origen Catalunya participarà d’aquests actes. Serà dijous 1 de juny en una trobada exclusiva entre la premsa internacional i els mànagers dels grups catalans que actuaran al Primavera Sound d’enguany. La jornada tindrà lloc a la Sala Mirador del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i els assistents podran degustar els vins de la DO Catalunya durant la sessió.

Aquesta participació s’emmarca dins la col·laboració de la DO amb la plataforma Catalan Arts! de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i suposa un important salt qualitatiu per la importància d’aquesta cita i la seva posició com a punt estratègic d’intercanvi cultural entre Europa, Amèrica del Nord i els països llatinoamericans.

 

Sobre el projecte

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota el paraigua de Catalan Arts, el portal de les indústries culturals catalanes, amb una important xarxa d’oficines a Europa amb seus a Berlín, Brussel·les, Londres i París,  treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura. La DO Catalunya hi és present en aquestes trobades per tal d’acompanyar als agents culturals i maridar les seves propostes artístiques amb els seus vins.

 

La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Amb aquesta col·laboració es busca continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país alhora que es mariden altres manifestacions culturals i artístiques.

 

Barcelona, 31 de maig de 2017

La DO Catalunya estrena la segona temporada de Vinòmics

a Denominació d’Origen Catalunya va presentar ahir al Palau Robert de Barcelona la segona temporada de Vinòmics, la sèrie d’historietes gràfiques inspirades en el món del vi i signades per autors de reconegut talent i proximitat, que arriba precedida per l’èxit de la primera edició.

 

A la presentació van participar alguns dels autors gràfics d’aquesta segona temporada, que han explicat als assistents quins han estat els aspectes del món del vi que més els han captivitat. A més, els assistents han poder conèixer en primícia la primera de les 7 noves històries, El que jo sé sobre vi, obra de Miguel Gallardo, reconegut il·lustrador amb un llarg recorregut professional i que ha rebut, entre altres molts premis, el Premi Nacional de Còmic de Catalunya per la seva obra més personal, Maria i jo, una autobiografia on explica la seva relació amb la seva filla autista.

 

El relat de Gallardo dóna el tret de sortida a aquesta segona edició dels Vinòmics, que es continuaran publicant mensualment a la web de la DO Catalunya. Cada tercer dijous de mes, els autors que formen part del projecte, sota la coordinació de Raul Deamo, presentaran la seva singular proposta de maridatge entre còmic i vi, i com ja es va fer en la primera edició, totes les històries seran publicades tant en català com en castellà i anglès per tal d’arribar al màxim nombre de seguidors a nivell nacional i internacional.

 

Vinòmics representa una fort aposta de la DO per difondre la cultura del món del vi a través del còmic, una disciplina artística tradicionalment poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país. En la primera edició, la web de la DO Catalunya va registrar un augment de visites del 130%, essent el dijous, dia de publicació de Vinòmics, el dia de la setmana que més visites es van registrar. D’altra banda, el projecte ha permès també la fidelització d’un important nombre de seguidors a través del newsletter mensual.

 

Parlem amb… Miguel Gallardo

També la secció Parlem Amb del web de la DO Catalunya se suma aquest mes a l’estrena de Vinòmics, amb una entrevista amb Miguel Gallardo, el primer dels autors en publicar la seva història. Per a Gallardo, l’experiència de participar en aquest projecte ha estat enriquidora perquè li ha permès aprendre una mica més sobre el món del vi: “Posat a intentar aprendre, el que he fet ha estat parlar amb gent, investigar una mica i veure què és realment el vi: d’on surt, quina és la seva història i que és el més important en un vi”. La seva conclusió després de tot aquest procés és clara: “El vi és per gaudir i cadascú el pot gaudir a la seva manera”.

Barcelona, 26 de maig de 2017

La DO Catalunya se suma al brindis col·lectiu arreu de l'estat pel vi amb denominació d'origen

Aquest dissabte 20 de maig, la Denominació d’Origen (DO) Catalunya ha format part d’un gran brindis col·lectiu organitzat per 25 denominacions d’origen de tot l’Estat Español. Més de 200 persones s’han sumat durant tota aquesta jornada festiva i popular, alçant les seves copes a les 13:30h, moment en què totes les DDOO que han participat d’aquest acte han fet un brindis simultani pel vi amb DO des de les seves respectives seus.

 

L’acte, que ha tingut lloc durant tot el matí a l’Estació Enològica de Reus, seu de la DO Catalunya, ha comptat també amb la col·laboració d’altres denominacions d’origen de la zona com són la DOP Avellana de Reus i la DOP Siurana, que han aportat el seu producte per celebrar la jornada. La proposta gastronòmica de proximitat s’ha completat amb les tapes del restaurant reusenc 7deTU, mentre que la música ha anat a càrrec del grup de versions After Dark, també naturals de Reus.

 

Amb iniciatives com aquesta, la DO Catalunya busca seguir fent difusió del vi de proximitat i amb denominació d’origen, alhora que continua fent passos per apropar-se al sector de consumidor més jove, tradicionalment més allunyat del món del vi.

Reus, 20 de maig de 2017

La DO Catalunya viatja fins al Marché International du film de Cannes

La Denominació d’Origen Catalunya serà present aquesta setmana al Marché International du Film, el mercat de cinema més gran d’Europa, que se celebra en paral·lel al Festival de Cinema de Cannes. Un punt de trobada imprescindible per als professionals de la indústria del cinema, i a on per primera vegada la DO Catalunya participarà gràcies a la col·laboració amb la plataforma Catalan Arts! de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

 

Des de l’any 2016, Catalunya compta amb un pavelló propi al Marché du Film, a on enguany es faran dues presentacions. La primera tindrà lloc aquest dissabte dia 20 sota el títol Shoot or coproduce. Catalonia a country for film, i estarà adreçada a atreure produccions cinematogràfiques a Catalunya. La segona, que es farà el proper dilluns 22 de maig, servirà com a presentació de la propera edició del Festival de Sitges, que aquest any celebra el seu 50è aniversari. En totes dues activitats els assistents podran gaudir dels vins de la DO Catalunya mentre coneixen una mica més sobre la nostra cultura cinematogràfica.

 

Sobre el projecte

 

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota el paraigua de Catalan Arts, el portal de les indústries culturals catalanes, amb una important xarxa d’oficines a Europa amb seus a Berlín, Brussel·les, Londres i París,  treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura. La DO Catalunya hi és present en aquestes trobades per tal d’acompanyar als agents culturals i maridar les seves propostes artístiques amb els seus vins.

 

La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Amb aquesta col·laboració es busca continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país alhora que es mariden altres manifestacions culturals i artístiques.

 

Barcelona, 16 de maig de 2017

La DO Catalunya viatja fins al Marché International du film de Cannes

La Denominació d’Origen Catalunya serà present aquesta setmana al Marché International du Film, el mercat de cinema més gran d’Europa, que se celebra en paral·lel al Festival de Cinema de Cannes. Un punt de trobada imprescindible per als professionals de la indústria del cinema, i a on per primera vegada la DO Catalunya participarà gràcies a la col·laboració amb la plataforma Catalan Arts! de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

 

Des de l’any 2016, Catalunya compta amb un pavelló propi al Marché du Film, a on enguany es faran dues presentacions. La primera tindrà lloc aquest dissabte dia 20 sota el títol Shoot or coproduce. Catalonia a country for film, i estarà adreçada a atreure produccions cinematogràfiques a Catalunya. La segona, que es farà el proper dilluns 22 de maig, servirà com a presentació de la propera edició del Festival de Sitges, que aquest any celebra el seu 50è aniversari. En totes dues activitats els assistents podran gaudir dels vins de la DO Catalunya mentre coneixen una mica més sobre la nostra cultura cinematogràfica.

 

Sobre el projecte

 

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota el paraigua de Catalan Arts, el portal de les indústries culturals catalanes, amb una important xarxa d’oficines a Europa amb seus a Berlín, Brussel·les, Londres i París,  treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura. La DO Catalunya hi és present en aquestes trobades per tal d’acompanyar als agents culturals i maridar les seves propostes artístiques amb els seus vins.

 

La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Amb aquesta col·laboració es busca continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país alhora que es mariden altres manifestacions culturals i artístiques.

 

Barcelona, 16 de maig de 2017

Una setmana molt cultural a la DO Catalunya, amb la fira ``Trapezi`` de Reus i l'inici de la nova temporada de ``Terrats en Cultura`` a Barcelona

Aquesta setmana la Denominació d’Origen Catalunya serà l’acompanyant de diferents propostes artístiques i culturals. D’una banda, a Reus, seu de la DO Catalunya, arranca aquest dijous 11 la 21a edició de Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya. Una fira que any rere any omple els carrers i els teatres de la ciutat d’espectacles, transformant Reus en una gran pista de circ.

Aquesta participació s’emmarca dins la col·laboració de la DO Catalunya amb la plataforma Catalan Arts! de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), que treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals, per promocionar així els projectes relacionats amb el món de la cultura.

Els vins de la DO Catalunya seran els encarregats de maridar els dinars professionals d’una fira que s’ha convertit en marc de referència per a tots els amants del circ, així com per als programadors i professionals del sector. La programació d’enguany ofereix espectacles de companyies catalanes, estatals i internacionals, i combina diverses tendències, formats i tècniques artístiques lligades al món del circ.

Nova temporada de Terrat en Cultura a Barcelona

Aquest cap de setmana arrenca a Barcelona la 5a temporada de Terrats en Cultura, que enguany arriba carregat de noves propostes culturals i multidisciplinàries, abastant des dels concerts, fins a la dansa, el teatre i el cabaret. Un total d’11 trobades que tindran lloc a diferents terrats de la ciutat entre aquest divendres 12 de maig i el 21 d’octubre, dia en què els vins de la DO Catalunya seran coprotagonistes d’un espectacle-maridatge de narració i titelles. Un homenatge als orígens del vi i el beure.

A més, els vins de la DO Catalunya, un any més, seran presents a tots els Terrats de la temporada, començant per la inauguració d’aquest cap de setmana: There was a fiesta! At Carnegie Hall, un espectacle híbrid, que barreja música i teatre, i que ha captivat públic i crítica allà on s’ha estrenat. L’obra gira al voltant de la història d’una cantant andalusa i un cantant català que es van conèixer a la Barcelona dels anys 40, i van estar a punt de triomfar a la indústria discogràfica nord-americana.

Barcelona, 10 de maig de 2017

La DO Catalunya hi serà present a la primera fira de vi català i gastronomia del Mercat de Santa Caterina

L’Associació de Comerciants del Mercat de Santa Caterina i l’Associació Enjoy Wine organitzen aquest cap de setmana la 1a fira de Vi Català i Gastronomia del Mercat de Santa Caterina. Amb l’objectiu de celebrar el cinquè aniversari dels tastos amb vi català que organitzen amb regularitat totes dues associacions, la fira estarà oberta al públic per tal de continuar fent difusió dels vins catalans i del producte fresc i saludable del mercat.

La Denominació d’Origen Catalunya hi serà present a la fira, que estarà instal·lada davant del Mercat de Santa Caterina, per tal de donar a conèixer els seus vins i per recolzar la difusió del vi català i de proximitat. Al llarg de tot el divendres dia 5 (de 12h a 22h) el públic es podrà apropar a l’estand de la DO Catalunya per degustar els seus vins i maridar-los amb l’oferta de tapes de les parades del mercat.

Barcelona, 4 de maig de 2017

La DO Catalunya present al Sismògraf i al Jazzahead! de la mà de l'ICEC

La Denominació d’Origen Catalunya serà present enguany al Sismògraf, el festival de dansa d’Olot, que arrenca la seva novena edició aquest mateix cap de setmana. Aquesta participació s’emmarca dins la col·laboració de la DO amb la plataforma Catalan Arts! de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). La setmana vinent serà moment de viatger fins a Bremen (Alemanya) per participar en el festival de jazz Jazzahead!, un esdeveniment que s’ha convertit en una trobada de networking oblidada per a l’escena del jazz global.

Sismògraf, del 20 al 23 d’abril

El festival de dansa Sismògraf, que se celebra a la ciutat d’Olot des del 2009, és un dels festivals estratègics per a les arts escèniques de Catalunya, juntament amb la Fira de Tàrrega, La Mostra d’Igualada o el Trapezi de Reus, on també hi serà present pròximament la DO Catalunya. El festival és, a més, un espai perquè professionals i creadors es trobin i posin en comú els seus interessos. Dinars professionals i trobades de networking que seran acompanyades pels vins de la DO Catalunya.

 

Jazzahead!, del 27 al 30 d’abril

A finals de mes serà el torn de la música de la mà del Jazzahead!, la fira internacional de música jazz més important a Europa, i que se celebra a Bremen, Alemanya. Un concepte de festival únic, ja que combina les actuacions musicals amb conferències i exposicions que giren sempre al voltant del jazz. Catalan Arts! comptarà amb un estand propi per on passaran fins a 20 empreses catalanes, que podran presentar els seus projectes maridant-los amb els vins de la DO Catalunya.

Sobre el projecte

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota el paraigua de Catalan Arts, el portal de les indústries culturals catalanes, amb una important xarxa d’oficines a Europa amb seus a Berlín, Brussel·les, Londres i París,  treballa per potenciar la representació de les empreses culturals

 

catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura. La DO Catalunya hi és present en aquestes trobades per tal d’acompanyar als agents culturals i maridar les seves propostes artístiques amb els seus vins.

 

La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Amb aquesta col·laboració es busca continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país alhora que es mariden altres manifestacions culturals i artístiques.

 

Barcelona, 20 d’abril de 2017

La campanya de restaurants de la DO Catalunya protagonitza el parlem d'aquest mes

La secció Parlem Amb del web de la Denominació d’Origen Catalunya se suma aquest mes a la campanya ‘A taula, vi català’, una iniciativa promoguda des de la DO Catalunya amb l’objectiu de reconèixer la divulgació del vi de proximitat amb DO que duen a terme els restauradors.

De la cinquantena de restaurants que formen part actualment del col·lectiu, representants dels barcelonins Los Caracoles i Bernabier, i LaOna Restaurant, a Barberà del Vallès, són els protagonistes d’aquesta entrevista. Una conversa on tots tres analitzen com ha canviat el sector del vi a la restauració, així com els hàbits dels consumidors. Aurora Bofarull, del restaurant Los Caracoles, confirma aquest canvi: “A la gent cada vegada li agrada més la gastronomia i el vi, i els hi agrada que els productes siguin de proximitat perquè volen tastar coses de la terra”.

Donar resposta a aquest tipus de consumidor, així com reconèixer la tasca de prescripció dels vins catalans que fan molts restaurants del territori són precisament els objectius principals d’aquesta campanya de la DO Catalunya, que continua sumant adeptes, i que està oberta a tots aquells restaurants que en vulguin formar part. Els requisits per afegir-se al col·lectiu es poden consultar al web de la DO Catalunya.

La secció Parlem amb del web de la DO Catalunya recull converses amb convidats de perfil divers per donar una mirada pròpia i molt particular sobre el món del vi. Un espai per a la reflexió i el debat pel que han passat des de Josep ‘Pitu’ Roca d’El Celler de Can Roca, al vinyetista Manel Fontdevila, el periodista Xavier Graset o l’actor Marc Martínez entre d’altres.

Barcelona, 19 d’abril de 2017

La DO Catalunya marida les activitats de l'Arnette Surfcity Festival

Aquest dissabte 25 de març torna a Barcelona l’Arnette Surfcity Festival, el festival de cultura contemporània del surf, que fusiona conceptes d’entrada tan antagònics com a Surf i Ciutat. Aquesta tercera edició del festival regressa a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats (carrer de Sant Adrià, 20), i els vins de la Denominació d’Origen Catalunya tornaran a ser presents un any més per maridar les diferents activitats de la jornada.

 

La gran novetat d’enguany és que, per primera vegada, el festival disposarà d’un espai a la zona exterior del recinte d’accés gratuït al públic, i a on els assistents podran trobar una selecció de la millor música, food trucks, instal·lacions artístiques i, també, els vins de la DO Catalunya.  

 

Set bandes de música electrònica, rock i psicodèlia posaran banda sonora al festival durant més de 8 hores de música ininterrompuda, metre que a la sala principal del festival es podrà visitar l’Exposició Internacional d’Art contemporani de Surf We are antonymus, on participaran més de 40 artistes de tot el món.

 

Aquesta cita s’afegeix a l’agenda cultura de la DO Catalunya, que busca així continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país, alhora que es consoliden les accions per arribar al segment de consumidor més jove, adaptant-se a les noves maneres que tenen els joves de viure i d’entendre el temps lliure i la cultura.

 

Barcelona, 23 de març de 2017

La DO Catalunya continua la seva gira amb les empreses culturals catalanes

La col·laboració de la Denominació d’Origen Catalunya i la plataforma Catalan Arts de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) arribarà en les properes setmanes fins a França gràcies al festival de jazz i músiques del món Babel Med Music, i la fira audiovisual MIPTV. A finals d’aquest mes tindrà lloc també la 28a edició de La Mostra, la fira de teatre infantil i juvenil d’Igualada, on també seran presents els vins de la DO Catalunya.

 

Babel Med Music, del 16 al 18 de març

 

El festival musical Babel Med Music, que se celebra a Marsella, és un punt de trobada per tot el sector musical del jazz i les músiques del món. El fòrum acull prop de 2.000 professionals internacionals dels 5 continents entre programadors, productors, artistes, mitjans de comunicació… El dissabte 18 de març, els vins de la DO Catalunya seran presents a un dels actes de networking que es porten a terme al voltant del festival, i que serveixen per establir xarxes entre les estructures de la indústria de la música i els actors culturals.

 

 

La Mostra, del 30 de març al 2 d’abril

Parlem amb Marc Martínez a la web de la DO Catalunya

El polifacètic Marc Martínez és el protagonista del mes a la secció Parlem Amb del web de la Denominació d’Origen Catalunya. Actor, director, cantautor i músic, en Marc Martínez és també un gran amant del vi. Tot i assegurar que no és un expert en la matèria, sí que diu saber detectar quan un vi és bo i quan no. De fet, el vi està molt present en alguns dels seus records d’infantesa al barri barceloní del Raval, on va créixer.

Després del seu darrer paper de Marc Ramos, el dolent a la sèrie Nit i Dia de TV3, en Marc es troba actualment representant al Jove Teatre Regina Mal Martínez. Humor i hòsties, una obra produïda per El Terrat i escrita per l’actor. Es tracta d’un monòleg amb tocs autobiogràfics que porta a l’actor de tornada als seus orígens al Raval i que suposa tot un viatge introspectiu i emocional.

La secció Parlem amb del web de la DO Catalunya recull converses amb convidats de perfil divers per donar una mirada pròpia i molt particular sobre el món del vi. Un espai per a la reflexió i el debat pel que han passat des de Josep ‘Pitu’ Roca d’El Celler de Can Roca, al vinyetista Manel Fontdevila, l’actriu i cantant Aida Oset o el periodista Xavier Graset entre d’altres.

Barcelona, 10 de febrer de 2017

Nou cicle de maridatges de la DO Catalunya al TNC

La Denominació d’Origen Catalunya posa en marxa aquesta setmana un nou cicle de maridatges en col·laboració amb el Teatre Nacional de Catalunya. La primera trobada tindrà lloc aquest mateix dijous dia 9 de març amb motiu de la setmana de la dona, i girarà al voltant de l’obra La senyora Florentina i el seu amor Homer, una peça teatral de Mercè Rodoreda dirigida per Sergi Belbel, i que es representa actualment a la Sala Gran del TNC.

 

L’obra gira al voltant de 4 dones, i és una celebració de la independència femenina a la Barcelona de principis del segle XX. Amb aquests paràmetres es construirà un maridatge teatral, amb els vins de la DO Catalunya, acompanyats d’unes tapes d’autor especialment triades per a l’ocasió. Un tast harmonitzat en que es buscarà involucrar tots els sentits per atraure el públic que hi participi.

 

La DO Catalunya afegeix així una nova activitat a la seva agenda cultural, que se suma al cicle d’activitats que s’estan portant a terme juntament amb l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la seva plataforma Catalan Arts per promocionar els projectes relacionats amb les empreses culturals catalanes a fires internacionals.

 

La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Amb aquestes nous maridatges es busca continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país alhora que es dóna suport a altres manifestacions culturals i artístiques.

 

Barcelona, 7 de març de 2017

La DO Catalunya col·labora amb la Fira Feten i la Plataforma 4FYN del Mobile World Capital

La Denominació d’Origen Catalunya, en la seva col·laboració amb l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la seva plataforma Catalan Arts, el portal de les indústries culturals catalanes, arriba aquest mes de febrer fins a Gijón amb FETEN, la Feria Europea de Artes Escénicas para Niños y Niñas, que comença aquest proper diumenge dia 12. A finals de mes serà el torn de la tecnologia gràcies a 4YFN, la plataforma de negocis per a startups del Mobile World Capital.

 

Feten, del 12 al 17 de febrer

 

Feten és el principal mercat estatal especialitzat en les arts escèniques per a públic infantil i juvenil. Se celebra a Gijón des del 1991, amb presència de companyies tant nacionals com internacionals. Enguany està prevista la participació d’un total de 77 companyies de les quals 17 seran companyies catalanes. Dintre del programa d’activitats per als professionals, la Mostra d’Igualada presentarà les seves novetats i la programació d’enguany. L’acte, que tindrà lloc el dia 14, se celebrarà a l’hotel Begoña i comptarà amb els vins de la Denominació d’Origen Catalunya.

4YFN, 27 de febrer al 2 de març

Un any més, Barcelona tornarà a ser el punt de referència mundial de les tecnologies i els negocis mòbils gràcies al Mobile World Congress. Durant les dates d’aquesta fira internacional, la fundació Mobile World Capital Barcelona organitza per quart any consecutiu el 4YFN (Four Years From Now), un esdeveniment que promou el llançament de startups, i que enguany preveu l’assistència de 20.000 persones de tot el món. Els vins de la DO Catalunya seran presents per acompanyar a les empreses tecnològiques catalanes del sector de la tecnologia mòbil.

 

Sobre el projecte

 

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota el paraigua de Catalan Arts, amb una important xarxa d’oficines a Europa amb seus a Berlín, Brussel·les, Londres i París,  treballa per potenciar la representació de les empreses culturals catalanes a fires i esdeveniments internacionals per promocionar els projectes relacionats amb el món de la cultura. La DO Catalunya hi és present en aquestes trobades per tal d’acompanyar als agents culturals i maridar les seves propostes artístiques amb els seus vins.

 

La Denominació d’Origen Catalunya sempre ha estat una ferma defensora de la cultura. Amb campanyes com La DO Catalunya Surt a Escena ha promocionat el teatre, la música o els llibres amb la premissa que el vi és cultura. Amb aquesta nova col·laboració es busca continuar fent difusió de la cultura vitivinícola del país alhora que es mariden altres manifestacions culturals i artístiques.

 

Barcelona, 10 de febrer de 2017

Parlem amb Kike Piñeiro i Eloy Cancela xefs del restaurant a Horta d'Obradoiro

Kike Piñeiro i Eloy Cancela, responsables del restaurant A Horta d’Obradoiro (Santiago de Compostela), van ser els encarregats d’harmonitzar gastronòmicament els vins de la DO Catalunya a la darrera edició d’Enofusión. Amb una proposta conjunta que buscava la unió entre el Mediterrani i l’Atlàntic, les seves tapes, amb el peix com a principal protagonista, van servir per maridar 5 referències de la DO Catalunya, seleccionades d’acord als plats. Ells són els protagonistes del mes a la secció Parlem amb del web de la DO Catalunya.

Poc més d’un any fa que Kike Piñeiro i Eloy Cancela van obrir les portes del restaurant. “A Horta neix d’una amistat. Tots dos anàvem per camins separats i un dia vam coincidir cuinant i vam veure que teníem possibilitats de fer alguna cosa junts perquè compartíem les mateixes inquietuds”. La cuina d’A Horta és una cuina basada en el producte natural i Atlàntic. A més d’una elaboració molt cuidada, un dels seus punts característics és la presentació, aprofitant en molts casos el propi producte per fer-ho: “No hi ha plat que iguali la sensació de tocar el que ha estat prèviament a l’Atlàntic, com pot ser una petxina de vieira o un eriçó de mar”.

A Horta d’Obradoiro està situat molt a prop de la Catedral de Santiago, en una casa del S. XVII que va pertànyer als músics de la Catedral i que és part de la màgia del restaurant: “Cuinar entre parets amb tanta història és un privilegi”, afirma Piñeiro.

La secció Parlem amb del web de la DO Catalunya recull converses amb convidats de perfil divers per donar una mirada pròpia i molt particular sobre el món del vi. Un espai per a la reflexió i el debat pel que han passat des de Josep ‘Pitu’ Roca d’El Celler de Can Roca, al vinyetista Manel Fontdevila, l’actriu i cantant Aida Oset o el periodista Xavier Graset entre d’altres.

Barcelona, 7 de febrer de 2017

Mediterrani i atlàntic units a Enofusión 2017 de la mà de la DO Catalunya i Kike Piñeiro

La Denominació d’Origen Catalunya torna a Enofusión, el Congrés Internacional del Vi, que enguany celebra la seva setena edició durant els dies 23, 24 i 25 de gener, al Palacio Municipal de Congresos de Madrid en el marc del cim gastronòmic Madrid Fusión. L’activitat principal buscarà la unió entre el Mediterrani i l’Atlàntic mitjançant les tapes del xef gallec Kike Piñeiro, guardonat amb una Estrella Michelin pel seu restaurant A Horta d’Obradoiro (Santiago de Compostela) i els vins de la DO Catalunya.

 

El tast harmonitzat tindrà lloc dimarts 24 a les 15h, i es podran tastar fins a 5 referències de la DO Catalunya, elaborades amb varietats mediterrànies i autòctones: 2 blancs, un rosat, un negre i un blanc d’agulla per les postres. Pel que fa a la cuina, Kike Piñeiro preparà 5 tapes al més pur estil atlàntic i amb el peix com a principal protagonista.

 

La DO Catalunya estarà present als tres espais destacats a Enofusión: l’EnoBar, amb una barra on es podran tastar diverses referències; Expobodegas, amb un espai divulgatiu per donar a conèixer el Consell Regulador; i El Centro del Vino, l’espai preparat pels tastos tècnics i les degustacions, i on se celebrarà el tast harmonitzat amb la cuina de Kike Piñeiro.

 

Aquesta activitat s’emmarca dins la campanya de la Denominació d’Origen Catalunya, DO Cat al plat, amb la qual es vol posar en valor i promoure el patrimoni agroalimentari i gastronòmic català, del qual el vi és part fonamental.

 

Barcelona, 19 de gener de 2017